واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
ثمره تقدیر از هنرپیشه زمان شاه چیست؟
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به تذکرات و راهنماییهای مقام معظم رهبری در زمینههای فرهنگی، گفت: همه ما باید در حوزه مسئولیت خود، مسائل فرهنگی را تقویت کنیم وگرنه با قانون، بودجه و ساختمان، مسائل فرهنگی قابل حل نیستند.
انتخاب: عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به تذکرات و راهنماییهای مقام معظم رهبری در زمینههای فرهنگی، گفت: همه ما باید در حوزه مسئولیت خود، مسائل فرهنگی را تقویت کنیم وگرنه با قانون، بودجه و ساختمان، مسائل فرهنگی قابل حل نیستند.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در دیدار با دادستان استان قم با اشاره به اینکه روند صعودی در جرائم نسبت به ابتدای انقلاب امری طبیعی است، ادامه داد: چرا که جمعیت به بیش از دوبرابر افزایش یافته و تا حدی افزایش جرائم قابل توجیه است.
آیتالله مصباح یزدی با اشاره به لزوم آسیب شناسی افزایش برخی جرائم خاطر نشان کرد: هرچند فقر به عنوان یکی عوامل جرم باید مدنظر قرار گیرد، اما به نظر میرسد، گاهی جرائم بیش از حد به آن استناد داده میشود به طوری که هر نوع جرمی، از مواد مخدر و رباخواری تا مشکلات خانوادگی و سیاسی و بینالمللی، معلول فقر دانسته میشود، در حالیکه برخی تحقیقات میدانی نشان میدهد بسیاری از این جرائم و مفاسد در خانوادههای بالاتر از سطح متوسط رخ میدهند.
عضو مجلس خبرگان با اشاره به اینکه افزایش برخی جرائم و مفاسد در بین گروههایی از مردم، نگران کننده است، ادامه داد: امروزه شواهد نشان میدهد که برخی از خانوادههای تحصیل کرده و فهمیده با مشکلات خانوادگی، اعتیاد و... مواجه میشود، که عامل اصلی این مفاسد، ماهواره و اینترنت است که بر فرهنگ مردم تأثیرگذارند، از این رو باید برای تربیت صحیح، برنامه ریزی کرد.
وی با اشاره به اینکه وظیفه اصلی در این راستا بر عهده نهادهای فرهنگی است، اظهار داشت: آموزش و پرورش، آموزش عالی و همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این مسئولیت را بر عهده دارند و البته از صدا و سیما نیز باید به عنوان ابزار تربیت استفاده شود.
آیتالله مصباح با اشاره به ضرورت وجود نهادی که مسائل فرهنگی کشور را نظارت و بررسی کرده، برای آن طرح و برنامه بدهد، اظهار داشت: از لحاظ قانونی در این زمینه خلأی وجود ندارد و در شورای عالی انقلاب فرهنگی چنین نهادی پیشبینی شده است، اما در عمل مورد غفلت قرار گرفته است.
این استاد تفسیر حوزه علمیه با اشاره به اینکه ریشه مفاسد کشور، نقص در دستگاههای فرهنگی کشور است، ادامه داد: به عنوان نمونه در زمان رئیسجمهور اسبق، مقام معظم رهبری درباره یکی از وزرا تصریح کردند که ایشان نه تنها کاری برای اسلام نکرده، بلکه برخی از کارهایش ضد اسلام بوده است.
وی ادامه داد: متأسفانه دولت جدید نیز همان سخنی را میگوید که آن دولت بیان میکرد و حتی در این دولت به صراحت بیان شده که وظیفه ما اعتلای هنر است و کاری به دین نداریم؛ لذا از هنرپیشه زمان شاه هم به خاطر هنرش تقدیر میشود، و این رفتارها یعنی کاشتن نهالی که ثمرهاش فتنه دیگری خطرناکتر از فتنه 88 را رقم میزند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ادامه داد: به عنوان نمونه دیگر، در قوه قضائیه باید قضات آن از پاکترین و مخلصترین افراد کشور تشکیل شود و زندگی قضاتش نیز به گونهای تأمین شود که انگیزه سوء استفاده نداشته باشند؛ اما افرادی که مسئولیت میپذیرند کسانی هستند که در همین فرهنگ رشد کرده، و از آن متأثر شدهاند.
وی تشکیل معاونت پیشگیری از جرم در قوه قضائیه را امر مبارک و مثبتی دانست ولی ادامه داد: در محتوا و نحوه انتخاب افراد آن، همین مسأله وجود دارد و افرادی که برای این کار انتخاب میشوند فرشتگانی نیستند که از آسمان آمده باشند، بلکه افرادی هستند که تحت تأثیر همین فرهنگها رشد کرده اند.
علامه مصباح ادامه داد: علیرغم اینکه بزرگترین منبع غنی فرهنگ که همان اسلام است در اختیار ماست، از آن استفاده شایسته نمیکنیم و لذا مشکل فرهنگی بزرگترین بلای کشور شده است.
عضو مجلس خبرگان با ابراز تأسف از اینکه برخی از مسئولین فرهنگی کشور دور شدن از فرهنگ اسلامی را نشانه پیشرفت دانسته و برخی از مصادیق آن را ترویج میکنند، اظهار داشت: بهترین کار در این زمینه، تلاش برای آشنایی افراد با ارزشهای اسلامی است و در این راه باید از همة روشها، از سخنرانی تا فیلم و رمان اسلامی و غیره بهره جست.
وی با اشاره به تذکرات و راهنماییهای مقام معظم رهبری در زمینههای فرهنگی اظهار داشت: همه ما باید در حوزه مسئولیت خود، مسائل فرهنگی را تقویت کنیم وگرنه با قانون، بودجه و ساختمان، مسائل فرهنگی قابل حل نیستند.
آیتالله مصباح یزدی در پایان خاطر نشان کرد: همه جرائم و مفاسد را معلول فقر انگاشتن و حل آنها را در گرو حل مسائل اقتصادی دانستن، میتواند دامی شیطانی باشد، و از بعد سیاسی نیز میتواند مقدمهای باشد برای فتنهای که بتوانند نظام را تهدید کنند.
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]