واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ اسفند ۱۳۹۲ (۱۳:۳ب.ظ)
«استفاده از ظرفيتهاي بومي» اصليترين راهبرد بينالمللي جشنواره امام رضا(ع) است در مراسم رونمايي از کتاب دستاوردهاي جشنواره امام رضا(ع) در عرصه بينالملل که توسط رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي صورت گرفت، «تأکيد بر استفاده از ظرفيتهاي بومي و مخاطبان جوان» اصليترين راهبرد جشنواره دوازدهم امام رضا(ع) در بخش بينالملل عنوان شد.
به گزارش خبرگزاري موج از بنياد بينالمللي امام رضا(ع)، کارگروه بخش بينالملل دوازدهمين جشنواره بينالمللي فرهنگي هنري امام رضا(ع) با حضور ابوذر ابراهيمي ترکمان رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، سيدجواد جعفري دبير جشنواره، محمود واعظي دبير بخش بينالملل جشنواره و نمايندگاني از کارگروههاي تخصصي و دستگاههاي مسئول بخش بينالملل در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شد.
* برگزاري جشنواره امام رضا(ع) در 70 کشور از چهار قاره جهان
در ابتداي اين جلسه، جعفري ضمن اشاره به سخني از وزير ارشاد که جشنواره امام رضا(ع) را مظهر ديپلماسي فرهنگي بين ملتها ميداند، حمايتها از جشنواره امام رضا(ع) را در راستاي دغدغههاي فرهنگي رهبر معظم انقلاب دانست.
در ادامه، واعظي به ارائه توضيحاتي درباره بخش بينالملل جشنواره امام رضا (ع) پرداخت.
وي راهبرد اصلي در جشنواره دوازدهم را مخاطبمحوري و «جريانسازي و حمايت از تشکلها و ظرفيتهاي بومي و محلي با تأکيد بر جوانان» عنوان کرد و افزود: خروج برنامهها فعاليتها از روال دولتي و رسمي به بوميسازي و بهکارگيري ظرفيتهاي محلي مهمترين تلاش ما در جشنواره دوازدهم است.
دبير بخش بينالملل دوازدهمين جشنواره امام رضا(ع) سپس با اشاره به ميزباني 70 کشور جهان از اين جشنواره گفت: 30کشور آفريقايي، 21کشور آسيايي، 15کشور اروپايي و 4 کشور آمريکايي ميزبان دوازدهمين جشنواره بينالمللي امام رضا(ع) هستند و حدود بيست و پنج عنوان برنامه با محوريت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و با همکاري مجمع جهاني اهل بيت(ع)، مرکز امور بينالملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش و جامعة المصطفي العالميه در اين کشورها برگزار ميشود.
وي يکي از آسيبهاي جدي دولتيبودن جشنواره را قائمبودن به رايزنها و سفارت عنوان کرد و افزود: نهادهاي رسمي دولتي بايد ناظر باشند و اجراي فعاليتها توسط بوميان انجام شود، اين اتفاق دوره گذشته در بانکوک تايلند رخ داد و جشنواره کاملاً خودجوش توسط مردم و مؤسسات مردمنهاد برگزار شد.
* جايگاه برجسته امام رضا(ع) در ميان ديگر ملت ها
در ادامه اين نشست، ابراهيمي ترکمان به عنوان رئيس کارگروه بخش بينالملل جشنواره امام رضا(ع) به ايراد سخنران پرداخت.
وي گفت: اخيراً جزوهاي در منزل مرحوم آيتالله ميلاني پيدا شده که به خط ايشان و داراي مطالب عرفاني است. وقتي اين جزوه را تورق ميکردم به مبحثي تحت عنوان «استشراق» برخوردم با اين مضمون که آفتاب هميشه نور خود را ميرساند چه بخواهيم چه نخواهيم تفاوتش در اين است که بعضي انسانها استعداد بيشتري در دريافت نور آفتاب دارند. ايشان بام و سرداب را مثال ميزنند و ميگويند ما گاهي مثل سرداب هستيم و استعداد کمتري براي دريافت آفتاب فيض الهي داريم و براي پرورش اين استعداد يک راه وجود دارد و آن ولايت است، يعني توسل به ائمه اطهار(ع) و تقويت فطرت توحيدي. امام عليبن موسيالرضا(ع) نيز در احاديث خود همواره بر توحيد تأکيد دارند.
وي سپس به نقل قولي از مرحوم آيتالله احمدي ميانجي پرداخت که وي گفته است؛ اگر ثلث ميزان اعتمادي که به يک پزشک داريم و زير تيغ او ميرويم، به خداوند اعتماد کنيم، کارمان حل ميشود.
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي سپس به رويکرد سازمان متبوع خود در جشنواره امام رضا(ع) پرداخت و افزود: به همکارانمان در رايزنيهاي فرهنگي توصيه کرديم آن مناطقي که امکان برگزاري جشنواره امام رضا(ع) مهياست، آن را به عنوان يک برنامه ثابت در تقويم سالانه خود درج کنند.
وي سپس به جايگاه رفيع امام عليبن موسيالرضا(ع) در ميان ديگر ملتها پرداخت و با ذکر يک نمونه ادامه داد: بنده چهار سال در ترکمنستان مشغول خدمت بودم. مقبره عارف نامي «ابوسعيد ابوالخير» در اين کشور و در منطقهاي به نام مهنه (216 کيلومتري عشقآباد) قرار دارد و هيچ آبادي و شهري آنجا نيست و برهوت است. يک بار به آنجا رفتيم، فقط يک پيرمرد حضور داشت که خادم مقبره بود. او با شير شتر و به گرمي از ما پذيرايي کرد، به او گفتيم اگر درخواستي دارد بگويد تا در صورتي که بتوانيم انجام دهيم. گفت کاري کنيد بتوانم بروم قزل امام را ببينيم. ترکمنها ارادت ويژهاي به امام رضا(ع) دارند و به دليل طلاييبودن گنبد آن حضرت به ايشان «قزل امام» (امام طلايي) ميگويند.
در پايان اين مراسم، رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي از کتاب عملکرد بخش بينالملل دوره قبلي جشنواره (دوره يازدهم) رونمايي کرد.
بر اساس اين گزارش، دوازدهمين جشنواره بينالمللي فرهنگي هنري امام رضا(ع) از يکم تا يازدهم ذيالقعده (موسوم به دهه کرامت) برابر با ششم تا شانزدهم شهريور ۱۳۹۳ در تمام استانهاي ايران و ۲۰۰ نقطه جهان برگزار ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]