واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دبیرکنگره همکاری دولت، دانشگاه، صنعت: اقتصاد مقاومتی از مسیر جایگزینی فناوری های نوین داخلی با فروش نفت شکل می گیرد تهران - ایرنا - دبیر هفدهمین کنگره سراسری همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی با بیان اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی، اصلی ترین محور گردهمایی امسال است،گفت: اقتصاد مقاومتی از مسیر جایگزینی فناوری های نوین داخلی با فروش نفت شکل می گیرد.
مسعود شفیعی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: با درنظرگرفتن تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی همزمان با توسعه علمی، سعی کردیم در هفدهمین کنگره سراسری همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت، توجه خاصی به این مقوله ها داشته باشیم.
وی درباره این کنگره که فردا، 20 اسفندماه به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می شود، گفت: مهم ترین هدف کنگره همکاری های دولت، صنعت و دانشگاه، توسعه ملی است و عوامل مختلفی در تحقق این توسعه دخیل هستند که یکی از مهم ترین آنها آموزش های مهارتی است.
شفیعی تصریح کرد: ما به عنوان یک کشور درحال توسعه، نیازمند تکنسین های ماهر هستیم زیرا طی دهه های گذشته، صاحب سخت افزار و فناوری های قدیمی خود نبوده ایم و صنایعی مانند پتروشیمی، فولاد و خودرو وارداتی بوده و دانش آنها متعلق به ما نبوده تا بتوانیم از نظر علمی در این حوزه ها تاثیرگذاری داشته باشیم.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای از کشور کره جنوبی به عنوان یک نمونه موفق در استفاده بهینه از نیروهای مهارتی نام برد و گفت: رشد صنایع یک کشور در قدم اول، نیازمند تربیت نیروهای انسانی ماهر و کارآمد است و ما برای موفقیت در عرصه های صنعتی باید در حوزه های خدمات، تهیه و نگهداری بخش های مختلف صنعت نیروی انسانی لازم را تربیت کنیم.
وی تبدیل دانش به فناوری را مهم ترین شرط پویایی اقتصاد هر کشور دانست و گفت: باید سعی کنیم همانطور که در حوزه های علمی همچون رشد تولید مقاله به جایگاه های برتر جهانی دست یافته ایم در تبدیل این دانش ها به فناوری و استفاده از فارغ التحصیلان دانشگاهی نیز قدم های بزرگی برداریم تا اقتصاد پویایی داشته باشیم.
شفیعی تاکید کرد: همانطور که بزرگان و نخبگان ما همواره تاکید داشته اند تا زمانی که اقتصاد کشور به فروش نفت وابسته باشد و تولید ناخالص ملی از این طریق تامین شود مشکلات عدیده ای ما را تهدید می کند و ما باید به جای فروش نفت خام به سمت تبدیل آن به فراورده های ارزشمند از طریق فناوری های نوین و صادرات محصولات خود به دنیا گام برداریم.
به اعتقاد وی تا زمانی که علم به فناوری تبدیل نشود، مغزافزارها (نیروی انسانی متخصص) در بازار اقتصاد درگیر نشوند و دانش آنها به حوزه اقتصاد نیاید نمی توان انتظار رشد اقتصادی داشت.
هفدهمین کنگره سراسری همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی، فردا 20 اسفندماه به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و باحضور مسوولان و کارشناسانی از حوزه های علمی، دانشگاهی، صنعتی و بخش خصوصی برگزار خواهد شد.
ارتباط صنعت و دانشگاه در تحقق اقتصاد مقاومتی، جایگاه ارتباط دانشگاه و صنعت دربرنامه توسعه پنجم، نقش نهادی واسطه ای درارتباط موثردانشگاه و صنعت، ارتقای توانمندی های تولید ملی با رویکرد تحقیق و توسعه، روش های بهینه سازی ارتباط آموزش های مهارتی درصنعت، تدوین سیاست ها و راهکارهای کارآفرینی و تجاری سازی دانش و چگونگی افزایش تقاضای نوآوری در بنگاههای تولیدی، خدماتی در این گردهمایی یک روزه در قالب میزگردهای تخصصی به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.
علمی (4)**1055**1599
انتهای پیام /*
19/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]