واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دنیای اقتصاد در یک نگاه تهران - ایرنا - «نیاز چشم انداز به رشد 11 درصد» و «مرزبندی با جبهه دشمن به معنای قطع رابطه با دنیا نیست» موضوع های صفحه نخست روزنامه دنیای اقتصاد در روز شنبه است.
روزنامه دنیای اقتصاد تیتر نخست را به موضوع نیاز چشم انداز به رشد 11 درصد اختصاص داد و نوشت: وزیر امور اقتصادی و دارایی تصویری رسمی از اقتصاد ایران را پیش روی نمایندگان مجلس خبرگان گذاشت. علی طیب نیا چهارشنبه گذشته با حضور در این مجلس، به تشریح میراث به جا مانده از دولت قبل پرداخت و به رشد اقتصادی منفی 8/5 درصدی در سال 91 اشاره کرد و این رشد را مترادف عقب ماندگی از اهداف سند چشم انداز توسعه دانست. او لازمه رسیدن به اهداف این سند را رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصدی در سال های گذشته دانست و با اشاره به محقق نشدن این میزان رشد از برآوردهایی خبر داد که نشان می دهد برای رسیدن به اهداف سند چشم انداز در سال های آینده حداقل به رشدی 11 درصدی نیاز داریم. طیب نیا همچنین در این اجلاس، تصویری از وضعیت بیکاری را نیز به خبرگان ارائه کرد و گفت که رشد منفی 8/5 درصدی در شرایطی رخ داده که ما با یک جمعیت جوان و جویای کار روبه رو هستیم. به گفته وزیر اقتصاد، در سال های 1385 تا 1390 سالانه حدود 14 هزار نفر به تعداد شاغلان اضافه شده و این در شرایطی است که طی سال های 1380 تا 1385 سالانه باید 695 هزار نفر به تعداد شاغلان افزوده می شد.
مرزبندی با جبهه دشمن به معنای قطع رابطه با دنیا نیست، تیتر دیگر این روزنامه است. حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز پنج شنبه، در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، در سخنان مهمی ضمن برشمردن برخی از واقعیات جهانی، به تبیین «وظایف اصلی مسوولان نظام اسلامی» در شرایط حساس و پیچیده کنونی پرداختند و تاکید کردند: «واقع بینی و دیدن نقاط مثبت فراوان در کنار برخی نقاط ضعف»، «افتخار به نسل جوان مومن و انقلابی»، «استفاده از ظرفیت های بی شمار داخلی و ملی»، «غفلت نکردن از دشمنی دشمنان»، «مرزبندی صریح و شفاف با جبهه استکبار»، «نترسیدن از دشمن»، «تکیه به مردم و تقویت حرکت جهادی»، «حفظ و تقویت وحدت ملی»، «توجه به فرهنگ دینی و انقلابی» و «گفتمان سازی» از وظایف خطیر مسوولان نظام در سطوح مختلف است و فرمودند مرزبندی با جبهه دشمن به معنای قطع رابطه با دنیا نیست.
روزنامه دنیای اقتصاد موضوع بورس در انتظار سیاست جدید را بازتاب داد و نوشت: حدودیت های بازار سرمایه که در 20 روز گذشته آثار نسبی بر عملکرد بورس از خود بر جای گذاشته، به نظر می رسد دیگر مورد اقبال فعالان بازار نیست. در این میان آمار منتشر شده توسط بورس نشان دهنده این امر است که سیاست های مذکور اگرچه منجر به کاهش 9 درصدی متوسط ارزش روزانه معاملات خرد شده، با این حال توانسته تعداد نمادهای دارای صف فروش را نیز به میزان 52 درصد با افت روبه رو کند. با این حال، اما فعالان بازار به جد خواهان توقف این محدودیت ها هستند.
پنج تصویر از خانوار ایرانی تیتر دیگر این روزنامه است. بررسی های بانک مرکزی حاکی از پنج دگرگونی اجتماعی در وضعیت خانوارهای ایرانی است. تمایل به خانوارهای کوچک تر، گذر از شوک متولدین دهه 60، جهش در صدور مدرک دانشگاهی، دو برابر شدن نسبت خانوارهای بدون شاغل و اجاره نشینی به جای مالک نشینی 5 تصویر اجتماعی خانوارها در سال گذشته است. «دنیای اقتصاد» با استفاده از اطلاعات بودجه خانوار سال گذشته که از سوی بانک مرکزی منتشر شده، این روند تغییر را از سال 1371 به بعد بررسی کرده است. نتایج نشان می دهد در وضعیت زندگی خانوارهای ایرانی تغییرات قابل توجه و در مقابل روندهای دو دهه قبل است.
**2002**
انتهای پیام /*
17/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]