واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: «جبهه پایداری»، «حزب» میشود
کد خبر: ۳۸۴۵۶۱
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۱ - 06 March 2014
روزنامه شرق نوشت:
آیتالله مصباح یکی از فعالترین روحانیونی است که در دو دهه اخیر، تشکلسازی روی آورده. اما رویکرد او در تشکلسازی بههیچرو حزبی نیست. حالا «جبهه پایداری» که مصباح را پدر معنوی طیف سیاسی خود میداند به سمت تحزب حرکت کرده و اینطور که از خبرها برمیآید برخلاف مسیر جریان فکری «آیتالله» پارو میزند.
آیتالله مصباحیزدی در زمان تشکیل «جبهه پایداری» تاکید داشت که این تشکل سیاسی به سمت حزبشدن حرکت نکند چه آنکه او از گذشتههای دور مخالف تحزبگرایی بود. او خود بر این مساله تصریح کرده و روزهای آغازین شکلگیری حزب جمهوری اسلامی را به یاد آورده است: «عضویت در یک حزب یا گروه یا دسته وابستگی فکری و علاقه غیرعقلانی میآورد.»یا آموزههای آیتالله تغییر کرده یا یارانش بر سبیل متفاوت گام گذاشتهاند. اما باوجود نقدهای اساسی «آیتالله مصباحیزدی» به تحزبگرایی، تشکلسازیهایی از جنس «حلقه حقانی»، «بنیاد فرهنگی باقرالعلوم» و «موسسه آموزشی و پژوهشی امامخمینی(ره)» در کارنامه کاری او قرار دارد.
کسب اجازه تلفنی از «آقاتهرانی»
اما حالا «احمد بخشایشاردستانی»، عضو ناظر مجلس در کمیسیون ماده 10 احزاب از موافقت اولیه برای فعالیتهای حزبی جبهه پایداری خبر داده: «با افزایش تعداد هیات موسس پایداری به بیش از سهنفر مجوز فعالیت حزبی این جبهه در نخستین فرصت صادر خواهد شد. تقاضای پایداری، مورد بررسی قرار گرفت و موافقت اولیه انجام شد، فقط چون طبق قانون تعداد هیاتموسس از سهنفر بالاتر است و پایداری تنها سهنفر را برای هیات موسس معرفی کرده، مقرر شد که به صورت شفاهی با مرتضی آقاتهرانی دراینباره صحبت شود و در نخستین فرصت این موضوع تصویب میشود.»گام روبهپیش جبهه پایداریها در حالی به سمت رفتار حزبی برداشته شده که مدتی است، پدر معنوی این حزب از لاک سکوت خود بیرون آمده و بیشترین نقدها را نثار کابینه یازدهم کرده. چنانچه حتی دیدار «عباس عراقچی» معاون وزیر خارجه با آیتالله مصباحیزدی نیز به جایی نرسیده و او بیپروا از برخی «انتقادات مبنایی نسبت به دولت» خبر داده: «این انتقادات مبنایی مربوط به موضوع مذاکرات هستهای نیست. نگرانی اصلی ما از این است که سیاستهای فرهنگی دولت نظیر سیاست تساهل و تسامح دولت اصلاحطلبان است.»«جبهه پایداری انقلاب اسلامی» معروف به جبهه پایداری، جبههای سیاسی است که در سال ۱۳۹۰ از سوی برخی اصولگرایان و اعضای پیشین دولت احمدینژاد تشکیل شد.
کمتعدادهای پرکار
بر اساس تاکید اعضای جبهه پایداری شکلگیری این جبهه مبتنی بر نگاه غیرحزبی بود. جامعه اسلامی دانشجویان نخستین تشکل بزرگ کشوری بود که حمایت خود را از گفتمان جبهه پایداری انقلاب اسلامی اعلام کرد و رسما به جبهه پایداری پیوست. جبهه پایداری در مجلس نهم کمتعداد و پرگفتارند. اغلب پای کارند و خیلی امضاها و بیانیهها از دل ایدههای این جبهه بیرون میآید. روزهای رای اعتماد به وزرای کابینه دهم جنبوجوش جبهه پایداری در مجلس مثالزدنی بود. از انتشار شبنامه گرفته تا قراردادن برگه بازجویی وزیر پیشنهادی در کازیه نمایندگان. استان خراسانرضوی پرتعدادترین نمایندگان نزدیک به جبههپایداری را در مجلس نهم دارد. از امیرحسین قاضیزاده گرفته تا جواد کریمیقدوسی و حجتالاسلام پژمانفر و سیدهاشم بنیهاشمی. «ضرغام صادقی» مشاور پارلمانی دکتر لنکرانی در وزارت بهداشت، «نبیالله احمدی»، مسوول ستاد فرهنگیان دکتر محمود احمدینژاد در انتخابات سال ۱۳۸۸ از داراب استان فارس و ابوالقاسم جراره از استان هرمزگان از جمله هواداران این طیف فکری بهشمار میآیند.
خسروی از استان سمنان، جلیلیان از اسلامآبادغرب و علیرضا خسروی از تربتحیدریه نیز در کنار محمدصالح جوکار از یزد و مسعود میرکاظمی و زهره طبیبزادهنوری از تهران از دیگر نمایندگان جبهه پایداری در مجلس نهم بهشمار میآیند. حالا با درخواست فعالیت حزبی، گویا جبهه پایداریها پیش از احزاب دیگر اصولگرا به فکر صفآرایی انتخاباتی افتادهاند. شاید آنطور که یک سایت خبری یادآور شده: «مصباحیزدی این روزها بیش از هر زمان دیگری شبیه به مصباح دهه 70 ایران است؛ کسی که بهتنهایی پرچم مخالفت با خاتمی و دولت اصلاحات را به دست گرفته بود.» آیتالله مصباحیزدی که اغلب روزهای هشتسال گذشته را به حمایت و سپس سکوت در برابر «احمدینژاد» گذرانده بود؛ حالا نقدهای اساسی به عملکرد دولت یازدهم دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]