تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه قلب از فکر (در گناهان)، برتر از روزه شکم از طعام است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832104823




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«بانوی اول سیاست اروپا» در تهران به دنبال چیست؟/ ادامه دیپلماسی لبخند ظریف و اشتون؛ اینبار در ایران


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
«بانوی اول سیاست اروپا» در تهران به دنبال چیست؟/ ادامه دیپلماسی لبخند ظریف و اشتون؛ اینبار در ایران

«بانوی اول سیاست اروپا» در تهران به دنبال چیست؟/ ادامه دیپلماسی لبخند ظریف و اشتون؛ اینبار در ایران
نخستین سفر اشتون به تهران در یک بعداز ظهر سرد زمستانی در دوران روابط گرم ایران و گروه 1+5 انجام شد تا نوید بخشِ ورق خوردن صفحه دیگری از پرونده هسته‌ای ایران باشد.
خدیجه غبیشاوی: پس از 6 سال نشستن پشت میز مذاکرات هسته‌ای با ایران در شهرهای وین، ژنو، استانبول، بغداد و دوشنبه، «کاترین اشتون» در روز جهانی زن در حالی که حجاب بر سر داشت وارد تهران شد.

اشتون 57 ساله در راس هیئتی دو نفره متشکل از «هلگا اشمیت» و «استفان کلمنت» معاون و دستیار ویژه‌اش، برای سفری 2 روزه و در استانه برگزاری دور بعدی مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 در فرودگاه مهراباد تهران مورد استقبال «عباس عراقچی» معاون وزیر خارجه ایران قرار گرفت.

این برای نخستین بار است از زمان حضور اشتون در این سمت است که وی به ایران سفر می کند، سفری که به دنبال پیشرفت‌های چشمگیر ایران و 1+5 در پرونده هسته ای آن هم با گذشت کمتر از 10 ماه از شروع دوران ریاست جمهوری «حسن روحانی»، انجام می‌گیرد؛ «خاویر سولانا» سیاستمدار اسپانیایی اما نخستین کسی بود که در قالب مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 به عنوان نماینده اتحادیه اروپا و سرپرست هیئت 1+5 به تهران سفر کرده بود و با «علی لاریجانی» مسئول وقت مذاکرات هسته ای ایران با غرب به گفت‌وگو نشسته بود.


لاریجانی و سولانا در آستانه توافق؛ ساز مخالفان داخلی اما ناکوک

علی لاریجانی، داماد شهید مطهری و یکی از حلقه های 5 گانه لاریجانی‌ها پس از ترک ساختمان صدا و سیما وارد دفتر شورای عالی امنیت ملی کشور شد و تنها چند ماه پس از پیروزی «محمود احمدی نژاد» در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 به دستور شخص رئیس جمهور به عنوان مسئول مذاکرات ایران با گروه کشورهای 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان) فعالیت خود را آغاز کرد.

رویای حل مناقشه هسته‌ای ایران از سوی وی اما تنها 26 ماه دوام آورد و در نهایت اختلافات بین احمدی نژاد و لاریجانی که تا چندی پیش رقبای انتخاباتی هم بودند بالا گرفت. آنجا که در نهایت لاریجانی خواستار استعفا از دبیری شورای عالی امنیت شد و با اصرارهای فراوان لاریجانی، استعفای وی پذیرفته شد تا سال ها بعد و در مناظرات انتخابات ریاست جمهوری سال 92، پرده از روی ناگفته‌های حوادث آن سال ها برداشته و علت اصلی ناکام ماندن سلسله تلاش های علی لاریجانی برای توافق با غرب برداشته شود.

در سلسله مناظرات انتخابات ریاست جمهوری ایران، «علی اکبر ولایتی» یکی از هشت نامزد حاضر در رابطه با مذاکرات لاریجانی و سولانا، گفت :«آقای لاریجانی در حال رسیدن به توافق با آقای سولانا بود که خبر رسید شخصی در نماز جمعه روز قدس گفته است که ایران هیچ مذاکره ای با اروپا ندارد و این چنین شد که مذاکرات ناکام ماند و لاریجانی به کشور بازگشت.»

اختلافات میان محمود احمدی نژاد و علی لاریجانی اما در نخستین سال های حضور رئیس جمهوری وقت در پاستور مشهود بود، گویی احمدی نژاد که خود حکم مسئولیت مذاکرات هسته ای را برای لاریجانی امضا کرده بود سودایی دیگر در سر می پروراند و در حالی که علی لاریجانی در میان راه مذاکرات خود با خاویر سولانا قرار داشت از مختومه دانستن پرونده هسته ای ایران در شورای امنیت سازمان ملل سخن می گفت.

 «خاویر سولانا» بعد از آن دوران مذاکرات هسته ای در سال 2008 میلادی به ایران سفر کرد.

«سعید جلیلی»؛ آغاز مذاکرات هسته‌ای با رویکرد مقاومتی تا سودای ریاست جمهوری

چندی پس از استعفای علی لاریجانی از مسئولیت مذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5 خبر انتصاب دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی منتشر شد؛ مرد جبهه های دفاع مقدس با نامی که کمتر شنیده شده بود اکنون به عنوان مسئول مذاکرات هسته ای با غرب انتخاب شده بود تا پروند هسته ای ایران پس از روحانی و لاریجانی، صفجه جدیدی از مناسبات خود با غرب را ورق بزند.

 جلیلی که پیشتر به عنوان عضوی از هیئت مذاکره کننده ایران با گروه 1+5 به ریاست علی لاریجانی پای میز مذاکرات هسته ای نشسته بود این بار اما از جایگاه رییس این هیات ایرانی در مقابل بانوی اتحادیه اروپا نشست و چندین دور مذاکرات هسته ای با رویکرد مقاومتی را با گروه کشورهای 1+5 به ریاست کاترین اشتون برگزار کرد.

رویکرد جلیلی در قبال پرونده هسته ای ایران به موازات سیاست خارجی منفعل «محمود احمدی نژاد» اما روزهای ناخوشی را برای وضعیت پرونده هسته ای ایران در شورای امنیت سازمان ملل در خارج و برای وضعیت اقتصادی کشور در داخل به همراه داشت.

سعید جلیلی که مهمترین دستاورد پرونده هسته ای ایران در زمان ریاست خود بر مذاکرات را ندادن باج به طرف غربی می دانست اما منتقدان بسیاری را برای خود در کشور دست و پا کرد. به باور بسیاری از کارشناسان، تصویب قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران و تصویب و اجرای پی در پی تحریم های اقتصادی و بانکی علیه تهران حاکی از عدم پیشرفت مذاکرات هسته ای و ناتوانی جلیلی در جلب نظر اروپایی ها و آمریکایی ها برای دست یابی به توافق جامع با ایران بود.

در همین رابطه، «علی اکبر ولایتی» مشاور ارشد مقام معظم رهبری در سخنانی به عنوان یکی از هشت نامزد انتخابات ریاست جمهوری گذشته در مناظره های انتخاباتی، گفت: دیپلماسی این نیست که در کشورهای دیگر خطابه بخوایند و مطالبی را که در کنفرانس مطبوعاتی می گفتید را اینجا هم بگویید!

مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در دوران سعید جلیلی اما با حواشی بسیاری همراه بود تا جایی که رسانه های غربی گزارش هایی را منتشر می کردند و ادعا می کردند که جلیلی در مذاکرات هسته ای با حضور اشتون ساعت ها درباره اسلام سخن می‌گفته است. نحوه لباس پوشیدن «کاترین اشتون» در سلسله مذاکرات هسته ای نیز بخش دیگری از این حواشی را تشکیل می داد به گونه ای که اغلب کسانی که این مذاکرات را دنبال می کردند کمتر امیدی به نتیجه رسیدن این مذاکرات داشتند و تنها سیر تغییر اندازه و رنگ لباس های اشتون را دنبال می کردند.

سعید جلیلی اما همچنان خود را پیروز مذاکرات هسته ای با غرب دانسته و با تکیه بر همین مدعا وارد گود رقابت هایی ریاست جمهوری شد اما کمتر از چهار میلیون از آراء واجدان شرایط را کسب کرد و پس از حسن روحانی و محمدباقر قالیباف در جایگاه سوم قرار گرفت.

جلیلی اما پس از تحمل شکست در انتخابات ریاست جمهوری به کنار نرفت و هرچند در قبال برخی از مهمترین مسائل کشور مانند توافق هسته ای تاریخی ایران و 1+5 در ژنو سکوت کرد اما گه گاهی در تجمعات و مراسمات دانشجویی و غیر دانشجویی حضور یافته و به دفاع از عملکرد خود و نقد دولت می پردازد.

لبخندِ ظریفِ وزیر خارجه و استقبال تهران از بانوی اتحادیه اروپا در روز جهانی زن

هشتم مارس، روز جهانی زن اما تهران میزبان «کاتری اشتون» بانوی 57 ساله اتحادیه اروپا و نام آشنای مردم و سیاستمداران و رسانه های ایران بود. اشتون که طی 6 سال گذشته مسئولیت مذاکرات هسته ای 1+5 با ایران را بر عهده داشت شنبه شب در پاسخ به دعوت وزیر خارجه ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد وارد فرودگاه تهران شد تا قرار گرفتن وی به همراه شال مشکی رنگ و پالتوی قرمزش در کنار عباس عراقچی بار دیگر سوژه عکاسان شود.

اشتون در سال 2009 به سمت مسئول عالی سیاست خارجی اتحادی اروپا انتخاب و جایگزین سولانا شد و سکان پرونده هسته ای ایران را در اختیار گرفت. وی در حالی برای نخستین بار به ایران سفر کرد که پرونده هسته ای ایران طی 6 ماه گذشته و با ریاست محمد جواد ظریف دوران اوج شکوفایی خود را سپری می کند. پس از 10سال مناقشه، تهران و پایتخت های غربی توافقی را در ژنو امضا کردند تا بر اساس آن سایه جنگ احتمالی از سر منطقه کنار رفته و راه کاری عملی بر پایه دیپلماسی و تعهدات دوجانببه نقشه راه طرفین با هدف حل بحران غیر ضروری پرونده هسته ای ایران شود.

اکنون پرونده هسته ای ایران مسیر خود را برای دستیبای به توافق جامع و کامل با غرب سپری می کند و طرفین امیدوارند که طی 3 ماه آینده به این مهم دست پیدا کنند.
با وجود تمامی ابتکارات و پیشرفت هایی که اشتون در مسیر مذاکرات هسته ای ایران صورت داده است اما در عین حال انتقاداتی نیز همواره به کاترین اشتون وارد بوده است که چرا با وجود دعوت مقامات کشورمان از وی برای سفر به ایران در مقاطع گذشته تاکنون هیچ سفری به ایران نکرده است. برخی معتقدند کاترین اشتون به پشتوانه توافق ژنو و اعتباری که به واسطه آن برایش در دنیا به وجود آمد به ایران سفر می‌کند. با این وجود سفر این مقام ارشد اتحادیه اروپا به ایران در ادامه رفت‌وآمد‌های سیاسی و دیپلماتیک که در ماه‌های گذشته و نیز بعد از توافق ژنو گسترش یافته از اهمیت بالایی برای دستگاه دیپلماسی کشورمان برخوردار است





1392/12/18





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن