پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1847735996
تقویت اتحاد میان ترکیه و ایران
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
تقویت اتحاد میان "ترکیه و ایران"
"روزنامه هافینگتون پست " در مقاله ای با اشاره به تحکیم مجدد روابط میان تهران و آنکارا نوشت اتحاد میان ایران و ترکیه در حال افزایش است.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ؛ "دنیل واگنر " رئیس موسسه مشاوره ای "Country Risk Solution" امریکا در مقاله ای تحت عنوان " تقویت اتحاد ایران و ترکیه" که هافینگتون پست آن را منتشر ساخته به نزدیکی دوباره تهران و آنکارا به یکدیگر بعد از یک دوره تنش اشاره کرده و نوشت : سفر ماه گذشته اردوغان نخست وزیر ترکیه به ایران نماد مهمی از حرکت به سمت تهران و تغییر در سیاست خارجی خاورمیانه آنکارا بود. ابراز تمایل ترکیه به ایستادن "دوشا دوش " ایران در مبارزه با تروریسم، و سیاست در حال تحول ترکیه در قبال سوریه و سفر اردوغان به تهران بر تمایل آنکارا و تهران به گرایش به پیگیری منافع دو جانبه تاکید می کند.
این امر از نظر پیامدهای آن برای درگیری های سوریه و برای چشم انداز منطقه قابل توجه است،زیرا هر دو کشور برای تاثیرگذاری در رویدادهای آینده خاور میانه توانایی دارند.
** تاریخ روابط ایران و ترکیه
ویژگی برجسته تاریخ روابط ایران- ترکیه "قرن ها رقابت" است، که امروز هم باقی مانده است زیرا هر دو قدرت به دنبال شکل دادن به خاورمیانه مطابق با سند چشم انداز خود هستند. در سراسر قرن 20 جمهوری ترکیه به سمت غرب (و به دور از خاورمیانه) گرایش پیدا کرد؛ بنابراین ایران کانون اصلی جنگ سرد سیاست خارجی ترکیه نبود. با این حال،پیروزی انقلاب ایران در سال 1979 تنش هایی ایجاد کرد، زیرا نخبگان سکولار حاکم ترکیه نظام انقلاب ایران را به عنوان یک تهدید در نظر گرفت. دلیل این نگاه آن بود که آنکارا مدعی بود که تهران از گروه های تروریستی ترکیه با هدف صدور انقلاب اسلامی به کشورهای همسایه حمایت مالی می کرد .
وقتی در طول جنگ ایران و عراق، قدرت های غربی و برخی کشورهای عرب پشت سر صدام حسین قرارگرفتند، ایران مجبور شد میدان جنگ خود را محافظه کارانه انتخاب کند، بنابراین تهران سیاست تقابلی در قبال ترکیه را دنبال نکرد. در همان زمان، ترکیه (که اتحاد جماهیر شوروی سابق و عراق را تهدیدی بزرگتر از ایران می دیدند) در طول جنگ هشت ساله موضعی بیطرفانه داشت. این امر دو کشور را قادربه حفظ ارتباط ساخت و در آینده گزینه هایی را برای هر یک در قبال دیگری به وجود آورد.
پس از جنگ خلیج فارس روابط دو طرف شروع به گرم شدن کرد زیرا آنکارا و تهران همکاری هایی را برای حل "مسئله های فی مابین " ، که تمامیت ارضی هر دو کشور را تهدید می کردند، دنبال کردند. روابط دو کشور پس از به قدرت رسیدن حزب عدالت و توسعه ترکیه (AKP) در سال 2002، شکوفا شد. ایران از ظهوریک نظام اسلام گرا در ترکیه که بر اهمیت بهبود روابط ترکیه با همسایگان خاورمیانه ای تاکید داشت، استقبال کرد. در طول دهه گذشته تقاضای ترکیه برای منابع انرژی ایران و تمایل ایران برای داشتن شرکای تجاری قابل اعتماد در پرتو اعمال تحریم های غربی باعث شد دو کشور را به افزایش روابط اقتصادی و تجاری دو جانبه تحریک کرد . بین سالهای 2000 تا 2011 تجارت دو جانبه ایران-ترکیه از یک میلیارد دلار به 16 میلیارد دلار افزایش یافت، و بین سال های 2002 و 2011 تعداد شرکت های ایرانی مستقر در ترکیه، از بیش از 300 به بیش از 2000 افزایش یافته است.
با وجود این، سیاست های منطقه ای بهبود و توسعه روابط را محدود کرد. به عنوان مثال، وقتی اردوغان آرمان فلسطین را در نقاط مختلف جهان عرب برانگیخت، تهران این را به عنوان تهدیدی برای نقش ایران به عنوان کشور حامی اصلی جنبش ضد اسرائیل (مانند حزب الله، حماس و جهاد اسلامی فلسطین) دید. از آن زمان ترکیه برای نفوذ در منطقه اقدامات رندانه ای انجام داده است و ایران این را تهدیدی برای نفوذ خود می داند.
** تاثیر بحران سوریه در روابط دو جانبه
درگیری های سوریه تنش بی سابقه ای را در روابط ایران و ترکیه ایجاد کرد. پس از شروع این درگیری ها در سال 2011، ترکیه تصور کرد که بشار اسد هم سرنوشتی مشابه زین العابدین بن علی، حسنی مبارک و معمر قذافی خواهد داشت. آنکارا خیلی زود تلاش برای میانجیگری جهت مصالحه بین دولت سوریه و مخالفان تحت سلطه اخوان المسلمین را رها کرد، و در اواخر سال 2011، ترکیه به شدت شورش های مسلحانه حمایت کرد. ترکیه که سقوط اسد را اجتناب ناپذیر می دید، تلاش کرد خود را به عنوان نزدیک ترین متحد پس از اسد در سوریه جا بیندازد.
از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران، سوریه نزدیک ترین متحد خاورمیانه ایران بوده است (سوریه تنها کشور عربی بود که در جنگ ایران و عراق از ایران حمایت کرد) . از آن زمان به بعد اتحاد ایران و سوریه تا حد زیادی چشم انداز منطقه ای را تحت تاثیر قرار داد. بنابراین، وقتی ترکیه قاطعانه طرف نیروهای ضد دولتی در سوریه را گرفت، ترکیه و ایران سهامداران مخالف در سوریه شدند .
مخرب ترین اثر بحران سوریه- به جز به وجود آوردن حدود 600 هزار پناهنده سوری در ترکیه، بمب گذاری ها و تنش های فرقه ای ملتهب در درون جوامع علوی - نشان دادن محدودیت های قدرت ترکیه در خاورمیانه بوده است.قبل از بیداری عرب، مدل ترکیه در منطقه به عنوان یک نمونه و الگو برای ترکیب سیاست معتدل اسلامی در یک چارچوب دموکراتیک مورد ستایش قرار می گرفت. نظر سنجی متعدد نشان داد که اردوغان محبوب ترین رهبر سیاسی در کوچه و خیابان های جهان عرب بود. اما موضع ضد اسدی او حتی مدت ها پس از آن که مشخص شد که اسد قرار نیست جایی برود حفظ شد که همین مسئله باعث شد بسیاری در منطقه حزب عدالت و توسعه را به عنوان نیروی اسلامی طرفدار سنی ها که هدف آن قدرت بخشیدن به اخوان المسلمین تلقی کنند. وقتی که درگیری های سوریه به بحران منطقه ای تبدیل شد، رویکرد سیاست خارجی " بدون مشکل با همسایگان" حزب عدالت و توسعه رنگ باخت.
استراتژی در حال تحول آنکارا در قبال سوریه بیشتر بر روی تهدیدات امنیتی و اقتصادی ناشی از ادامه درگیری در سوریه متمرکز شده است. ترکیه باید تهدیدات ایجاد شده توسط شبه نظامیان سلفی خارجی را که در هر دو طرف مرز مشترک ترکیه و سوریه مستقر شده اند، و بار مالی روزافزون نیازهای پناهندگان سوری در ترکیه را حل و فصل کند. در این موقعییت، ترکیه علاقه دارد تا به دنبال روابط همکاری با ایران، که نگران رد پای القاعده در سوریه و دیگر نقاط جهان عرب است، باشد و در عین حال از تلاش های بین المللی برای مذاکره صلح در سوریه حمایت می کند.
صرف نظر از این که درگیری میان نظام بشار اسد و دشمنانش چگونه بشود، این احتمال وجود دارد که گروه های مرتبط با القاعده حضور خود را در مناطقی از سوریه ، از جمله روستاهای واقع در چند کیلومتری جنوب مرز مشترک ترکیه و سوریه حفظ خواهد کرد .
با وجود اهداف سیاسی متفاوت ترکیه و ایران دردرگیری سوریه ، اکنون ترکیه به ایران به عنوان شریکی که می تواند به آنکارا کمک کند و خطرات ناشی از بحران سوریه را کاهش دهد نگاه می کند. این همکاری پویا با اصرار ترکیه برای حضور ایران در ژنو- II علیرغم مخالفت دیگر دولت ها و عناصر شورشی سوریه -مورد تایید قرار گرفت .
عوامل اقتصادی غیر مرتبط با سوریه نیز باعث این تجدید دوستی شده است. اردوغان با وزرای اقتصاد، انرژی و توسعه خود به امید پیگیری قراردادهای پر سود پس از تسهیل تحریم ها علیه ایران به تهران سفر کرد. تهران انتظار دارد که مبادلات تجاری دو جانبه از 20 میلیارد دلار به 30 میلیارد دلار در سال آینده افزایش یابد.آنکارا همچنین گشایش بالقوه درهای بازار ایران به روی غرب را به عنوان یک فرصت استراتژیک برای کاهش تاثیر چالش های اقتصادی خود ، که تهدیدی برای کاهش قدرت حزب عدالت و توسعه در قدرت در سال انتخاباتی محسوب می شود، می بیند.
این مقاله در ادامه می نویسد،بسترنظامی ناتو در ترکیه و دیگر مسائل منطقه ای که در آن منافع آنکارا و تهران در نوسان است ،برقراری مجدد همکاری های عمیق میان دو کشوررا محدود خواهد کرد. سوال نهایی این خواهد بود که آیا زمینه های مشترک دو کشور بر موارد اختلافی آنها سنگینی خواهد کرد، و تا چه حد دیگر بازیگران منطقه - مانند اسرائیل و عربستان سعودی - آینده روابط ایران و ترکیه را تحت تاثیر قرارخواهند داد؟
تهران می داند که در دراز مدت ترکیه نقش کلیدی در ساخت پل ارتباطی بین ایران و غرب بازی خواهد کرد. آنکارا نیز می داند که اگر به دنبال نفوذ بیشتر در تمام نقاط جهان عرب، از جمله جمعیت های شیعه، است روابط دوستانه با ایران مهم است .علاوه بر این، ترکیه به عنوان یک کشور فقیر در منابع طبیعی، به همکاری انرژی با ایران ادامه خواهد داد.بنابراین، در حالی که چشم انداز منطقه ای همچنان پیچیده باقی مانده است ، ترکیه و ایران با ادامه روابط قوی تر بیشتر از آن که چیزی از دست بدهند منافعی به دست می آورند.
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۴:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
ترکیه تنها رقیب ایران در بخش کشاورزی در خاورمیانه است
استانها شرق خراسان رضوی الساندرو مالاووتی ترکیه تنها رقیب ایران در بخش کشاورزی در خاورمیانه است مشهد - خبرگزاری مهر نماینده شرکتهای تولیدکننده قطعات کشاورزی در ایتالیا گفت ترکیه تنها رقیب ایران در بخش کشاورزی در خاورمیانه به شمار می رود به گزارش خبرنگار مهر الساندرو مالکشتی آزاد جام یاشار دوغو در ترکیه؛ پیروزی کمیل قاسمی در میان تشویق تماشاگران ایرانی
کشتی آزاد جام یاشار دوغو در ترکیه پیروزی کمیل قاسمی در میان تشویق تماشاگران ایرانی استانبول - ایرنا - کمیل قاسمی کشتی گیر وزن 125 کیلوگرم تیم منتخب کشتی آزاد ایران در ادامه دومین روز چهل و دومین دوره مسابقات بین المللی کشتی آزاد جام یاشار دوغو در ترکیه در میان تشویق پرشور تماترکیه تنها رقیب ایران در بخش کشاورزی در خاورمیانه به شمار می رود
مشهد درنمایشگاه بین المللی کشاورزی مشهد عنوان شد ترکیه تنها رقیب ایران در بخش کشاورزی در خاورمیانه به شمار می رود نماینده یکی از شرکت های خارجی حاضر در نمایشگاه کشاورزی مشهد گفت پیدا کردن شرکای کاری در ایران برای شرکت ما بسیار مهم و مطلوب است و با توجه به اینکه شرکت ایما محصولریاست ایران بر اتحادیه مجالس در تقویت وحدت مسلمانان تاثیر گذار است
رییس مجلس ترکیه ریاست ایران بر اتحادیه مجالس در تقویت وحدت مسلمانان تاثیر گذار است تهران – ایرنا - رییس مجلس ترکیه گفت ریاست ایران بر اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی در تحکیم و تقویت وحدت مسلمانان تاثیر به سزایی دارد به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی خانه ملت جمیل چیچک رییس مسفر ظریف به دهلی نو / تقویت دیپلماسی نفتی میان هند و ایران
سفر ظریف به دهلی نو تقویت دیپلماسی نفتی میان هند و ایران هند در نظر دارد دیپلماسی نفتی خود را با دیدار قریب الوقوع چند مقام ارشد کشورهای منطقه از دهلی نو از جمله محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران تشدید کند آفتاب به گزارش ایرنا منابع رسانه ای و کارشناسی در دهلی نو هدف ازرئیس مجلس اوگاندا در دیدار با لاریجانی: ریاست دورهای ایران بر اتحادیه بینالمجالس سبب تقویت کشورهای اسلامی می
رئیس مجلس اوگاندا در دیدار با لاریجانی ریاست دورهای ایران بر اتحادیه بینالمجالس سبب تقویت کشورهای اسلامی میشودربکا الیتوالا کاداگا در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی گفت ریاست دورهای ایران بر اتحادیه بینالمجالس سبب تقویت همبستگی کشورهای اسلامی میشود به گزارش حوزه پارلمانیاستاد دانشگاه علامه طباطبایی: بحران سوریه باعث تقویت روابط استراتژیکتر میان ایران، روسیه و چین شد
استاد دانشگاه علامه طباطبایی بحران سوریه باعث تقویت روابط استراتژیکتر میان ایران روسیه و چین شداستادیار گروه بینالملل دانشگاه علامه طباطبایی گفت با بحران سوریه نظرات مشترکی بین جمهوری اسلامی ایران روسیه و چین شکل گرفت و این امر میتواند در آینده باعث گسترش روابط چهار کشوررهبر حزب اتحاد بزرگ ترکیه: بعد از عراق و سوریه، نوبت ترکیه است
رهبر حزب اتحاد بزرگ ترکیه بعد از عراق و سوریه نوبت ترکیه استرهبر حزب اتحاد بزرگ ترکیه با اشاره به وخامت اوضاع در منطقه و تحولات جاری درباره اعلام خودمختاری کردها در مناطق جنوب شرق ترکیه بعد از عراق و سوریه هشدار داد به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در ترکیه مصطفی دسته جی رهبر حاراده جمهوری اسلامی ایران، توسعه و تقویت روابط با قطر است
چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵ ۴۰ رئیسجمهور صبح امروز چهارشنبه در دیدار رئیس مجلس قطر ابراز امیدواری کرد تا در دوران دولت تدبیر و امید شاهد تحول چشمگیر در روابط فیمابین دو کشور باشیم به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی با بلاریجانی در دیدار با رئیس پارلمان عربی: قدرتهای جهانی سعی در ایجاد عداوت میان ایران و کشورهای عربی دارند
لاریجانی در دیدار با رئیس پارلمان عربی قدرتهای جهانی سعی در ایجاد عداوت میان ایران و کشورهای عربی دارندرئیس پارلمان عربی در حاشیه اجلاس PUIC با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس محمد احمد راشد الجوار رئیس پارلمان عرشرط جدید گازی ایران برای ترکیه
شرط جدید گازی ایران برای ترکیه وزیر نفت با تشریح شرط جدید گازی ایران به ترکیه برای کاهش تحریم گاز صادراتی به تمامی پیمانکاران ضعیف صنعت نفت بار دیگر اولتیماتوم داد و اعلام کرد بازگشت شل و توتال از نظر حقوقی تابع شرایط تحریم است به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز بیژن زنگنه امروزالسفیر: نخست وزیر ترکیه و تاسیس "شورای عالی راهبردی" با ایران/حمله ی ترکیه به داعش در حین سفر اردوغا
السفیر نخست وزیر ترکیه و تاسیس "شورای عالی راهبردی" با ایران حمله ی ترکیه به داعش در حین سفر اردوغان به تهران واقعیت داشت روزنامه السفیر نوشت سفر رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه به ایران با استقبال گرم روبرو شد همچنین اظهار نظرهای مسئولان دو کشور نشان دهنده خوش بینجای خالی ایران در میان 10 مقصد برتر گردشگران مسلمان
جای خالی ایران در میان 10 مقصد برتر گردشگران مسلمان یک موسسه گردشگری سنگاپوری مالزی را نخستین مقصد گردشگران مسلمان دانست و اعلام کرد ژاپن با توسعه زیرساخت های گردشگری خود درصدد استفاده از ظرفیت گردشگران جهان اسلام است آفتاب به گزارش ایرنا نتیجه تحقیقات این موسسه سنگاپوری که رتغيير ارجحيت حضور نظامي آمريكا در خاور ميانه با عادي شدن روابط با ايران
تغيير ارجحيت حضور نظامي آمريكا در خاور ميانه با عادي شدن روابط با ايران در حالی که مناطقی مانند اروپا آمریکای شمالی و آمریکای لاتین فاقد خطرات حاد امنیتی هستند خاورمیانه آفریقا و آسیای جنوب شرقی مناطقی هستند که درگیر تنش هستند یا در حال ورود به مرحله تنش به نظر میرسنددکتر هاشمیان: ورزش ایران با خلا اخلاقی روبرو است
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲ ۰۲ رییس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال ابراز امیدواری کرد با معطوف شدن توجه رسانهها به اخلاق در ورزش شاهد کاهش بیاخلاقی در ورزش و مهمترین مصداق آن دوپینگ باشیم دکتر احمد هاشمیان در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا درباره واژهآخرین وضعیت روابط میان ایران و انگلیس
آخرین وضعیت روابط میان ایران و انگلیستاریخ انتشار چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۸ ۳۸ تخت روانچی در پاسخ به این سوال که برآورد خسارت های وارده به سفارتخانه انگلستان به کجا انجامیده اظهار داشت هنوز وارد بحث های بازسازی و خسارت های محل سفارت نشده ایم رفت و آمد کاردارهای ترددی همچنتأکید صباحی بر ضرورت وجود مثلث ایران و ترکیه و کشورهای عربی در جهان
تأکید صباحی بر ضرورت وجود مثلث ایران و ترکیه و کشورهای عربی در جهانموسس جریان مردمی در گفتوگو با شبکه بی بی سی بر ضرورت وجود مثلث ایران ترکیه و کشورهای عربی در جهان تأکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس حمدین صباحی موسس جریان مردمی الشعبی مصر و یکی از کاندیداهای حضور در انتخابا-