تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815257743




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جواد اطاعت: کسانی که در 8 سال اخیر کشور را به اینجا رساندند پاسخگو باشند


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جواد اطاعت: کسانی که در 8 سال اخیر کشور را به اینجا رساندند پاسخگو باشند
یک استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: حفظ استقلال کشور لزوماً به معنای تقابل با دیگران نیست و می‌توان با حفظ استقلال، به تعامل با جهان پرداخت.
آفتاب: جواد اطاعت در نشست دفتر مطالعات حزب جوانان ایران اسلامی که با موضوع «بررسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران» تشکیل شد، با اشاره به موقعیت و جایگاه جغرافیایی ایران، افزود: سه نگاه در آراء اندیشمندان ژئوپلتیک وجود دارد؛ اول نگاه مکیندر که بر نقش خشکی در قدرت تاکید دارد، دوم نگاه ماهان که بر نقش دریا متمرکز است و سوم نگاه اسپایکمن که قلمروهای حاشیه‌ای (در کنار بر و بحر) را مطرح می‌کند و بر اساس هر سه دیدگاه ایران موقعیت و جایگاه مهمی به لحاظ جغرافیایی در منطقه و جهان دارد.

وی با اشاره به دیدگاه جفری کمپ که با اهمیت‌یابی اقتصاد در دوران پس از جنگ سرد، قلب زمین را در حوزه انرژی مطرح کرد، افزود: بر این اساس نیز ایران در مرکز دو سوم منابع نفتی جهان و در مرکز هفتاد درصد منابع گاز جهان (حوزه شمالی، ایران، حوزه خلیج فارس) قرار دارد و اساساً با پایان جنگ سرد تمرکز از موضوعات استراتژیک و نظامی به سمت موضوعات اقتصادی رفته است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: ایران تاکنون سه الگوی متفاوت را در سیاست خارجی خود دنبال کرده است؛ اولین الگو «بی‌طرفی» است که تجلی آن در زمان جنگ جهانی دوم بود. دومین الگو «انفعالی» است که در دوره پهلوی دوم قابل ارزیابی است و سومین الگو، «اعتراضی» است و به اعتقاد من این الگوها با واقعیت‌های فیزیکی و جغرافیایی ایران سازگار نیست.

این استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به واقعیات سرزمینی و اهمیت‌یابی موضوعات اقتصادی و جایگاه ایران در منابع انرژی و نیز عدم سازگاری الگوهای گذشته سیاست خارجی ایران با این واقعیات، تاکید کرد: بهترین رویکرد و الگو برای سیاست خارجی ایران، الگوی تعامل است و ما می‌توانیم اهمیت موقعیتی خود را دستمایه تعامل برای توسعه کشور کنیم.

اطاعت، توافق ژنو را در چارچوب تعامل با جهان ضمن حفظ استقلال کشور دانست و در پاسخ به این مسأله که برخی منتقدان این توافق آن را با قرارداد ترکمنچای مقایسه می‌کنند، گفت: اگر طبق ادعای آنها این توافق مشابه قرارداد ترکمنچای است، کسانی که طی هشت سال کشور را به این نقطه و این توافق رساندند باید پاسخگو باشند و از مسئولیت خود در گذشته فرار نکنند.

وی در پایان، تعامل اخیر با کشورهای قدرتمند را فراتر از تمایل دولت یازدهم ارزیابی کرد و افزود: باید از سیاست دولت در پیشبرد مذاکرات هسته‌ای حمایت کرد و اجماع مقامات عالی کشور برای ادامه این مسیر پشتوانه سیاست‌های دولت و مانع اقدامات جریان‌های افراطی مخالف تعامل و مذاکره است.




تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن