تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، بى شرم، كودن، چاپلوس و بدبخت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843008798




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

منابع دیپلماتیک عنوان کردند: مصر پیام مبثت می‌فرستد، ایران جواب نمی‌دهد/ مقامات ایرانی حاضر به دیدار با مصریان نشدند


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
منابع دیپلماتیک عنوان کردند: مصر پیام مبثت می‌فرستد، ایران جواب نمی‌دهد/ مقامات ایرانی حاضر به دیدار با مصریان نشدند

منابع دیپلماتیک عنوان کردند: مصر پیام مبثت می‌فرستد، ایران جواب نمی‌دهد/ مقامات ایرانی حاضر به دیدار با مصریان نشدند
السفیر نوشت: با وجود تغییراتی که در سه سال گذشته در ایران و مصر روی داده است؛ به نظر نمی رسد روابط این دو کشور در مسیر درستی قرار گرفته باشد. تلاش های دو کشور برای بهبود روابط، ناتمام باقی مانده است و به محض آن که اوضاع اندکی بهتر می شوداظهاراتی در اینجا یا آنجا مطرح می شود که اوضاع را به نقطه صفر و حتی زیر صفر باز می گرداند.
به گزارش نامه نیوز، پرسش ها درباره روابط ایران و مصر بسیار است. به حکومت رسیدن اخوان المسلمین پس از انقلاب 25 ژانویه در مصر اتفاق مثبتی برای تهران بود، زیرا اخوان المسلمین حتی پیش از انقلاب مصر به عنوان متحد مقامات تهران محسوب می شد یا دست کم چنین برداشتی درباره آن وجود داشت.

شرایط منطقه تغییر کرد و اخوان المسلمین و ایران نیز تغییر کردند. نتیجه این بود که روابط دو کشور تیره شد و رشته ارتباط از هم گسست و دوستی ها از بین رفت. نه مشارکت محمد مرسی، رئیس جمهور برکنار شده مصر در اجلاس سران غیرمتعهدها در تهران که در عکس یادگاری اش لبخند می زد و نه تصویر محمود احمدی نژاد ،رئیس جمهور سابق ایران در خیابانی در قاهره هیچ کدام مناسب نگهداری در آرشیو تصاویر مشترک دوکشور نبود. تنش ها به آرامی باقیمانده دوستی دو کشور را نیز از بین برد و در آخرین روزهای حکومت مرسی این تنش هم زمان با برگزاری جشن حمایت از انقلاب سوریه در استادیوم قاهره به اوج خود رسید.

حکومت اخوان المسلمین سقوط کرد و بسیاری از متحدان تهران از این اتفاق خوشحال شدند و آن را خوش یمن دانستند. اما تهران به جای آن که جشن بگیرد، نگران شد. رسانه های ایرانی بلافاصله حوادث 30 ژوئن 2013 میلادی را کودتای نظامی و برهم زدن تحصن در میدان رابعه العدویه را کشتار توصیف کردند. حتی تا این لحظه، گفتمان رسمی ایران در قبال حکومت جدید با گفتمان هم پیمانان اخوان المسلمین تفاوتی ندارد و تفاوت های جزئی صرفا تفاوت کلامی است که متناسب با ماهیت دیپلماسی ایران است.

موضع مصر در قبال سوریه تغییر کرد ،ولی روابط مصر و ایران تغییر نکرد. همچنین قاهره به مسکو نزدیک شد، اما تغییری در روابطش با تهران حاصل نشد. چرا؟

منابع دیپلماتیک مصری می گویند نحوه برخورد تهران با موضوع مصر نشان دهنده نوعی تنفر از غیراسلامگرایان است و تهران تا این لحظه با وجوداختلافش با اخوان المسلمین، به قاهره از دریچه چشم اخوانی ها می نگرد و حاضر نیست بپذیرد که آنها به این شکل از قدرت برکنار شده اند.

این منابع افزودند در طول چند ماه گذشته، تلاش های زیادی برای رساندن پیامی مثبت از جانب حکومت جدید مصر به تهران صورت گرفت، اما از سوی تهران پاسخی دریافت نشد. همچنین دو هیئت مصری نزدیک به حکومت در ماه های گذشته به تهران سفر کردند، ولی نه تنها استقبالی که انتظار می رفت از آنان به عمل نیامد، بلکه اعضای این هیئت ها نتوانستند با مقامات بلندپایه ایرانی دیدار کنند. این در حالی است که وقتی هیئتی متشکل از شخصیت های نزدیک به اخوان المسلمین به تهران سفر می کرد اعضای آن با علی اکبر ولایتی؛ مشاور رهبر عالی ایران و دیگر شخصیت های مهم دیدار می کردند.

به نظر مصری ها روابط دو کشور در مسیر درستی در حرکت نیست و سخن چند روز پیش یکی از رهبران اصلی جنبش 30 ژوئن نشان دهنده نوعی خستگی توأم با نارضایتی است. این رهبر جوان که از بیروت دیدن می کرد گفت دل بستن ایرانی ها به اخوان المسلمین نتیجه ای جز افزایش بحران نخواهد داشت. وی سخنان عبدالفتاح سیسی، وزیر دفاع مصر که بیشترین شانس را برای ریاست جمهوری این کشور دارد یادآوری کرد که گفته است مصر فراموش نخواهد کرد چه کسانی در کنارش ایستادند و چه کسانی به آن پشت کردند.

این رهبر جوان احساس می کند که ایران از احتمال تبدیل شدن مصر به یکی از قطب های منطقه که نفوذ ایران را در برخی از کشورهای منطقه تهدید کند ناراحت است و این مسئله باعث شده است ایران از برقراری روابطی برابر با قاهره استقبال نکند. به ویژه این که از شخصیت ارتشبد سیسی این گونه برداشت می شود او رهبری کاریزماتیک و جذاب است و با استفاده از شعار های مردمی توانسته است در مدتی اندک تبدیل به یکی از تاثیر گذار ترین شخصیت ها در منطقه و حتی در جهان شود.

به گزارش تیک، در مقابل نظر مصری ها، طرز فکر ایرانی ها قرار دارد که تا حدودی با نظر مصری ها متفاوت است هرچند ایرانی ها ادامه سردی روابط با مصر را پنهان نمی کنند. تهران می گوید آنچه در مصر اتفاق می افتد مسئله ای داخلی است اما به اعتقاد مسئولان ایرانی؛ مصر باید سریع تر به سمت دموکراسی حرکت کند و تمامی طیف های جامعه مصری شایسته این هستند که در حکومت مشارکت کنند و مهم تر این که نباید حکومت کنونی به سمت کنار گذاشتن جریان های اسلامی به اتهام تروریست بودن پیش رود و نباید اشتباه های رئیس جمهور سابق، محمد مرسی از لحاظ منحصر کردن حکومت به یک گروه را تکرار کند.

موضع ایران از دیدگاه مسئولان ایرانی مبتنی است بر اهمیت این مسئله که مصر به ثبات و توسعه برسد و هدف های مردم و انقلاب تحقق یابد و تمامی جنبش ها تا زمانی که با تروریسم و تندروی همراه نباشند و امنیت مصر را به خطر نیندازند؛ محترم شمرده شوند. این مسئولان می گویند ایران همیشه از روابط خوب با مصر صرف نظر از این که چه کسی بر آن حکومت می کند استقبال می کند. اما در عین حال ایران، اخوان المسلمین را یک جنبش اسلامی بااهمیت می داند که باید برای رسیدن به راه حل با آن گفتگو کرد، به گونه ای که این جنبش از صحنه سیاسی حذف نشود و در عین حال، تصمیم مردم مصر برای ایجاد تغییر، محترم شمرده شود.

سخن ایران از مسائل داخلی و روابط دوجانبه با مصر فراتر می رود و به همسویی با مصر در خصوص بحران سوریه ارتباط پیدا می کند. اما در عین حال، تهران از قاهره به علت زیر فشار قرار دادن فلسطینی ها و محاصره آنان که به زیان آرمان فلسطین است و بر گروه های مختلف مقاومت در نوار غزه فشار می آورد، ناراضی است.





1392/12/12





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن