تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين سخن، آن است كه قابل فهم و روشن و كوتاه باشد و خستگى نياورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834325263




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صداوسیما کی می‌خواهد رسانه ملی شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: صداوسیما کی می‌خواهد رسانه ملی شود؟
رسانه‌ای که با بودجه بیت‌المال اداره می‌شود و با خود عنوان «رسانه‌ ملی» را به همراه دارد، قاعدتاً عملکرد و رویکرد آن نیز باید با توجه به خواست مردم و نماینده افکار عمومی باشد. مدیران چنین رسانه‌ای باید متناسب با آراء و تفکرات گروه‌ها و سلیقه‌های گوناگون جامعه برنامه‌های خود را تهیه و پخش کنند. همچنین سیاست‌های خود را باید با توجه به تغییر و تحولات جامعه هماهنگ و مطالبات روز مردم را در سیاست‌ها و برنامه‌های خود مدنظر قرار دهند.
آفتاب- سرویس سیاسی: اما رابطه صداوسیمایی که نهایت مهروزی را نسبت به دولت‌‌های نهم و دهم از خود نشان داد با دولت تدبیر و امید، روندی قابل تامل دارد. رسانه‌ایی که باید نگاه ملی داشته باشد و با تهیه و پخش برنامه‌هایی که دربردارنده افکار و نظرات گوناگون مردم باشد، به ایجاد ثبات و آرامش و حل چالش‌های موجود کمک کند، متاسفانه گاهی به عنوان عاملی برای ایجاد تنش و بحران در جامعه تبدیل شده است. 


به گزارش آفتاب، بعد از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، انتظار می‌رفت صداوسیما نیز همگام با تغییرات صورت‌گرفته در ساختار قدرت و مطالبه اعتدال و میانه‌روی از سوی مردم، عملکرد و رویکرد خود را همسو با خواست مردم و منافع ملی اصلاح کند؛ اما نه تنها چنین نشد بلکه این رسانه که باید صدای ملت باشد، تبدیل به تریبونی برای گروه و جناحی شد که مخالف وفاق و آشتی ملی و رفع تنش‌ها و چالش‌های داخلی و خارجی است. 


صداوسیما که در حمایت از احمدی‌نژاد به تریبونی یکطرفه برای وی و دیگر اصولگرایان علیه جناح‌ مخالف و منتقدان تبدیل بود، با چرخش قدرت و تغییر دولت، گویی که متوجه این تحولات در جامعه نشده و گاهی به تریبونی برای بیان نظرات و دیدگاه‌‌های چالش‌برانگیز افراد و گروه‌هایی علیه دولت یازدهم تبدیل شد که در سال‌های اخیر اداره امور کشور را برعهده داشتند و عامل عمده‌ترین مشکلات کشور بوده‌اند. رویکرد تخریبی و هدف‌دار صداوسیما علیه دولت سبب شد تا رئیس‌جمهور نیز به این مسئله واکنش نشان دهد: «رویه‌ای که صداوسیما در روزهای آخر عمر دولت گذشته در پیش گرفته بود از هم‌اکنون با دولت تدبیر و امید در پیش گرفته است.» و «گزارشی به من داد‌ه‌اند که حتی اخبار مهم کشور و رئیس‌جمهوری بعد از پخش برخی اخبار بی‌اهمیت قرائت می‌شود. از طرفی دیگر صداوسیما تلاش می‌کند به نیروهای رادیکال و مخالف دولت تریبون بدهد. اخبار آن‌‌ها را پخش کند و دولت را نزد مردم بی‌اعتبار جلوه دهد.»


با وجود گلایه صریح رئیس‌جمهور از عملکرد صداوسیما، جنجال‌سازی‌های این رسانه علیه دولت به پایان نرسید. دولت تدبیر و امید همچنان که بارها نیز تاکید کرده‌‌ است از انتقاد هراسی ندارد و حامی و مدافع ایجاد فضای آزاد برای رسانه‌ها و منتقدان است. اما صداوسیما از هر فرصتی برای ایجاد حاشیه و نشان دادن مخالفت‌های جناحی و غرض‌‌ورزانه خود علیه دولت استفاده می‌کند تا جایی که برای منفی نشان دادن عملکرد دولت و تضعیف آن در افکار عمومی، به انتشار اخبار کذب و تحریف‌شده نیز اقدام می‌کند.


با یک نگاه کلی به موارد زیر، شاهد نوعی عملکرد جهت‌دار صداوسیما در راستای منافع برخی جناح‌های خاص هستیم که متاسفانه برخلاف منافع ملی است.








البته این موارد تنها مربوط به عملکرد حوزه سیاسی صداوسیما است و علاوه‌بر موارد ذکر شده، می‌توان به نمونه‌های دیگری از این‌گونه رفتارها در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیز اشاره کرد. اما همین موارد نشان می‌دهند که صداوسیما هنوز نمی‌خواهد متناسب با تحولات صورت گرفته در جامعه، رفتار و عملکرد خود را اصلاح کند و اعتماد از دست رفته مخاطبان خود را به‌دست آورد.


اصرار صداوسیما بر رویکرد تخریبی خود علیه دولت با وجود اعتراض‌ و گلایه‌های صریح رئیس‌جمهور و دلسوزان کشور همچنان ادامه داشت تا اینکه باعث واکنش حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس‌جمهور شد. آشنا در نامه‌ای ضمن انتقاد از عملکرد صداوسیما، خواستار اصلاح رفتار این رسانه در برخود با دولت شد. نامه‌ای که گویا مدیران صداوسیما اصلاً آن را ندیده‌اند چه‌بسا اگر دیده بودند لاقل تغییراتی هرچند اندک در برنامه‌‌های خود و ارتباط و تعاملش با دولت ايجاد می‌کردند. بایکوت کنفرانس خبری ظریف و اشتون در مذاکرات هسته‌ای وین و انتشار اظهارات غیرواقعی و فضاسازی منفی درباره این مذاکرات، نشان‌دهنده این نکته بود که موضع‌گیری‌ها افاقه‌ای نکرده و باعث عکس‌العمل دوباره مشاور رئیس‌جمهور شد. وی با انتشار یادداشتی در صفحه فیس‌بوک خود، از بی‌اعتنایی صداوسیما نسبت به نامه خود به ریاست آن سازمان، انتقاد کرد.


بی‌توجهی مدیران صداوسیما به انتقادات و عدم اصلاح رویه خود شاید بخاطر عدم وجود نهادی قوی برای نظارت بر این رسانه باشد. گرچه شورای نظارت بر صداوسیما این وظیفه را برعهده دارد اما به قول آشنا «گویی این شورای نظارت برصداوسیما نیست، بلکه شورایی برای دفاع از صداوسیما مقابل قوای دیگر است. از نگاه رییس سازمان صداوسیما شواری نظارت بر این سازمان جلسه‌ای تشریفاتی است که هر دو هفته یکبار برای گپ زدن و گعده کردن تشکیل می‌شود. انگار این شورای نظارت بر سازمان صداوسیما نیست، شورای نظارت صداوسیما بر رئیس‌جمهور است. صداوسیما خود را مدعی نظارت بر همه قوا و کشور می‌داند، اما خود به نظارت تن نمی‌دهد. کاش تکصدایی موجود در صداوسیما تکصدایی ملت بود، نه تکصدایی یک جناح و گروه سیاسی.» متاسفانه عدم نظارت قوی بر عملکرد این رسانه باعث شده است که پاسخ‌گوی اقدامات خود نباشد. بنابراین این مسائل ضرورت قوی‌ترشدن و بهبود وضعیت نظارت بر صداوسیما را می‌رساند. همچنین در کنار نظارت بر صداوسیما، امکان ایجاد تلویزیون و رسانه‌های بخش خصوصی و فضای رقابتی در این زمینه می‌تواند به بهبود عملکرد صداوسیما کمک کند.


صداو سیما – به‌خصوص در مسائل سیاسی- که باید برخورد بی‌طرفانه داشته باشد و بدون جانبداری از جناح و موضع سیاسی خاصی -با درنظر گرفتن منافع ملی- مسائل را به‌صورت شفاف و صادقانه در اختیار مردم قرار دهد، برخلاف این اصل عمل می‌کند. کسی توقعی ندارد که صداوسیما ارگان تبلیغاتی دولت شود و نقدی به دولت وارد نکند اما این انتظار می‌رود که این رسانه در حوزه‌های مختلف جامعه نگاه ملی داشته باشد، اهداف و منافع ملی را پیگیری نماید و نماینده واقعی افکار عمومی باشد نه نماینده منافع یک تفکر و جناح خاص. البته شاید علت این اقدامات صداوسیما در مقابل دولت یازدهم را بتوان در ماجرای بازپس‌گیری زمین‌های اهدایی احمدی‌نژاد به صداوسیما توسط دولت تدبیر و امید و نمونه‌هایی دیگر از این نوع جستجو کرد. اکبر ترکان مشاور ارشد رئیس‌جمهور در همین زمینه گفته بود: «ای کاش زمین‌های اهدایی احمدی‌نژاد به صداوسیما پس گرفته نمی‌شد. پس‌گرفتن زمین‌های نمایشگاه بین‌المللی از صداوسیما آن‌ها را عصبانی کرده و سبب شده تا رفتار یک رسانه مستقل را فراموش کنند.»





تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن