واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پرمخاطب ترین چهره روحانی در قاب تلویزیون تهران - ایرنا - یکی از رخدادهای مهم در سه دهه اخیر انقلاب در بستر تلویزیون ، حضور نسلی از روحانیون در قاب تلویزیون در مقام کار شناس بوده که گفتار و رفتارشان، همواره بسترساز امر به معروف و نهی از منکر به معنای واقعی کلمه و نه در قالب کلیشه ای است که در ذهن ها تداعی می شود.
به گزارش «تابناک»، اتفاقاً همین مسأله منجر به حفظ چنین روحانیونی در چند دهه در تأثیرگذار ترین رسانه کشور شده است. شاخص ترین این چهره ها، حجت الاسلام محسن قرائتی است.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی، همواره لحن شیرین و جذابی برای مخاطب عام داشته و مهم ترین نکات و دستور های اخلاقی اسلام را با زیبانی شیوا و متفاوت در سال های پس از انقلاب ارائه می کرد، به گونه ای که شاید بتوان گفت، پرمخاطب ترین چهره روحانی در قاب تلویزیون در میان روحانیونی که با کارکرد ارائه آموزه های اخلاقی و فرهنگی از این دریچه با مردم ارتباط گرفته اند، شخص او بوده و شاید به همین دلیل، ستاد اقامه نماز نیز سال ها در اختیار بوده است.
نوع تعامل قرائتی در بیرون از قاب تلویزیون و در رویارویی با مردم نیز بسیار متفاوت و تأثیرگذار بوده و بی گمان این روحانی جزو چهره هایی است که می توان به عنوان مصداق کلام حضرت امیر المومنین علی (ع) مورد توجهش قرار داد که جاذبه اش در حداکثر سطح ممکن و دافعه اش در پایین ترین حد و عمق ممکن قرار داشته و به همین دلیل، به رغم آنکه شاید محتوای برخی گفته های ایشان نیز درست نباشد (به طور دقیق، آنچه درباره مطالعه و کتاب خوانی گفت) اما در مجموع به لحاظ شکلی، شیوه کارآمدی در پیش گرفته بودند.
پس از آنکه فیلم جنجالی مارمولک با تأیید مقامات کشور از نهادهای کلیدی و تصمیم گیر کشور اکران شد و به واسطه حجم بالای نقد ها و اعتراضات، به سرعت با پرده سینما ها وداع کرد، محسن قرائتی، از معدود روحانیونی بود که حاضر شد از این اثر حمایت کند و این فیلم را یک اثر خوب خواند که نمایشش بدون اشکال است. این گفته ها، آن هم از سوی روحانی که مخاطب وسیع داشته و همچنان در بخشی از جامعه و همچنین گروهی از طلاب، مشتری ثابت دارد، چندان طبیعی نبود و حتی تصور می شد با فشارهایی که متوجه او خواهد شد، عقب نشینی خواهد کرد.
با این حال، او پای حرفش ایستاد و حال با زبانی طنز درباره آن مقطع گفته است: «فیلم مارمولک را که نشان دادند، من گفتم: «مارمولک» فیلم خوبی است، اما در سمینار حج، 1400 آخوند ریختند سر من! و گفتند این فیلم توهین است و چرا گفتی خوب است؟ گفتم: مارمولک یک حیوان کوچک است، کاری با آخوندها ندارد. نهنگ هم آخوند رو خورد پس داد؛ حضرت یونس! آخوند خوردنی نیست که! اگر قرار بود آخوند له شود که امام حسین زیر سم اسب رفت؛ اما مگر له شد؟ (مگر از شکوه و بزرگی حسین (ع) کاسته شد؟)...».
قرائتی حتی در ترویج خنده نیز در چند سال اخیر بسیار فعال بود و شاید جزو انگشت شمار شخصی بود که بحث «خنده حلال» را مطرح کرده و گفته بود: «اسلام همان طور که عزاداری دارد، خنده هم دارد، در غیر ایام عزاداری باید مردم را با خنده های حلال بخندانیم و من هم تصمیم دارم در این جهت سایت خنده حلال راه اندازی کنم. در مملکت ما دو چیز جایش خالی است؛ یکی سایت خنده حلال حکیمانه و دیگری ستاد ازدواج آسان که باید از سوی متولیان امر نسبت به تأسیس آنها اقدام شود. مردم ما به دنبال خنده حلال در برنامه های تلویزیون هستند و باید شرایط را برای خنداندن مردم مهیا کنیم » خواستار راه اندازی شبکه ای در این زمینه شد که در همین راستا شبکه نسیم راه اندازی شد.
ای کاش مدل برنامه سازی قرائتی و همچنین ایده خنده حلال که توسط این روحانی ارائه شده و با توجه به نیاز جامعه کنونی به چنین فضای ذهنی پرنشاطی ـ به واسطه دغدغه های سنگین اقتصادی و اجتماعی روزمره ـ مورد استقبال قرار گرفته، بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و مدلی که پی گرفته شد تا برنامه «درس هایی از قرآن»، قدیمی ترین و پرمخاطب ترین برنامه اخلاقی تلویزیون باقی بماند، بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و این ظرفیت بیش از پیش فعال شود.
اول ** 1610
انتهای پیام /*
14/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]