تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834393178
آمریکا بدون روسیه از توان اقدامات یکجانبه در خاورمیانه برخوردار است
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سفیر سابق آمریکا در عراق: آمریکا بدون روسیه از توان اقدامات یکجانبه در خاورمیانه برخوردار است تهران-ایرنا-ˈجیمز جفریˈ سفیر سابق آمریکا در عراق گفت، تحولات اوکراین بر اولویت های خاورمیانه ای واشنگتن تاثیر می گذارد اما، نه به حدی که مانع واکنش آمریکا در برابر روسیه شود زیرا آمریکا این توان را دارد که در صورت ضرورت، بدون مسکو وارد عمل شود و اوکراین می تواند موجد این ضرورت باشد.
جفری که زمانی مشاور عالی ˈکاندولیزا رایسˈ وزیر خارجه آمریکا و مسوول تیم سیاست گذاری ایران در دولت آمریکا بود، در مقاله منتشر شده در اندیشکده آمریکایی موسسه واشنگتن نوشت، با توجه به اهمیت اوکراین، تضاد منافع و بی ثباتی ذاتی این کشور، بدون تردید، تحولات اخیر تبعاتی برای خاورمیانه به دنبال خواهد داشت.
گرچه بخشی از ماهیت و گستره این تبعات به مسیر این بحران بستگی دارد اما، پیش بینی برخی مسایل غیرممکن نیست. در حال حاضر، منافع منطقه ای آمریکا و روسیه بیشتر متاثر از سوریه، ایران و خروج آمریکا از افغانستان است. در بلند مدت و با تاثیر بیشتر این مساله بر روابط آمریکا و روسیه، بررسی رویکرد کلی واشنگتن در خاورمیانه ضرورت بیشتری می یابد.
نویسنده در ادامه این مقاله با بیان این مطلب که نیات روسیه در رابطه با اوکراین هنوز نامشخص است و این امر می تواند بر مسیر تصمیمات غرب تاثیرگذار باشد، نوشت: اشغال غیررسمی کریمه همانند مداخلات سال 2008 مسکو در گرجستان موجب زیرسوال رفتن تعهد روسیه به نظم جاری بین المللی می شود و بعید است دولت ˈباراک اوباماˈ در برابر تحولات شگفت انگیز اوکراین واکنشی بیش از واکنش ˈجرج بوشˈ در قبال تحولات گرجستان نشان دهد.
از نظر ˈولادیمیر پوتینˈ رئیس جمهوری روسیه و بسیاری از روس ها، روسیه همچنان در جهان قرن نوزدهم مبتنی بر سیاست ضرورت زندگی می کند، جهانی که در آن حفظ نفوذ بر کشورهای همجوار و جلوگیری از نفوذ دیگران، یک وظیفه است. صرفنظر از اقدامات دولت اوباما، با توجه به این طرز تفکر، تمایل پوتین به ریسک پذیری و بهبود موقعیت مالی کشورش در پی افزایش قیمت نفت و گاز، خیز برداشتن روسیه برای سلطه بر اوکراین در برنامه های مسکو قرار داشت.
جفری که معتقد است، بحران اوکراین تاثیری گسترده بر روابط جهانی و اول از همه بر خاورمیانه دارد، در توضیح این مبحث نوشت: رسانه ها به نقل از دولت آمریکا از احتیاط در هرگونه واکنش شدید واشنگتن در قبال مداخله سوریه و ضرورت همکاری با پوتین در رابطه با سوریه و افغانستان خبر دادند اما، باید گفت که دستکم در زمینه پیشرفت رسمی در زمینه همکاری آمریکا و روسیه در رابطه با سوریه جای سوگواری وجود دارد. جدای از توافقنامه تسلیحات شیمیایی که آن هم جای تردید دارد، هیچ همکاری جدی و واقعی در رابطه با سوریه وجود ندارد. شکست مذاکرات ژنو یک بار دیگر نشان داد که روسیه و آمریکا در سوریه در مقابل یکدیگر قرار دارند و طرف روسی برنده ماجرا است. بحران اوکراین این مساله را مشخص تر کرد. این بحران موجب نخ نما تر شدن استدلال دولت آمریکا در زمینه انفعال در قبال حکومت ˈبشار اسدˈ می شود.
نویسنده در رابطه با تاثیر بحران اوکراین بر افغانستان نیز نوشت: اتکای واشنگتن به مسکو در زمینه مسیرهای حمل و نقل، شرایط افغانستان را متفاوت کرده است. با توجه به خروج برنامه ریزی شده بخش قابل توجهی از تجهیزات آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در سال جاری میلادی از افغانستان و مشکلات و دشواری های مربوط به برخورد با پاکستان، شرایط افغانستان اهمیتی خاص دارد. با این حال، این کشور در حکم برگ برنده ای برای روسیه نیست زیرا چه با ماندن یا خروج نیروهای باقی مانده، واشنگتن نفوذ مالی و دیپلماتیک گسترده ای برای متقاعد کردن یا تحت فشار گذاشتن کشورهای آسیای میانه و پاکستان برای تسهیل روند خروج تجهیزات از افغانستان دارد.
در رابطه با ایران باید گفت که با توجه به مذاکرات جاری هسته ای تهران با گروه 1+5، ایران مهم ترین مبحث است. در رابطه با این کشور سه مساله مطرح است. نخست آنکه، با وجود نگرانی های بین المللی درباره فروش تسلیحات روسی به تهران و کمک به ساخت نیروگاه هسته ای بوشهر، از دیرباز این تصور وجود دارد که مسکو در زمینه جلوگیری از فعالیت ایران در زمینه تسلیحات هسته ای وحدت نظر و اشتراک منافع دارد.
با توجه به نگرانی های کلی مسکو در زمینه اشاعه تسلیحات هسته ای و اشتیاقش برای همکاری در زمینه مسایل خاص امنیت بین المللی در چارچوب شورای امنیت سازمان ملل به جای اقدام یکجانبه آمریکا، این اشتراک منافع ممکن است پا برجا بماند.
دوم آنکه، گرچه شورای امنیت سازمان ملل برای کنترل ایران مفید است اما، آنچه ایران را به میز مذاکره نشاند، نیش تحریم های مالی آمریکا بر صادرات نفت ایران بود. با یا بدون همکاری روسیه، این ابزار همچنان موجود است.
سوم آنکه، گرچه این ابزار با همراهی ساختار قانونی چندجانبه شامل روسیه و شورای امنیت سازمان ملل تقویت می شوند اما، اگر تهاجم روسیه به اوکراین با تغییر ناگهانی رویکردش در قبال ایران همراه شود، محاسبات واشنگتن در زمینه ارزش ساختار یاد شده می تواند تغییر کند.
با وجود حمایت منطقه ای از اقدام علیه آمال هسته ای ایران، آمریکا به دو دلیل گزینه مداخله سازمان ملل را انتخاب کرد. در پی مداخله نه چندان موفق و نامحبوب سیاسی در عراق، واشنگتن دیگر تمایلی به مداخلات جدید بدون حمایت جدی بین المللی – بخوانید سازمان ملل- ندارد. همچنین از آنجا که آمریکا از اوایل دهه 1990 تلاش می کند تا در راستای هدف بلند مدت خود در زمینه ایجاد سیستم سیاسی مشارکتی جهانی، هدایت سیستم بین المللی را برای جلب حمایت از رویکردهای جمعی در قبال مسایل بین المللی را به عهده بگیرد، دیگر تمایلی به مداخلات یکجانبه ندارد.
چنانچه اشتباهات روسیه در اوکراین با همکاری نکردن در زمینه مساله ایران همراه شود، دولت آمریکا راهی جز کنار گذاشتن مسکو در زمینه مقابله با تهران ندارد. گرچه این راه بهترین گزینه نیست اما، همانگونه که گفته شد، واشنگتن توانمندی های یکجانبه قابل توجهی، از جمله اقدام نظامی و تحریم نفت ایران، برای اعمال فشار بر این کشور دارد. این توانمندی ها در سطح بین المللی خریدار دارد و منوط به روسیه و سازمان ملل نیست. چنانچه روسیه به تاکتیک های قلدرانه خود ادامه دهد، انبوه منتقدان در سطح جامعه بین المللی به این نتیجه می رسد که نمی تواند با پوتین تعامل داشته باشد و آنگاه باب تشکیل ˈائتلاف دوستانˈ مشابه کوزوو در سال 1999 و نه عراق سال 2003 گشوده می شود.
راس در بخش پایانی این مقاله در توضیح مسایل بلند مدت تر ناشی از تحولات اوکراین می نویسد: جدای از مسایل بلافاصل، وضعیت اوکراین می تواند تاثیری بلند مدت بر دیپلماسی خاورمیانه ای آمریکا داشته باشد. همانگونه که گفته شد، سیاست آمریکا در رابطه با ایران پس از جنگ نفتکش ها در اواخر دهه 1980 مبتنی بر همگرایی با دشمنانش یعنی روسیه و چین و بقیه جامعه بین المللی در قالب یک ساز وکار امنیت جمعی است. فرض بر این بود که این سازوکار چندان برای آمریکا خوب نیست اما، برای دیگران مطلوب است و اگر روسیه، چین و ایران و نیز سایر نقش آفرینان خاورمیانه ای به این ساز وکار توجه نکنند، این وظیفه دیپلماسی است که آنها را متقاعد کند. به نظر می رسد دولت اوباما با جان و دل از این دیدگاه استقبال کرده است. از این رو، اگر ما در رابطه با اوکراین و روسیه با روسیه برخورد کنیم، وارد وضعیتی جدید می شویم که می تواند زنگ مرگ نظم پس از 1990 را به صدا درآورد.
خاورمیانه، اوکراین یا گرجستان نیست. همانگونه که اوباما در سخنرانی اش در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد، منافع آمریکا در این منطقه و نیز توانش برای تامین آنها حتی در صورت قطع همکاری آمریکا و روسیه در زمینه مسایل خاص، همچنان ارزشمند و پابرجاست. با توجه به تاثیر کاهشی روند بازار جهانی انرژی بر نقدینگی مسکو و توانایی اش برای استفاده از خطوط انتقال گاز به عنوان باج، پوتین نفوذ اقتصادی، اهرم دیپلماتیک یا توانمندی های نمایش قدرت برای ممانعت از حضور جدی واشنگتن در خاورمیانه در اختیار ندارد.
گرچه چین همچنان یک علامت سوال است اما، برخلاف روسیه، پکن منابعی برای وارد کردن هیدروکربن در اختیار دارد. به همین دلیل و دیگر دلایل، منافع پکن لزوما با منافع پوتین چه در خاورمیانه و یا حمله به همسایگان تقارن و سازگاری ندارد.
http://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/view/the-ukraine-crisis-and-the-middle-east
مترجمام** 1088/1275
انتهای پیام /*
13/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]
صفحات پیشنهادی
تاکید روسیه بر لزوم اجتناب از اقدامات یکجانبه در روند صلح خاورمیانه
سهشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۲۸ وزیر خارجه روسیه بر لزوم اجتناب از اتخاذ مواضع و اقدامات یک جانبه در روند صلح خاورمیانه و در راس آنها شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی تاکید کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نوشته روزنامه مصری الیوم السابع صائب عریقات مذاکره کننده ارشکلینی: روسیه بدون اوکراین نمیتواند معنای اورآسیایی بدهد
شب گذشته در گفتگوی ویژه خبری کلینی روسیه بدون اوکراین نمیتواند معنای اورآسیایی بدهد ریشه یابی بحران اخیر در اوکراین شب گذشته با حضور حسن بهشتیپور و فرهاد کلینی کارشناسان و تحلیلگران حوزه اور آسیا مورد بررسی قرار گرفت به گزارش گروه چند رسانهای باشگاه خبرنگاران ریشه یفرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد سیاست دوگانه آمریکا در قبال عربستان و روسیه/تفاوت اشغالگری از من
فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد مطرح کردسیاست دوگانه آمریکا در قبال عربستان و روسیه تفاوت اشغالگری از منظر آمریکا در بحرین و اوکراینفرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد گفت باید معلوم شود که تفاوت اشغالگری در بحرین و اوکراین از منظر آمریکا در چیست به گزارش خبرگزاری فکری اقدامات روسیه در قبال اوکراین را محکوم کرد
کری اقدامات روسیه در قبال اوکراین را محکوم کردوزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی آنچه را که حمله و اشغال قلمرو اوکراین توسط فدراسیون روسیه خواند را محکوم کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه سی ان ان جان کری وزیر خارجه آمریکا شنبه شب آنچه را که حمله و اشغال قلمرو اوکراینسفیر آمریکا در روسیه: در رویدادهای اوکراین دخالتی نداشتم
سهشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۵ ۴۴ سفیر آمریکا در روسیه که پیشتر گفته بود به زودی از سمتش کنارهگیری میکند اعلام کرد از گزینه بعدی دولت آمریکا برای جایگزینی وی اطلاعی ندارد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری صدای روسیه مایکل مکفال سفیسرلشکر جعفری در جمع خبرنگاران: به نظر میرسد در مذاکرات به مشکل بخوریم/ نمیتوان به آمریکا خوشبین بود
سرلشکر جعفری در جمع خبرنگاران به نظر میرسد در مذاکرات به مشکل بخوریم نمیتوان به آمریکا خوشبین بودفرمانده کل سپاه در خصوص مذاکرات هسته ای گفت نمی توان به امریکا خوشبین بود و به نظر می آید به مشکل می خوریم که امیدواریم اینطور نشود به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس سردار سرلغو ممنوعیت واردات گوشت بوقلمون آمریکایی به روسیه
چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲ ۲۶ یکی از مقامات بلند پایه سلامت غذای روسیه از لغو ممنوعیت واردات گوشت بوقلمون از آمریکا از هفته آینده خبر داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا روسیه از فوریه گذشته واردات گوشت خوک گاو و بوقلمون از آمریکا را به دلیل نگرانیها درباره به خطر اگفتگوی تلفنی نخست وزیر روسیه ومعاون رئیس جمهور آمریکا درباره اوکراین
گفتگوی تلفنی نخست وزیر روسیه ومعاون رئیس جمهور آمریکا درباره اوکراین تهران-ایرنا- دفتر نخست وزیر روسیه روز دوشنبه گزارش داد که دیمیتری مدودف نخست وزیر روسیه تلفنی با معاون رئیس جمهوری آمریکا در مورد اوضاع اوکراین گفت و گو کرد به گزارش خبرگزاری ایتارتاس سخنگوی دفتر نخست وزیری روروسیه با درخواست یانوکوویچ برای تامین امنیت وی دربرابر اقدامات افراطی موافقت کرد
روسیه با درخواست یانوکوویچ برای تامین امنیت وی دربرابر اقدامات افراطی موافقت کردمسکو با درخواست رئیس جمهور برکنار شده اوکراین برای تامین امنیت وی دربرابر اقدامات افراطی موافقت کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رویترز برخی منابع در مسکو اعلام کردند که روسیه با درخواست یانوکووبرزگر: دوستی ایران و عراق میتواند امنیت خاورمیانه را به نفع دوستان تغییر دهد
دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۷ ۳۶ یک کارشناس مسائل بینالملل گفت ایران و عراق میتوانند خاورمیانه را به نفع دوستان و ضرر دشمنان تغییر دهند ولی دستیابی به این امر نیازمند فرصتسازی در روابط دو کشور است به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا کیهان برزگر که عصروزارت خارجه آمریکا: اظهار نظر درباره اقدامات هستهای ایران بر عهده آژانس بینالمللی است
وزارت خارجه آمریکا اظهار نظر درباره اقدامات هستهای ایران بر عهده آژانس بینالمللی است سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد تصمیم درباره ارائه اطلاعات درباره برنامه هستهای ایران توسط آژانس بینالمللی انرژی هستهای بر عهده خود این سازمان است به گزارش نامه نیوز جین ساکی سخنگویدر واکنش به اظهارات رایس مسکو: رایس به جای روسیه، آمریکا را به دوری از اعمال زور علیه اوکراین ترغیب کند
در واکنش به اظهارات رایسمسکو رایس به جای روسیه آمریکا را به دوری از اعمال زور علیه اوکراین ترغیب کندروسیه در واکنش به هشدارهای روز گذشته مشاور امنیت ملی آمریکا درباره اوکراین تصریح کرد که سوزان رایس باید حاکمیت واشنگتن و نه روسیه را ترغیب کند تا از استفاده از زور در اوکراین دسناتور آمریکایی: گزینههای آمریکا علیه روسیه شامل تحریمهای بانکی و توقیف داراییهاست
سناتور آمریکایی گزینههای آمریکا علیه روسیه شامل تحریمهای بانکی و توقیف داراییهاستکریس مورفی سناتور آمریکایی گفت که گزینههای آمریکا علیه روسیه درباره اوکراین شامل تحریم علیه بانکها توقیف دارایی ها و تحمیل ممنوعیت مسافرتی خواهد بود به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از واشنگتن تایتلاش آمریکا برای وضع تحریم علیه روسیه
تلاش آمریکا برای وضع تحریم علیه روسیه ایالات متحده امریکا در حال بررسی اعمال تحریم هایی علیه مسکو است به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران پایگاه خبری النشره گزارش داد ایالات متحده آمریکا در حال بررسی وضع تحریم علیه روسیه از جمله بلوکه کردن برخی حساب های بانکی و تحریغرضی:حداکثر شعار بازرگان «ما ایرانی مصدقی و مسلمانیم» بود/چهار دولت قبل از روحانی با سرخوردگی از قدر
غرضی حداکثر شعار بازرگان ما ایرانی مصدقی و مسلمانیم بود چهار دولت قبل از روحانی با سرخوردگی از قدرت کنار رفتند مذاکره کنندگان توانسته اند آمریکا را سرجایش بنشانند محمد غرضی با بیان اینکه برای خلق حماسه اقتصادی نیاز به اجماع داریم گفت برای خلق حماسه اقتصادی باید پایگاه اجتماعی ددولتهای اروپایی با «اقدامات هدفمند» برای اعمال فشار به روسیه موافقت کردند
دولتهای اروپایی با اقدامات هدفمند برای اعمال فشار به روسیه موافقت کردنددولتهای اروپایی با اتخاذ اقدامات هدفمند علیه روسیه در صورتی که مسکو نتواند تنشها در اوکراین را کاهش دهد موافقت کردند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رویترز دولتهای اروپایی با اتخاذ اقدامات هدفمند علیه رهشدار آمریکا به روسیه درباره اوکراین
هشدار آمریکا به روسیه درباره اوکراینتاریخ انتشار جمعه ۹ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۱ ۳۰ کاخ سفید روز پنجشنبه هشدارهای قبلی خود را تکرار کرد مبنی بر اینکه روسیه باید در رزمایش نظامی در مرز با اوکراین دچار اشتباه محاسبه نشود به گزارش ايرانا به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن اعلام مو-
گوناگون
پربازدیدترینها