واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: افزایش 1.5 برابری هزینه کشت سیب زمینی
کد خبر: ۳۸۴۳۸۹
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۹ - 05 March 2014
نماینده مردم رزن در مجلس با اشاره به نبود الگوی مناسب کشت محصولات کشاورزی متناسب با نیاز کشور و افزایش 1.5 تا 2 برابری هزینه های کشت، گفت: اگر سیاست مناسب و حساب شده ای برای کشت سالانه سیب زمینی وجود نداشته باشد، بازهم ورشکستگی کشاورزان رقم خواهد خورد.
عطاءا... سلطانی صبور در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص دلایل گرانی سیب زمینی گفت:الگوی کشت باید متناسب با سرانه مصرفی کشور باشد چرا که نبود تعادل در تولید،علت اصلی گرانی سیب زمینی است که هرساله به خصوص با نزدیک شدن به فصل کشت با آن روبرو می شویم.
نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت تعیین نرخ مشخص سیب زمینی با سود معقول برای کشاورزان، افزود: اگرعرضه مناسب سیب زمینی متناسب با تقاضای موجود باشد شاهد گرانی نخواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه در سال زراعی گذشته قیمت سیب زمینی گران بود، تصریح کرد: بعد از چندسال رکود در بازار سیب زمینی و کاهش تمایل کشاورزان برای کشت این محصول، در سال زراعی گذشته سطح زیر کشت این محصول کاهش یافت و به همین علت قیمت نهایی خرید سیب زمینی نسبت به سالهای قبل بسیار بالارفت.
سلطانی صبور با بیان اینکه شاید گرانی سیب زمینی در سال زراعی قبل به نفع تولیدکنندگان بود، افزود: اما این گرانی ها باعث ایجاد التهاب در بازار و نهایتا به ضرر مصرف کننده تمام شد.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با یادآوری اینکه دو سال قبل به دلیل فراهم بودن بستر صادرات، سیب زمینی به قیمت خوبی خرید و فروش شد، تصریح کرد: اگر امسال در صادرات اختلال ایجاد شود، نگرانی ورشکستگی گسترده سیب زمینی وجود دارد.
قیمت نجومی بذر سیب زمینی
نماینده مردم رزن در مجلس با بیان اینکه تجربه ثابت کرده است در سالی که قیمت سیب زمینی گران باشد سال بعد از آن برای کشت این محصول تمایل بیشتری وجود دارد، تصریح کرد: کشاورزان با توجه به ارزش افزوده و سود آوری سیب زمینی در سال گذشته امسال رغبت بیشتری برای کشت این محصول دارند به همین علت در این ایام قیمت سیب زمینی بذری نجومی می شود.
سلطانی صبور با پیش بینی اینکه امسال قطعا بیش از حد معمول و نیاز مصرفی کشور سیب زمینی کشت خواهد شد، تصریح کرد: اگر برخلاف سال گذشته، بستر صادرات این محصول فراهم نشود، سطح زیر کشت بالا و تولید بیش از حد و در نهایت قیمت کاهش یافته و موجبات ورشکستگی کشاورزان فراهم می شود.
افزایش 1.5 تا 2 برابری هزینه های کشت
وی با بیان اینکه هجوم کشاورزان برای کشت سیب زمینی به امید کسب سود بیشتر پیامدهای نگران کننده ای به دنبال دارد، تصریح کرد: وقتی الگوی کشت مناسب نداشته باشیم، و تمایل برای کشت یک محصول بالا باشد، این روند باعث گران شدن اجاره بهای زمین زراعی، مصرفی بیشتر آب، بالارفتن 1ونیم تا 2 برابری هزینه های کشت و در نهایت افزایش قیمت تمام شده محصول می شود.
سلطانی صبور با بیان اینکه در چنین شرایطی اکثر کشاورزان که بابت هزینه های کشت بدهی دارند اقدام به برداشت و فروش عجولانه محصولات خود می کنند، گفت: دلالان با سوء استفاده از این شرایط و تشکیل بازار سیاه اقدام به خرید محصول می کنند و کشاورزان هم به علت پرداخت بدهی خود به هر قیمتی راضی خواهند شد.
بی تعادلی بازار به نفع تولید کننده نیست
این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه اگربستر صادرات هم وجود نداشته باشد،نگرانی ها بیشتر می شود تاکید کرد: وزارت جهادکشاورزی باید یکبار برای همیشه به آشفتگی های کشت محصولات کشاورزی سامان بخشد.
سلطانی صبور، با بیان اینکه باید قیمتی ثابت با توجه به هزینه های تولید و با سود معقول برای نرخ نهایی سیب زمینی در نظر گرفته شود، افزود: اگر کشت این محصول متناسب با نیاز کشور صورت گیرد بازار ثبات پیدا خواهد کرد.
تقاضای زیاد بذر و محدودیت زمان کشت عامل گرانی سیب زمینی
نماینده رزن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش تقاضا برای کشت سیب زمینی در سال زراعی جدید گفت: وقتی تقاضا زیاد می شود قیمت بذرسیب زمینی به صورت بی رویه بالا می رود و از آنجا که زمان کشت هم محدود است کشاورز مجبور است با هر قیمتی که شده بذر مورد نیاز خود را خریداری و به موقع کشت کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]