واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: مواضع ایران درباره آمریکا، عربستان، ترکیه، حماس، سوریه و رژیم صهیونیستی
لاریجانی تصریح کرد: بعید است رژیم صهیونیستی بار دیگر تجربه اشتباه گذشته علیه حزب الله را تکرار کند و جبهه جدیدی بگشاید؛ زیرا می داند برای آن هزینه بسیاری دارد. علی لاریجانی در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی المیادین گفت: مساله مذاکرات هسته ای ایران ربطی به این موضوعات ندارد ما فقط بحث هسته ای خواهیم داشت و گفتگوی ما و پنج به اضافه یک هم گفتگویی بوده که از قبل وجود داشته است و هم اکنون نیز هست. چرا؟ زیرا ما معتقدیم که آن ها در مساله هسته ای ایران دنبال ماجراجویی هستند اما ما دنبال این هستیم که این مساله از لحاظ سیاسی حل بشود. آن ها بودند که مرتباً میز مذاکره را ترک می کردند با این حال ایران مشی روشنی در زمینه هسته ای خود داشت.
وی ادامه داد: این بخش مقدماتی مذاکرات که انجام شده است یک وقت شش ماهه است و ممکن است شش ماه دیگری هم تمدید شود اما باید ببینیم که چه خواهد شد زیرا مساله هسته ای باید بر اساس یک پکیج کامل حل بشود و ما بر اساس این پکیج به یک توافق دست پیدا می کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا رهبر(معظم انقلاب) به مذاکرات ایران با پنج به علاوه یک خوشبین نیست؛ گفت: رهبر در خصوص مذاکره ایران با آمریکا عدم خوشبینی خود را ابراز کردند. رهبر انقلاب اسلامی ایران معتقد است آمریکا به دنبال انجام دادن گفتگوهای سازنده نیست ایشان می فرمایند آمریکایی ها به دنبال گفتگوهایی هستند که آن مذاکرات خیلی موفق نیست. تجربه نیز این مساله را ثابت کرده است اما مذاکرات ایران با پنج به علاوه یک خیلی وقت است که میان ایران و این کشورها وجود داشته است و حساب این مذاکرات از مذاکرات ایران و آمریکا جداست.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: من فکر می کنم اگر در مذاکره با کشورهای پنج به علاوه یک بحث بر سر این باشد که آن ها بگویند ما به دنبال این هستیم که برنامه هسته ای ایران به سمت دستیابی به سلاح هسته ای نرود و ایران نیز روی صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود تاکید کند در این صورت حل و فصل پرونده هسته ای ایران خیلی سخت نیست مگر اینکه آن ها در پشت پرده چیز دیگری را دنبال کنند که در این حالت مشکل ایجاد می شود.
علی لاریجانی درباره مساله سوریه و مذاکرات ژنو 2 گفت: مذاکرات ژنو 2 موفقیت آمیز نبود اما نباید امید خود را از دست داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه این مصاحبه با شبکه خبری المیادین درباره تهدیدات رژیم صهیونیستی ضد حزب الله لبنان با تاکید بر این که رژیم صهیونیستی توان شروع جنک جدیدی را در منطقه را ندارد، بعید دانست که رژیم صهیونیستی بار دیگر تجربه اشتباه گذشته علیه حزب الله را تکرار کند و جبهه جدیدی بگشاید، زیرا می داند برای آن هزینه بسیاری دارد. لاریجانی خاطرنشان کرد که حزب الله توان و نیروی کافی را برای دفاع از لبنان دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما تحرکات رژیم صهیونیستی را هم در منطقه با حساسیت شدید و از نزدیک پیگیری می کنیم . علی لاریجانی یادآور شد: هدف صهیونیست ها ضربه زدن به امنیت و ثبات کشورهای منطقه است و وظیفه ما بازگرداندن ثبات به منطقه است.
لاریجانی درباره روابط ایران و عربستان سعودی گفت: ایران هیچ دلیلی برای درگیری و نزاع با عربستان سعودی نمی بیند هر چند اختلافات در رویکردها و نقطه نظرات وجود دارد.
وی با بیان این که منافع مشترک بین ایران و عربستان بسیاراست، تاکید کرد: باید برمبنای مشترکات و راهبردهایمان با هدف ایجاد وحدت میان امت اسلامی تلاش و فعالیت کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما برای اجلاس روسای مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی از رئیس مجلس عربستان سعودی دعوت کردیم، اما نمی دانیم چه چیزی مانع شرکت او شد.
علی لاریجانی تاکید کرد که ما هم در بحرین و هم سوریه معتقدیم که دخالت خارجی اشتباه است .
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که سوریه به حمایت نظامی ایران نیاز ندارد، گفت : در صورت مداخله رژیم صهیونیستی در امور داخلی سوریه این کشور از توان کافی برای مقابله برخوردار است.
لاریجانی با بیان این که اجلاس ژنو 2 موفق نبود، اما باید امیدوار باشیم، افزود : در سوریه یک توافق داخلی وجود دارد که ما را به حل بحران نزدیک می کند.
وی با تاکید بر این که بحران سوریه را نمی توان با راهکارهای نظامی حل کرد، گفت: تروریسم در منطقه به امنیت ایران به شکل طبیعی اثر می گذارد و ما به بحران سوریه از این منظر نگاه می کنیم.
لاریجانی افزود: دولت پاکستان تاکید کرده است که مشارکت برخی اتباع پاکستانی در جنک سوریه اقدام شخصی آنها است.
رئیس مجلس شورای اسلامی روابط ایران با جنبش با حماس را مانند گذشته خوب دانست و تاکید کرد: وظیفه اسلامی ما حکم می کند که از مقاومت حمایت کنیم و برهمین اساس از حماس هم حمایت می کنیم.
لاریجانی خاطرنشان کرد: جنبش حماس جریانی است که تلاش می کند، حقوق ملت فلسطین را بدست آورد و برای همین از آن حمایت می کنیم و البته این حمایت به شرایط هم بستگی دارد.
وی در ادامه این گفت وگو تصریح کرد: روابط ایران با ترکیه همه جانبه استt اما با آنها در برخی مسائل مانند استقرار سپر موشکی در ترکیه اختلاف داریم.
وی گفت : اگر اراده کنند که مسئله هسته ای ایران با راهکاری سیاسی حل شود، می توانند.
رئیس مجلس کشورمان گفت : نقش ملت های مسلمان بتدریج در حال افزایش است و دولت ها مجبور هستند به آرای آنها احترام بگذارند.
یک شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۳:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]