واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > زنجان مقدم خبرداد:
فعالیت 237 کانون فرهنگی و هنری در استان زنجان
زنجان - خبرگزاری مهر: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان از فعالیت 237 کانون فرهنگی و هنری در استان زنجان خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، ناصر مقدم در پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته زنجان با اشاره به سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در کشور افزود: 40 کتابخانه از طریق این کانونها در استان راهاندازی شده است.
وی از فعالیت 16 کانون فرهنگی و هنری تخصصی در استان زنجان خبر داد و افزود: کانونهای فرهنگی و هنری تا کنون توانستهاند، اقدامات موثری در انجام دهند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان از وجود 65 هزار مسجد در کشور خبر داد و افزود: در استان زنجان نیز یک هزار و 300 مسجد فعالیت میکند.
مقدم با بیان اینکه 17 هزار کانون فرهنگی و هنری در کشور فعال است ادامه داد: 10 هزار کتابخانه در جوار مساجد فعالیتهای لازم را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه 17 هزار کانون فرهنگی و هنری در کشور فعال است، ادامه داد: 10 هزار کتابخانه در جوار مساجد فعالیتهای لازم را انجام میدهند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص بهرهمندی از فعالیتهای مساجد در استانها خاطرنشان کرد: کانونهای فرهنگی و هنری ظرفیت مطلوبی در کنار مساجد محسوب میشوند که تا کنون مثمر ثمر بودهاند.
مقدم افزود: این کانونها از طریق اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در مساجد راهاندازی شدهاند.
وی ادامه داد: مساجد به عنوان رکن رکین جامعه اسلامی از صدر اسلام مورد توجه بودهاند و همواره در آیات و روایات مختلفی در خصوص اهمیت مساجد تاکید شده است.
مقدم گفت: مساجد همواره مکانی برای کسب علم و دانش و فضیلت در جامعه محسوب میشوند و کانونهای فرهنگی و هنری مساجد نیز در این خصوص کارکرد مثبتی دارند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه جوانان با حضور در کانونهای فرهنگی و هنری مساجد فضائل اخلاقی را کسب میکنند افزود: مسجد قبا به عنوان نخستین مسجد صدر اسلام توسط پیامبر گرامی اسلام در مدینه راهاندازی شد که از همان ابتدا مرکز فعالیتهای سیاسی و اجتماعی بود.
مقدم با اشاره به اینکه در حال حاضر نیز مساجد مرکز فعالیتهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی محسوب میشوند، یادآور شد: بعد از پیامبر گرامی اسلام نیز مساجد تاثیرگذاری خود را داشتهاند.
وی با بیان اینکه در دوران انقلاب اسلامی نیز مساجد پایگاههای مبارزات مردمی علیه رژیم ستمشاهی بودند، افزود: مبارزه علیه رژیم از مساجد آغاز شده و مساجد به عنوان مرکزی برای تجمع مردم برای راهپیمایی و تظاهرات علیه رژیم پهلوی بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه مردم از طریق حضور در مساجد میتوانستند به وظایف دینی خود در خصوص دفاع مقدس عمل کنند، گفت: اهداف اجتماعی و سیاسی در این دوران از طریق مساجد صورت میگرفت.
مقدم با اشاره به اینکه در حال حاضر نیز نقش ائمه جماعات و هئیت امنا در برگزاری برنامههای کانونهای فرهنگی و هنری تاثیرگذار است، اظهار کرد: هر جا که هئیت امنا و ائمه جماعات با اعضای کانونهای فرهنگی و هنری ارتباط مطلوبتری اند، اقدامات قابل ذکری در مساجد انجام شده است.
وی با بیان اینکه همکاری هئیت امنا و ائمه جماعات با کانونهای فرهنگی و هنری موجب تقویت برنامههای این کانونها میشود، بیان داشت: باید برای تقویت کانونهای فرهنگی و هنری این ارتباط بیشتر شود.
با اشاره به اینکه در طول دوران دفاع مقدس نیز از مساجد به عنوان پایگاههایی برای ثبتنام و اعزام رزمندگان استفاده میشد، ابراز داشت: در این دوران مساجد حمایتهای مادی را از رزمندگان اسلام انجام میدادند.
مسجد ولیعصر زنجان را یکی از مساجد فعال در مبارزه با رژیم پهلوی عنوان کرد و افزود: سخنرانیهای شخصیتهای مذهبی و سیاسی برای آماده کردن مردم برای مبارزه در مساجد صورت میگرفت.
۱۳۹۲/۱۲/۹ - ۱۵:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]