واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سه جایگاه جمع آوری پسماند در استان تهران ایجاد می شود تهران- ایرنا- نماینده استاندار تهران گفت: سه جایگاه جمع آوری پسماند در نقاط مختلف استان تهران ایجاد می شود که این کار به مراحل اجرایی نزدیک شده است.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، علیرضا رحمتی روز دوشنبه در مراسم امضای تفاهم نامه اجرای طرح مسیر سبز- ساحل پاک در سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بعد از استقرار این سه جایگاه بحث کمپوست، تفکیک زباله و کمپوست نیز در دستور کار قرار می گیرد.
وی به امضای تفاهم نامه طرح اجرای طرح مسیر سبز- ساحل پاک اشاره کرد و گفت: این طرح به پیشنهاد استانداری و اداره کل محیط زیست استان تهران شکل گرفت و اجرای مفاد آن می تواند پایه ای برای طرح جامع مدیریت پسماند در استان ها باشد.
رحمتی با اشاره به اینکه در ایام نوروز میزان تولید پسماند در کشور افزایش می یابد گفت: استان تهران هم پخش کننده سفرهاست و پذیرای مسافر از استان های همجوار است از این داشتن یک برنامه مدون برای مقابله با پسماند با محوریت استانداری ها و اداره کل گردشگری استان ها و شهرداری ها الزامی است.
وی افزود: استاندار تهران مصوبه ای را درمورد بسیج خدمات رسانی با رعایت ایام فاطمیه به دستگاه های اجرایی ابلاع کرده است.
وی با بیان اینکه شهر تهران روزانه هفت هزار تن زباله تولید می کند گفت: داشتن مکان های جمع آوری و تفکیک زباله تر و خشک الزامی است.
در ادامه سید طاهر طاهری استاندار البرز گفت: مدیریت پسماندهایی که توسط مردم، منازل مسکونی و رستوران های بین راهی تولید می شود نیازمند تامین اعتبارات لازم است.
وی اظهار داشت: طرح های عمرانی که در استان البرز قرار است اجرا شوند باید پیوست فرهنگی و زیست محیطی داشته باشند درغیر این صورت هیچ طرحی در استان آغاز نمی شود.
طاهری تاکید کرد: ایجاد سرویس های بهداشتی در مسیر شمال کشور بسیار ضروری است از این رو تا کنون چندین جلسه برای سفرهای نوروزی در استانداری البرز برگزار شده و قرار است سرویس های بهداشتی در جاده ها احداث شود و به منظور پاکیزه نگه داشتن آن دکه ای عرضه مایحتاج مسافران ایجاد شده است.
همچنین مرتضی روزبه استاندار قزوین گفت: باید ببینیم سهم دولت و مردم در بوجود آمدن این وضعیت در پسماندها چقدر است. باید مرثیه سرایی ها را پایان دهیم و با جدیت وارد عمل شویم و قطعا مردم در این زمینه همراه خواهند بود.
وی گفت: چند سالی است که در شهرها سطل های زباله نصب می شود و با فرهنگ سازی، مردم سعی می کنند زباله های خود را در آن جای دهند. این امر نشان دهنده این است که آحاد مردم در حفظ محیط زیست با مسوولان همراه هستند.
روزبه با بیان اینکه درخواست داریم در این زمینه نهضتی در کشور آغاز شود گفت: ما در استان قزوین مشکل اعتباری چندانی نداریم اما مشکل اصلی نحوه مدیریت است.
در ادامه ربیع فلاح جلودار استاندار مازندان گفت: استان مازندران با این طبیعت زیبا پذیرای مسافران بسیاری است که متاسفانه تعدادی از آنان رعایت محیط زیست و محدویت های استان را نمی کنند.
وی افزود: اولویت ما در استان مازندران پسماند است، از این رو از تمام محله ها سطل زباله در این استان بازدید کرده ایم که متاسفانه شرایط خوبی ندارند.
وی با بیان اینکه مسوول زباله در استان ها استاندار و در شهرستان ها فرماندارد است گفت: اکنون وضعیت استان مازندران از لحاظ زباله در حالت انفجار است و روان شدن شیرابه ها موجب بروز امراض و بیماری های جدی و انواع سرطان ها می شود.
استاندار مازندران با تاکید بر اینکه با امضای این تفاهم نامه حرکت قابل قبولی آغاز شده است گفت: باید با همکاری سازمان ها و نهادهای مرتبط این طرح را با موفقیت به انجام برسانیم.
وی گفت: اکنون در سه شهر گلوگاه، بهشهر و نکاح جمع آوری زباله آغاز شده است و کارخانه کمپوست آن در خرداد سال آینده راه اندازی می شود و شهرهای دیگر استان نیز در فاز بعدی قرار دارند.
فلاح خاطرنشان کرد: مساله دیگر دفع زباله و زباله سوزهاست که در حال بررسی مناطق برای جانمایی و ساماندهی آن ها هستیم.
وی گفت: در ایام نوروز 10 تا 15 میلیون مسافر در استان مازندران حضور می یابند از این مدیریت پسماند اهمیت زیاد دارد.
همچنین محمد علی نجفی استاندار گیلان گفت: 66 درصد جمعیت دنیا در سواحل دریاها زندگی می کنند.
نجفی افزود: متاسفانه در چند سال گذشته شاهد مهاجرت جمعیت زیادی از مردم گیلان به تهران و سایر استان ها بوده ایم در حالی که می توان با یک برنامه ریزی مدون مانع مهاجرت این افراد شد.
نجفی خاطرنشان کرد: کشور هلند به اندازه استان مازندران است در حالی که سال گذشته 160 میلیارد دلار از صادرات گل داشته است در حالی که این کشور دارای آب و هوای مشابه استان مازندران است.
در ادامه حسن صادقلو استاندارد استان گلستان گفت: انجام چنین حرکت هایی نیازمند یک طرح جامع است.
وی تاکید کرد: استان های شمالی کشورهمواره با مساله پسماند وزباله درگیرند که این موضوع در ایام نوروز پر رنگ تر می شود.
به گفته استاندارد گلستان، 276 کیلومتر مسیر عبوری در استان گلستان وجود دارد که اگر 15 میلیون مسافر عبوری بپذیرد و هرکدام یک زباله در جاده رها کنند دیگر ظاهری برای جاده باقی نخواهد ماند از این رو جمع آوری پسماندها در قالب طرح جامعی الزامی است.
علمی(3)**9014**1599
انتهای پیام /*
12/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]