واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
سال 92 و ظهور پنجمین گفتمان در ایران
دولتهای ایران حاصل اشتباهات دولتهای قبل خود هستند و مردم با رای به دولتهای جدید سعی میکنند نواقص گذشته را جبران کنند و دولتهای جدید نیز با توجه با این خواسته مردم، شیوههای جدیدی از حکومتداری را پیاده میکنند.
مصطفی داننده: در کمتر کشوری میتوان تغییر گسترده در گفتمان دولتهای مختلف را مشاهده کرد. از شرق تا غرب جهان، دولتها سعی میکنند با تمام اختلافها یک مسیر مشخص را طی کنند؛ مسیری که از ابتدا برای رسیدن به یک هدف نهایی ترسیم شده است. ایران، از این حیث متفاوت است، سرزمینی که تاکنون دولتهای مختلف با ویژگیهای متفاوت را در خود دیده است. 11 دولت و 7 رئیس جمهور، که هرکدام از آنها با توجه به شعارها و عملکردشان به نامی خاص شناخته میشوند؛ از دولت جنگ و سازندگی تا دولت توسعه سیاسی و مهرورزی و امروز دولت اعتدال. دولتهای جمهوری اسلامی با توجه به مقتضیات زمان، استراتژی مشخصی را برای خود انتخاب میکردند.
بعد از دولت عزل شده بنی صدر، حضرت آیتا... خامنهای به عنوان سومین رئیسجمهور ایران در عرض یک سال، ریاست قوه مجریه را به دست گرفتند و بعد از مدتی، میر حسین موسوی را به عنوان نخست وزیر انتخاب کردند. دولت مهندس موسوی زمانی شکل گرفت که عراق با یک حمله گسترده، شوک بزرگی را به کشور تازه انقلاب کرده ایران وارد کرده بود. بدین ترتیب اولویت اصلی دولت موسوی، مدیریت جنگ و تامین منابع مالی و معنوی برای جبهههای جنگ بود. همین موضوع سبب شد تا دولت حضرت آیتا... خامنهای به دولت«جنگ» معروف شود. ساخت کشور بعد از جنگ هشت ساله، مهمترین اولویت دولت هاشمی رفسنجانی بود. دوران هشت ساله ریاست جمهوری هاشمی با توجه به فعالیتهای اقتصادی و سازندگی هاشمی به دوران سازندگی معروف شد و طرفداران رئیس دولت پنجم و ششم از وی به عنوان «سردار سازندگی» یاد میکردند.
دوران هشت ساله، ریاست جمهوری هاشمی که تماما با فعالیتهای اقتصادی همراه بود و توسعه سیاسی و حقوق شهروندی به حاشیه رانده شده بود، موجب شد تا مردم در انتخابات ریاست جمهوری دوم خرداد رای خود را به صندوق کسی بیندازند که با شعار توسعه سیاسی به رقابت انتخابات ریاست جمهوری پای گذاشته بود. دوران ریاست جمهوری خاتمی و دوران توسعه سیاسی با حواشی زیادی همراه بود که اوج آن 18 تیر سال 78 و ماجرای استعفای نمایندگان مجلس ششم بود که زمینه اختلافهای سیاسی بسیاری را میان دو جریان سیاسی اصلی کشور فراهم کرد.
محمود احمدی نژاد که با شعار ساده زیستی و عدالت محوری نظر مثبت مردم را به خود جلب کرده بود در اولین اقدام اساسی خود راهی سفرهای استانی شد تا شعار عدالت خود را تحقق ببخشد. رئیس جمهور احمدینژاد در جریان این سفرها از مهرورزی و مهربانی سخن میگفت و با ادبیات ویژه خود سعی میکرد مردم را بیش از پیش به خود جلب کند. دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد از پرحاشیهترین دوران ریاست یک رئیس قوه مجریه بوده است. حالا و در سال 92 مردم با یک گفتمان جدید روبهرو شدهاند، گفتمانی که خود را گفتمان عدالت نامید و خود را دولت تدبیر و امید معرفی کرد.
حسن روحانی در اولین گام سعی کرد خود را رئیس جمهوری فراجناحی معرفی کند و برای همین از دو جناح اصلی کشور در کابینه خود استفاده کرد از ظریف و ربیعی تا پورمحمدی و رحمانی فضلی در دولت او جای گرفتند. روحانی بعد از آن به سمت بهبود روابط خارجی با کشورهای جهان به ویژه آمریکا و کشورهای اروپایی و حل پرونده هستهای ایران رفت و این به این معناست که استراتژی دولت یازدهم بهبود سطح روابط با کشورهای اروپایی و آمریکایی است و میشود دولت یازدهم را دولت توسعه در روابط خارجی نیز نامید. چیزی که در این میان مشخص است بیان این معناست که دولتهای ایران حاصل اشتباهات دولتهای قبل خود هستند و مردم با رای به دولتهای جدید سعی میکنند نواقص گذشته را جبران کنند و دولتهای جدید نیز با توجه با این خواسته مردم، شیوههای جدیدی از حکومتداری را پیاده میکنند.
منبع: قانون
1392/12/19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]