واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جوانانی که در گردشگری ماجراجویانه سالم می مانند تهران - ایرنا - جوانی شورانگیزترین مرحله زندگی انسان محسوب می شود؛ داشتن تنی سالم و پر انرژی از خصوصیات این دوره است. جوان برای تخلیه این انرژی متراکم نیاز به ابزار و امکاناتی دارد و آنان معمولا از میان راههای مختلف، گردشگری ماجراجویانه را برای تخلیه این انرژی انتخاب می کنند.
جوانان قشر عظیم هر جامعه ای را تشکیل می دهند و در زمان حاضر دست کم نصف جمعیت 75 میلیونی ایران را جوان هستند.
طبیعت و ذات جوان جست و جو و آگاهی از محیط اطراف است و درکنار آن اگر امکاناتی برای ماجراجویی های ذاتی او وجود داشته باشد دراین صورت انرژی خود را در فعالیت های سالم صرف می کند.
پرشور بودن و احساسات فراوان و حس ماجراجویی از صفات دوره جوانی است و این ویژگی نعمت خداوندی است که اگر در راه درست قرار گیرد می تواند منشای بسیاری از تحولات مثبت در جامعه شود.
اما چنانچه از این نیرو و توان جوانی غافل شویم این پتانسیل ها می تواند به معضل و مشکل تبدیل شود و آنگاه باید سرمایه های بسیاری صرف کنیم تا اندکی از مسایل مبتلا را کاهش دهیم.
** گردشگری ماجراجویانه حلقه مفقوده گردشگری ایران
هر چند گردشگری ماجراجویانه مختص نسل جوان نیست و همه گروه ها با سنین مختلف می توانند در آن شرکت کنند اما به نظر می رسد قشر جوان با توجه به ویژگی های جسمی خود بیشتر به آن توجه نشان می دهد.
اما باوجود آنکه ایران کشور جوانی است و باید امکانات مورد نیاز این قشر فراهم شود اما غفلت در گسترش تفریحات سالم کاملا در بخش های مختلف به چشم می خورد.
اکنون گردشگری ماجراجویانه که بسیاری آن را شاخه ای از گردشگری ورزشی می دانند مورد توجه قشر جوان گردشگر است.
** شناخت بازار گردشگری ماجراجویانه در یک منطقه
مهمترین اصلی است که باید در توسعه این نوع تفریحات سالم مورد توجه قرارگیرد.
در مورد دلایل اهمیت گردشگری ماجراجویانه باید گفت که این شاخه جزو گردشگری ورزشی محسوب می شود و ورزش در هر حال از محبوبیت خاصی برخوردار است.
این شاخه از گردشگری علایق خاص که در ایران تقریبا ناشناخته و مغفول مانده است دهها زیر شاخه دارد که به دلیل شرایط طبیعی ایران، همه آنها امکان ایجاد و توسعه در کشور را دارند.
کوه نوردی، غار نوردی، سنگ نوردی و یخ نوردی در این نوع گردشگری قرار می گیرد که قله های مرتفع کوهستانی ایران به ویژه قله های زاگرس مرکزی و نیز دماوند از مکان های مناسب این نوع گردشگری محسوب می شود.
در ایران همچنین نزدیک به 100 غار بزرگ وجود دارد که قابلیت جذب سرمایه گذاری گردشگری را دارد. برخی از این غارهای نظیر علی صدر (بزرگ ترین غار آبی جهان) و کتله خور شهرت جهانی دارند.
همچنین در مناطق مختلف ایران محلهای مناسبی برای اسکی وحشی، اسنوبورد وحشی، سورتمه رانی، برف نوردی، موتوربرف سواری و سورتمه رانی و جشنواره تندیس های برفی وجود دارد که می تواند مرکزی برای گسترش این نوع گردشگری درنظر گرفته شود.
** ظرفیت های زیاد ایران برای گردشگری ماجراجویانه
ناصر رضایی کارشناس گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: گردشگری ماجراجویانه که معمولا فعالیتهای غیر معمول در آن انجام می شود فقط مختص جوانان نیست و حضور در این نوع گردشگری به سن خاصی بستگی ندارد.
وی افزود: همه گروه ها و همه افراد در هر سن و سالی می توانند در این نوع گردشگری حضور یابند و فعالیت کنند.
رضایی غواضی، صخره نوردی، کوه نوردی را از جمله فعالیت های این نوع گردشگری یاد کرد و گفت: این نوع گردشگری به دلیل جذابیت های فراوان طرفداران زیادی دارد.
وی افزود: گردشگری ماجراجویانه برای افراد شرکت کننده هیجان ویژه ای به همراه دارد و افراد زیادی نیز از این نوع گردشگری استقبال می کنند.
این کارشناس به ظرفیت های مختلف کشور در این نوع گردشگری اشاره کرد و گفت: ایران ظرفیت های مختلفی برای توسعه این نوع گردشگری در اختیار دارد که کوه، کویر و بیابان از جمله این ظرفیت ها بوده که شرایط مناسبی برای گردشگری فراهم کرده است.
وی افزود: در کوه نوردی ظرفیت های مختلفی برای گسترش این نوع گردشگری وجود دارد که باید با ایجاد امکانات مناسب به توسعه آن اقدام کنیم.
رضایی گفت: در سواحل و مناطق دریایی نیز می توان غواضی و سوار شدن روی قایق را گسترش داد تا علاقه مندان در یک محیط سالم و مفرح از آن استفاده کنند.
وی تصریح کرد که زمینه بالقوه فراوانی برای توسعه این صنعت در کشور وجود دارد که لازمه آن تبلیغات و سرمایه گذاری مناسب است.
رضایی تصریح کرد باید برای معرفی و شناسایی ظرفیت های کشور در این شاخه به تبلیغات داخلی و خارجی روی آوریم تا گردشگران داخلی و خارجی برای ورود به این فعالیت ترغیب و تشویق شوند.
وی تصریح کرد برای توسعه این شاخه گردشگری همچنین باید سرمایه گذاری های لازم صورت گیرد.
وی افزود: برای توسعه این شاخه گردشگری باید زیر ساخت های آن ازجمله تهیه ابزارهای مختلف کوه نوردی، غواضی و خودروهای مخصوص حضور در بیابان فراهم شود تا مردم به این نوع گردشگری روی آورند.
رضایی بحث آموزش در توسعه این نوع گردشگری را موثر خواند و گفت: برای توسعه گردشگری باید ارایه آموزش را مورد توجه قرار داد درحالی که اکنون بسیاری از مشکلات گردشگری به نبود آموزش بر می گردد.
** موقعیت منحصر به فرد ایران برای گردشگری ماجراجویانه
آب و هوا و طبیعت ایران می تواند موقعیت منحصر به فردی را برای گردشگری ماجراجویانه در کشور فراهم کند. 4 فصل بودن سرزمین ایران از شرایط مطلوب کشور برای گسترش این نوع گردشگری محسوب می شود.
گردشگران ماجراجو به دنبال تجربه خطر و ریسک هستند و تقاضا نیز برای محصولات بازار علایق خاص ماجراجویانه در سطح کشوری و جهانی روبه افزایش است بنابر این با توجه به این ظرفیت ها باید برای توسعه این شاخه گردشگری در کشور اقدام و توجه کرد.
فراهنگ (5) ** 1569**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]