واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: مارشال فهیم که بود؟ بین الملل > آسیای میانه و قفقاز - تسنیم نوشت:
«مارشال فهیم» که از فرماندهان جهادی افغانستان بود به دنبال شهادت احمد شاه مسعود شهرت بیشتری یافت، پس از سقوط طالبان نیز هرچند در دور اول ریاست جمهوری کرزی از دولت کنار زده شد اما در دور دوم زمامداری کرزی به معاونت وی منصوب شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از بیبی سی؛ «محمد قسیم فهیم» که در دوران حکومت حامد کرزی، به عالی ترین رتبه نظامی افغانستان -مارشالی- رسید، به دنبال شهادت احمد شاه مسعود فرمانده ارشد مجاهدان افغانی شهرت بیشتری یافت.
آقای فهیم پس از آن که احمدشاه مسعود در یک حمله انتحاری به شهادت رسید، رهبری نیروهای مجاهدین را در مبارزه علیه طالبان به عهده گرفت و نقش مهمی در فروپاشی رژیم طالبان بازی کرد.
محمد قسیم فهیم پس از فروپاشی طالبان نیز در صحنه سیاسی افغانستان همواره حضور داشت، به استثنای پنج سال اول ریاست جمهوری حامد کرزی، که به دلیل عدم حضور در دولت، نتوانست نقش خود را به شکل فعال حفظ کند.
آقای قسیم فهیم، در سال 1336 خورشیدی در روستای "عمرض" ولایت "پنجشیر" به دنیا آمد. او آموزش های ابتدایی را در زادگاهش فرا گرفت و برای آموزش عالی، به کابل رفت و در رشته حقوق اسلامی درس خواند. فرمانده جهادی
مارشال فهیم، پس از کودتای "هفت ثور 1357" و مخالفت با حکومت تحت حمایت شوروی سابق در افغانستان، به پاکستان سفر کرد.
او پس از اقامت کوتاه مدت در پاکستان، دوباره به افغانستان برگشت و با گروه های مجاهدین به ویژه در کنار احمد شاه مسعود، مخالفتهای مسلحانه خود را علیه حکومت آغاز کرد.
آقای قسیم فهیم فرماندهی بخشی از نیروهای مجاهدین را به عهده گرفت و در سالهای بعد نیز حوزه فرماندهی خود را گسترش داد. محمد قسیم فهیم در این سالها، نقش مهمی در تنظیم گروههای مجاهدین در ولایتهای "بدخشان"، "بغلان"، "تخار" و "قندوز" بازی کرد.
پس از فروپاشی حکومت و پیروزی گروه های مجاهدین، آقای فهیم همراه با نیروهای جهادی در سال 1371 وارد کابل شد. او در دولت مجاهدین به رهبری برهان الدین ربانی عهده دار وزارت امنیت (اطلاعات) شد.
فرماندهی جبهه ضد طالبان
به دنبال تسلط گروه طالبان و تصرف پایتخت افغانستان از سوی این گروه، آقای فهیم برای مدت کوتاهی فرماندهی گروههای جهادی را در جنگ علیه طالبان در شمال افغانستان به عهده گرفت.
در این سالها، او تحت فرمان احمد شاه مسعود می جنگید اما پس از آنکه آقای مسعود در یک حمله انتحاری به شهادت رسید، در رأس صفوف مجاهدین قرار گرفت.
پس از مرگ آقای مسعود، تنظیم و استحکام گروههای جهادی در مبارزه علیه طالبان، به یک چالش اصلی برای آقای فهیم تبدیل شد اما به دنبال فروپاشی گروه طالبان و برگزاری اجلاس "بُن"، آقای فهیم به عنوان معاون اول دولت موقت و وزیر دفاع افغانستان تعیین شد. گوشه نشینی
حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان در نخستین انتخابات ریاست جمهوری آقای فهیم را از معاونت خود کنار زد و به جای او، احمد ضیا مسعود، برادر احمد شاه مسعود را به عنوان معاون اول خود معرفی کرد.
این اقدام که برای بسیاری غیرمنتظره بود، روابط میان آقای فهیم و رئیس جمهور کرزی را تیره کرد، تا جایی که آقای فهیم گفت: حامد کرزی دیگر هرگز از حمایت مجاهدین حمایت برخوردار نخواهد شد.
در پنج سال ریاست جمهوری آقای کرزی، مارشال فهیم گوشه نشینی اختیار کرد اما هر از گاهی از حکومت آقای کرزی به خاطر آنچه که او کنار زدن مجاهدین از قدرت می خواند، به شدت انتقاد می کرد.
تا آنکه حامد کرزی در انتخابات دوم ریاست جمهوری، یک بار دیگر به سراغ آقای فهیم رفت و او را بار دیگر به عنوان معاون خود در انتخابات معرفی کرد.
او در پنج سال گذشته معاون اول ریاست جمهوری افغانستان بود و امروز (هجدهم اسفند) از دنیا رفت. 5252
یکشنبه 18 اسفند 1392 - 18:48:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]