تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):حق، سنگين و تلخ است و باطل، سبك و شيرين و بسا خواهش و هوا و هوسى كه لحظه اى بيش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816222265




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزایش توانایی ذهن با نرمش مغزی


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: افزایش توانایی ذهن با نرمش مغزی
یکی از عوامل مهم شناخت، «توجه» است. توجه وسیله‌ای است که با آن میزان محدودی از اطلاعات از میان حجم عظیم اطلاعاتی که حواس، حافظه ذخیره شده و سایر فرآیندهای شناختی ما را در اختیار دارد، به صورت فعال پردازش می‌کنیم.
کد خبر: ۳۸۴۲۳۸
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۶:۳۴ - 05 March 2014




مغز عضوی از بدن است که با کارکردن نه‌تنها تحلیل نمی‌رود بلکه قدرتمندتر هم می‌شود و در هر سن امکان رشد و پیشرفت دارد. انسان به عنوان یکی از موجودات عالم، امتیازات زیادی در مقایسه با سایر موجودات دارد. یکی از این امتیازات قدرت یادگیری، تفکر و حفظ اطلاعات است.

به نوشته ایران، مغز ما شگفت‌انگیزترین پدیده در سیاره زمین محسوب می‌شود اما این پدیده نیز گاهی به خطا می‌رود. مهم نیست مغز ما چقدر قدرتمند است آنچه اهمیت دارد این است که بدانیم این عضو نیاز به تقویت دارد تا بتواند توانمندی‌های خویش را حفظ کند. هر چه بیشتر مغز خود را بشناسیم و بیشتر و بهتر آن را تمرین دهیم، عملکرد آن با گذشت زمان نه‌تنها افت نخواهد کرد بلکه ورزیده‌تر و توانمندتر هم خواهد شد.

تمرینات خاصی برای مغز وجود دارد که انجام مرتب این تمرینات مانند ورزش برای بدن عمل کرده، مغز را ورزیده‌تر می‌کند. هدف از این روش‌ها ارتقای عملکرد مغز، رفع نواقص کارکردی و جلوگیری از افت عملکرد مغز با گذشت زمان است. این روش‌ها سبب پیوند بهتر شبکه‌های عصبی، بهبود سرعت پردازش و هماهنگی هر چه بیشتر دو نیمکره مغز می‌شود.

یکی از عوامل مهم شناخت، «توجه» است. توجه وسیله‌ای است که با آن میزان محدودی از اطلاعات از میان حجم عظیم اطلاعاتی که حواس، حافظه ذخیره شده و سایر فرآیندهای شناختی ما را در اختیار دارد، به صورت فعال پردازش می‌کنیم.

منابع ذهنی ما با محدودیت‌هایی روبه‌رو است. روانشناختی «توجه» این امکان را برای ما فراهم می‌آورد که از این منابع محدود به صورت بهینه استفاده کنیم. ما می‌توانیم با کاهش توجه به بسیاری از محرک‌های بیرونی (اطلاعات حسی) و درونی (افکار و حافظه)، محرک‌های مورد علاقه خود را گزینش کنیم. به این طریق احتمال این‌که بتوانیم به محرک‌های مورد علاقه خویش به سرعت و دقت پاسخ گوییم، افزایش می‌یابد.

مهارت‌های توجه، توانایی شما را برای حذف مواردی که حواس شما را پرت می‌کنند افزایش می‌دهد و به این ترتیب، کارایی شما را نیز در خانه و محل کار بالا می‌برد. توجه یکی از کارکردهای اساسی در مغز انسان است که مؤلفه‌های آن مبنایی برای فرآیندهای شناختی دیگر است. به طور کلی یکپارچگی سیستم توجه،‌ لازمه عملکرد همه سیستم‌های سطح بالای شناختی دیگر مثل حافظه، کارکردهای اجرایی و... است. بویژه عملکرد حافظه بشدت به توجه وابسته است مثل تکمیل فرایندهای رمزگردانی که در این مرحله، اطلاعات به صورت رمز معینی در حافظه اندوخته می‌شود و بازیابی که فراخوانی اطلاعات از حافظه است، بدون توجه امکانپذیر نیست. برای این که اطلاعات را در حافظه خود رمزگردانی کنیم، نخست باید توجه را بر آن متمرکز کنیم وگرنه خیلی زود از حافظه رخت بر می‌بندد و دچار فراموشی می‌شویم. بنابراین عملکرد ضعیف توجه در زندگی روزانه بخصوص عملکرد شغلی و اجتماعی فرد بیشتر آشکار می‌شود.

توجه از نظر کارکرد و حوزه عملیات 4 سطح یا مرتبه دارد که هریک بسته به نیاز، از سوی مغز در جای خود به کار گرفته می‌شود.

توجه توزیع شده: ما اغلب اوقات می‌توانیم به طور همزمان به بیش از یک تکلیف بپردازیم و منابع توجه خود را به صورت محتاطانه از یکی به دیگری، به تناسب نیاز منتقل سازیم.

توجه مستمر: این نوع توجه به توانایی نگهداری پاسخ رفتاری در طول فعالیت مداوم و تکراری اطلاق می‌شود.

توجه انتخابی: ما دائماً انتخاب می‌کنیم که به کدام محرک توجه کنیم و کدام محرک را نادیده بگیریم.

توجه متمرکز: این نوع توجه به توانایی پاسخ دادن جداگانه به محرک دیداری، شنیداری، یا لامسه‌ای مربوط است.
تمرین توجه: پژوهشگران روش‌های مختلفی را برای افزایش کارایی مغز ارائه کرده‌اند که شامل تکنیک های ساده و در عین حال مؤثر و کاربردی برای ورزیده کردن مغز به منظور کسب مهارت در توجه است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن