واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ اسفند ۱۳۹۲ (۹:۱۸ق.ظ)
کارگروه پژوهشي دوازدهمين جشنواره امام رضا(ع) برگزار شد افتتاح خبرگزاري فرهنگ رضوي از سال آينده مديرعامل بنياد بينالمللي فرهنگي هنري امام رضا(ع) از راهاندازي خبرگزاري رضوي در بهار ۱۳۹۳ خبر داد و گفت: فصلنامه «فرهنگ رضوي» نيز در انتظار دريافت مجوز علمي- پژوهشي از وزارت علوم است.
به گزارش خبرگزاري موج از روابط عمومي بنياد بينالمللي امام رضا(ع)، نشست کارگروه پژوهشي دوازدهمين جشنواره بينالمللي امام رضا (ع) با حضور يحيي طالبيان رئيس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، سيدجواد جعفري مديرعامل بنياد بينالمللي امام رضا(ع)،حجت الاسلام دکتر مصطفي فقيه اسفندياري دبير هيات علمي بنياد بينالمللي امام رضا(ع)، و با حضور 16 نماينده برگزار کننده جشنواره امام رضا(ع) در استانهاي مختلف و همچنين ناظران بنياد امام رضا(ع) در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد.
*پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اسلامي 130 اثر پژوهشي درباره امام رضا(ع)
در ابتداي اين نشست طالبيان اظهار داشت: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اسلامي توانست طي امسال 130 اثر پژوهشي را در قالب کتاب به چاپ رساند که صرفا با بودجه اين مرکز بوده است و ما مأمور هستيم که در کنار شما عزيزان در چارچوب بنياد امام رضا(ع) اين کار را انجام دهيم.
وي ادامه داد: ما به نوعي خود را جزو اصحاب دانش و فرهنگ ميدانيم که موظفيم آثاري را توليد کنيم که همه اقشار جامعه تا آنجا که چارچوب ساخت سازماني پژوهشگاه اقتضا ميکند، از آن بهره ببرند.
رئيس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اسلامي اظهار داشت: ما بايد به مخاطبان خودمان بگوييم «لاتقف ما ليس لک به علم»؛ بايد ياد بگيريم که چه بگوييم، براي که بگوييم، چگونه بگوييم، نگاه ناقدان به ما چگونه بايد باشد و اين گفتار ما چه تغييري در رفتار مخاطب ايجاد ميکند تا بهتر از گذشته عمل کنيم و مشمول اين فرمايش حضرت علي (ع) نباشيم که دو روز ما مثل هم باشد.
وي در پاسخ به درخواست کساني که معتقدند بايد سطح داوري مقالات ارسالي به جشنواره امام رضا(ع) تقليل يابد، گفت: همايشهاي علمي-پژوهشي اگر طبقهبندي خوبي داشته باشد محصول آن در ترويج فرهنگ و معارف ائمه اطهار (ع) مؤثر خواهد بود. همچنين بنياد بينالمللي امام رضا(ع) جشنوارههاي مختلفي از جمله جشنواره شعر، جشنواره پيامک رضوي دارد که همگي به فرهنگسازي ميپردازند.
طالبيان درباره چرخشي بودن عناوين و موضوعات همايش در استانهاي مختلف تصريح کرد: کليت اين قضيه با اندک تاملي، قابل استفاده خواهد بود و در عين حال بايد مزيت و استعداد استانها در اين خصوص لحاظ شده و عناوين انتخابي در هر استان به صورت کاربردي باشد.
وي در خصوص انتقاد آن دسته از نمايندگان برگزار کننده برنامه هاي علمي پژوهشي جشنواره امام رضا(ع)مبني بر تأکيد عنوان «علمي-پژوهشي» اين جشنواره تصريح کرد: طبيعتاً اين همايش ها علمي-پژوهشي بوده که محصول آن در اختيار ساير نشريات در سطوح مختلف به چاپ رسيده و همگان از آن بهره مي برند و هر چند عنوان اين همايش ها «علمي-پژوهشي» است اما به هر حال يک موجي را ايجاد ميکند که به فرهنگسازي در شناخت اهل بيت(ع) کمک خواهد کرد.
*اميدواريم فرهنگ رضوي که همان فرهنگ اسلامي است، به فرهنگ عمومي جامعه تبديل شود
در بخش ديگري از جلسه کارگروه پژوهشي دوازدهمين جشنواره بينالمللي امام رضا(ع) جعفري مديرعامل بنياد بينالمللي امام رضا(ع) عنوان کرد: نظمي که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اسلامي حاکم است و ناظريني که در هر يک از اين همايشها حضور مييابند جاي تشکر و قدرداني دارد.
وي گفت: در سال 1372 در قالب شوراهاي فرهنگ عمومي به محضر مقام معظم رهبري رسيديم و ايشان تاکيد شدند که فرهنگ عمومي جامعه ما، بايد فرهنگ اسلامي باشد. اما امروز مشاهده ميکنيم فرهنگ عمومي ما در بسياري از موارد با فرهنگ اسلامي فاصله دارد و بايستي تلاش کنيم که هر روز اين فاصله ها کم تر شود و اميدواريم فرهنگ رضوي که همان فرهنگ اسلامي است، روزي به فرهنگ عمومي جامعه تبديل شود.
جعفري تصريح کرد: روزي که حدفاصل ميان ولادت حضرت معصومه (س) و امام رضا(ع) به دهه کرامت نام گذاري شد کسي فکر نميکرد دهه کرامت، در جامعه نهادينه شود لذا همانگونه که انقلاب اسلامي، واژه سازي و نهادسازي کرد بنياد بينالمللي امام رضا(ع) هم گامهايي را در اين راستا برداشته است. از جمله روز بزرگداشت امامزادگان، بزرگداشت احمدبن موسي (ع).
وي گفت: در ميان استانهاي کشور استان خراسان جنوبي يکي از فعالترين استانها در خصوص ترويج فرهنگسازي است. فضاي معنوي ومعماري امامزاده حسين بن موسي کاظم (ع) در طبس آنقدر نوراني و زيباست و بايد گفت چرا تا کنون نبايد اين امامزاده بيش از آن که شناخته شده،شناخته شود.
مديرعامل بنياد بينالمللي امام رضا(ع) ادامه داد: ما در عرصه ملي اگر اين نگينها را در روزي از روزهاي تقويم ثبت ميکنيم بايد عينيت خارجي هم پيدا کند و تنها مختص در تقويم نباشد.
خبرگزاري «فرهنگ رضوي» به زودي افتتاح ميشود
جعفري در پايان از راهاندازي خبرگزاري فرهنگ رضوي در اواخر فروردين 1393 خبر داد و گفت: فصلنامه «فرهنگ رضوي» مجوز تبليغي-ترويجي خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي دريافت کرده و منتظر است تا مجوز علمي- پژوهشي خود را از وزارت علوم دريافت کند.
وي با اشاره به دستاوردهاي جشنواره بينالمللي امام رضا(ع) اظهار داشت: امسال نزديک به 60 عنوان کتاب در شش ماهه دوم به چاپ رسانده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]