محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842956626
معترضان اوکراینی به روایت واشنگتن پست
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معترضان اوکراینی به روایت واشنگتن پست تهران - ایرنا - سایت دیپلماسی ایرانی در مطلبی با عنوان «معترضان اوکراینی را بشناسید» گزارشی از واشنگتن پست را که به انگیزه ها و ریشه ای اعتراض های اخیر در اوکراین پرداخته است را بازتاب داد.
در این مطلب می خوانید : تحقیقاتی که در ماه دسامبر از معترضان اوکراینی به عمل آمد نشان داد که کمتر از 20 درصد آنها به دلیل ˈنقض دموکراسی و یا تهدید وجود دیکتاتوریˈ در اعتراضات شرکت کرده اند.
در یک سطح وسیع تر، مهم است که فرض کنیم که مخالفت با یک رژیم غیر دموکراتیک همان پشتیبانی از دموکراسی نیست.
معترضان ضد دولت اوکراین برای بیش از دو ماه در مرکز کیف، پایتخت این کشور تجمع کرده بودند.
آنچه رسانه ها از این معترضان به نمایش می گذاشتند با آنچه که آنها هستند و بیان می کردند کاملا متفاوت است.
به تازگی برخی مفسران این اعتراضات را به تجدید حیات ناسیونالیسم شوونیستی در سر تا سر اروپا تفسیر کرده اند.
آنها به حضور ˈجناح راستˈ در میان جنبش اعتراضی و نقش برجسته گروه های ملی گرای افراطی در خشونت های اخیر اشاره می کنند.
اما در یک تضاد آشکار مردم دنیا معترضان اوکراینی را به چشم جنگجویان دموکراسی می بینند که دیدگاه و منافع ملت اوکراین را برای الحاق به اتحادیه اروپا و رها شدن از اطاعت محض بودن از روسیه دنبال می کنند.
در همین راستا و از دیدگاه جغرافیای سیاسی، درگیری های اوکراین به چشم جنگی له و علیه تلاش کرملین برای تصاحب این کشور به نظر می رسد.
یکی از اساتید پرنفوذ دانشگاه و حامی اعتراضات با بیان اینکه ˈ این جنبش بازتاب کامل همه مردم اوکراین، پیر و جوان، بوده استˈ معتقد است که نیروهای ملی گرا ˈبخش کوچکیˈ از اعتراضات بوده اند و بنابراین تمرکز کردن روی چنین رادیکال هایی ˈغیر موجه و گمراه کنندهˈ است.
پس معترضان اوکراینی به دنبال چه چیزی بودند؟
نقش راست ها در اعتراضات اوکراین چیست؟ این جنبش تا چه حد ˈ بازتاب کامل همه مردم اوکراینˈ است و ما از کجا این موضوع را بدانیم؟
تحقیقات موجود درباره معترضان و اطلاعات افکار عمومی اوکراین نشان دهنده واقعیتی است که از چنین روایت هایی پیچیده تر است.
نخست اینکه هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد انگیزه اولیه اکثر معترضان در دو ماه گذشته ملی گرایی افراطی یا شوونیسم بوده است.
در تحقیقاتی که اوایل دسامبر و اواخر ژانویه از شرکت کنندگان در اعتراضات به عمل آمد نشان می دهد که دلیل اصلی حضور آنها در این اعتراضات عصبانیتشان از ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهور و در کنارش آرزوی الحاق به اتحادیه اروپایی بوده است.
نکته قابل توجه این است که به نظر می رسد وحدت بخش ترین عامل مخالفان تلاش های یانوکوویچ برای سرکوب معترضان بوده است.
این موضوع کم و بیش پای ثابت جنبش های اعتراضی در ماه های گذشته بوده است.
سرکوب خشونت بار جمعیت کوچکی که در اواخر نوامبر و مجددا در اواسط ژانویه بر طبق قانون محدودیت معترضان و مخالفان انجام شد باعث انفجار جمعیت معترضان شد.
هیچکدام از درخواست های معترضین بازتاب آشکار دستور کار ملی گرایان یا شوونیست ها نبود.
با این حال اینکه بگوییم ملی گرایان در اوکراین امروز ˈبخش کوچکیˈ از اعتراضات اخیر بوده اند هم به همان اندازه گمراه کننده است.
رهبری اعتراضات شامل سه حزب مخالف در پارلمان است که یکی از آنها حزب اسوبودا است که به وضوح راست افراطی است.
اسوبودا که در آخرین انتخابات پارلمانی 38 کرسی و 10 درصد آرا را به دست آورد تا سال 2004 خود را حزب سوسیال-ناسیونالیست اوکراین نام نهاده بود و نمادهای نئونازی و اس اس را به کار می گرفت.
از زمانی که این حزب در سال 2004 نام و نمادهای خود را تغییر داد، اوله تیاهنیبوک، رهبر اسوبودا اصرار داشت که مخالفان باید با ˈمافیای روسی-یهودی که اوکراین را اداره می کنندˈ به مبارزه برخیزند و ارتش شورشی اوکراینی را که در زمان جنگ جهانی دوم علیه ˈروس ها، آلمان ها، یهودی ها و مابقی کسانی که به دنبال نابودی اوکراین بودندˈ را مورد ستایش قرار داد.
این حزب احترام خود نسبت به سازمان ملی گرایی اوکراین، جنبش فاشیستی که بین دو جنگ جهانی وجود داشت را پنهان نمی کند.
آنها در ماه دسامبر برای بزرگداشت اسپان باندرا، رهبر جنبش ملی گرایی راهپیمایی برگزار کردند و با روشن کردن شمع یاد وی را گرامی داشتند.
همچنین در این مراسم مرتبا پرچم سرخ و سیاه این سازمان که یکی از نمادهای نژادپرستی و حمل آن در مسابقه های فوتبال توسط فیفا ممنوع شده است را در هوا می چرخاندند.
بازگشت آشکار به اشعار، شعارها و نمادهای جنبش ملی گرایی دهه های 1930 و 1940 - که آرمان آن رسیدن به کشور و ملتی اوکراینی خالص و عاری از روس ها، یهودی ها و لهستانی ها بود- یکی از مهمترین تفاوت های بین اعتراضات اخیر و انقلاب نارنجی در سال 2004 بوده است.
گروه های جناح راست به خصوص در میان سازمان های اعتراضی میدانی فعال بودند به ویژه زمانی که تعداد معترضان در یک بازه زمانی کاهش پیدا کرد و هسته جناح راست افشا شد.
نمایندگان اسوبودا کنترل ساختمان های اداری شهر کیف را که به اشغال معترضان درآمده بود را در اختیار داشتند.
پرچم های این حزب کاملا مشهود بود و تصویر پرتره باندرا در تالار مرکزی آویزان شده بود.
اسوبودا فقط یکی از علائم پرشمار حضور قدرتمند راستگرایان افراطی در سازماندهی و بسیج معترضان در میدان (میدان مرکزی شهر کیف) است.
آندری پاروبی، فرمانده ˈمیدانˈ و رهبر نیروهای دفاعی که از کمپ های معترضین در مرکز کیف محافظت می کند به همراه اوله تیاهنیبوک یکی از موسسان حزب سوسیال-ناسیونالیست بوده است.
در هفته های اخیر، ائتلاف سازمان های کوچکتر جناح راست به نام ˈبخش راستˈ با استفاده از سنگ، کوکتل مولوتف، میله های آهنی و محاصره مسلحانه نیروهای پلیس طلایه دار افزایش خشونت در اعتراضات بوده است.
در حالی رهبری اعتراضات از این گروه استقبال نکرده است با این وجود آنها بازیگر میدانی مهمی بودند و بر اساس گزارش ها پس از اینکه مذاکرات برای استعفای یانوکوویچ به شکست انجامید خود را مسلح کرده بودند.
به طور کلی، فعالان ملی گرایی از حزب اسوبودا و گروه های مشابه کوچکتر مخالفان را برای برگزاری ˈمهیب ترین تظاهراتˈ آماده کرده بودند که به گزارش نیویورک تایمز منجر به تحریک بیشتر معترضان برای اشغال ساختمان و بستن ادارات دولتی می شد.
با وجود حضور قدرتمند جناح راست آیا باز هم معترضان خواهان دموکراسی بودند؟
با توجه به این که آنها در برابر رفتار استبدادی و رئیس جمهوری مستبد قرار گرفته بودند، پاسخ به این پرسش ممکن است به وضوح بله به نظر برسد.
با این حال تلاش اخیر برای بسیج عظیم نیروها به ما می گوید که نیاز داریم تا درباره اینکه چقدر روایت سیاستمداران و تحلیلگران درباره انقلاب های دموکراتیک منعکس کننده آنچه در خیابان ها می گذرد مراقب باشیم.
مارک بیسنجر استاد دانشگاه پرینستون نشان داده است که اعتراضات اوکراینی ها در اواخر سال 2004 ˈتعهد ضعیفی به پایان دموکراتیکˈ داشته است با وجود این حقیقت که اعتراضات به بهانه تقلب در انتخابات آغاز شد.
تحقیقاتی که در ماه دسامبر از معترضان اوکراینی به عمل آمد نشان داد که کمتر از 20 درصد آنها به دلیل ˈنقض دموکراسی و یا تهدید وجود دیکتاتوریˈ در اعتراضات شرکت کرده اند.
در یک سطح وسیع تر، مهم است که فرض کنیم که مخالفت با یک رژیم غیر دموکراتیک همان پشتیبانی از دموکراسی نیست.
تاریخ پر است از جنبش های مخالفی که پس از کسب قدرت به روش مستبدانه حکومت کرده اند.
علاوه بر این خود این اعتراضات نمایانگر دورنمایی از یک حکومت وسیع تر اوکراینی نیستند.
این ادعا که ˈاین جنبش بازتاب کامل همه مردم اوکراین، پیر و جوان، بوده استˈ طرفداران زیادی ندارد.
اوکراینی ها در این زمینه کاملا چند پارچه هستند.
هیچکدام از بررسی های انجام گرفته در این کشور ظرف دو ماه گذشته نشان نمی دهد که اکثریت مطلق مردم از جنبش اعتراضی حمایت می کنند و برخی هم نشان دهنده مخالفت اکثریت با این اقدامات بوده است.
نظرسنجی های اخیر حاکی از آن است که اکثریت بسیار وسیع مردم با اشغال دولت های منطقه ای توسط مخالفان، مخالف هستند.
جدیدترین و قابل اعتمادترین نظرسنجی هم نشان می دهد که کردم تقریبا به طور کامل درباره حمایت از معترضین دو تکه شده اند: 48 درصد موافق، 46 درصد مخالف.
عدم توانایی معترضان برای جلب حمایت بیشتر تعجب آور است با توجه به این واقعیت که محبوبیت یانوکوویچ به مراتب کمتر از 50 درصد است.
یکی از دلایل این شکست این است که شعارهای ضد روسی و نمادسازی ناسیونالیسم غربی اوکراین به خوبی در میان اکثریت اوکراین جای ندارد.
تقریبا نیمی از جمعیت اوکراین ساکن جنوب و شرق این کشور هستند که زمانی آن را ˈروسیه نوˈ می خواندند زمانی که در قرن 19 مهاجران زیادی از امپراتوری روسیه به این منطقه مهاجرت کردند.
این منطقه بیش از 200 سال است که با روسیه شناخته می شود و تقریبا همه شهروندان اوکراینی آن با شعارها و نمادهای ضد روسی غریبه اند.
شکل ضد روسی ملی گرایی اوکراینی که در میدان مرکزی کیف نشان داده شد قطعا نمایانگر دیدگاه عموم مردم اوکراین نیست.
حمایت های انتخاباتی این دیدگاه ها و حزب های سیاسی مرتبط آن همیشه محدود بوده است.
حضور و نفوذ آنها در میان جنبش اعتراضی بسیار جلوتر از نقش آنها در سیاست اوکراین است و هواداران آن از نظر جغرافیایی بیش از چند روستای غربی اوکراین نیستند.
با وجود این حقیقت که خودداری از پیوستن به اتحادیه اروپا جرقه اولیه اعترضات بود اما با این حال مستندات بسیار اندکی وجود دارد که اکثریت مطلق مردم اوکراین حامی الحاق به این اتحادیه باشند.
در حالی که نظرسنجی های مختلف آمار مختلفی از میزان حمایت از پیوستن به اتحادیه اروپا را نشان می دهند اما در اکثر آنها حدود 40 تا 45 درصد حامی این اتفاق هستند.
در نتیجه باید همیشه درباره این ادعا که اعتراضات برای مردم سخن می گویند بسیار هوشیار باشیم.
مخصوصا زمانی که کلمه ˈمردمˈ به مردم اوکراین ارجاع داده می شود.
20 سال تحقیق و تدریس به من این را آموخته است که اوکراین کشوری است که تقریبا درباره هر موضوعی که به رابطه با غرب یا روسیه بستگی داشته باشد چند پارچه است.
با این حال اوکراینی ها همیشه این آرزو را دارند که حکومتی داشته باشند بهتر از آنچه که در 20 سال گذشته به آنها حکومت کرده است.
اعتراضات در ابتدا در پاسخ به تلاش های یانوکوویج برای ایجاد رژیمی سرکوب تر بودند.
همه آنهایی که در میدان مرکزی شهر جمع شده بودند توسط جناح راست افراطی تحریک نشده بودند.
با این حال حضور قدرتمند نمادین و سازمانی راست افراطی در این اعتراضات قطعا محدود به این است که اعتراضات تا چه حد بتوانند حمایت اکثریت را در کشور پیدا کرده و اثر آنها را در تولید یک دولت بهتر برای شهروندان اوکراین تضعیف کند.
قطعا می توان اکثریت مردم اوکراین را برای عدم حمایت از یانوکوویچ در یک انتخابات قانع کرد اما فقدان حمایت اکثریت از اعتراضات بیانگر این است که در شرایطی که این بسته از جانب راستگراهای ناسیونالیست مخالف روسیه با چاشنی خشونت گرایی بر روی میز قرار گیرد ، موافقت رای دهندگان را جلب نکند.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
درآمد ایران از لغو تحریمها به روایت واشنگتن پست
درآمد ایران از لغو تحریمها به روایت واشنگتن پستتاریخ انتشار شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۸ ۳۲ همه مدعاهای اوباما در مورد ایران باطل از آب درآمد ایران از ناحیه توافق هسته ای نه ۷ میلیارد دلار که بیش از ۲۰ میلیارد دلار به یمن فروش نفت نصیبش خواهد شد به گزارش ایرنا این روزنامه نزدیکادامه تظاهرات معترضان در ونزوئلا/ آزادی شماری از دستگیرشدگان/ ابراز نگرانی واشنگتن
شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹ ۴۰ دولت ونزوئلا دهها تن از دانشجویان معترض این کشور را در پی تداوم اعتراضها در این کشور آمریکای لاتین دستگیر و زندانی کرده و این در حالی است که 25 تن از آنها را نیز آزاد کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز معترضان بحمله تند واشنگتن پست به اوباما: فقط حرافی میکنید/ سرغیرت بیایید و رک و راست در مورد ایران حرف بزنید
حمله تند واشنگتن پست به اوباما فقط حرافی میکنید سرغیرت بیایید و رک و راست در مورد ایران حرف بزنید واشنگتن پست طی مقالهای تحت عنوان بالاخره یک نفر درباره تحریمهای ایران صراحت دارد ضمن حمله به کاخ سفید و دموکراتها نوشت وقتی قضیه تحریمهای ایران مطرح میشود صداقت و شجاعت جایواشنگتن پست:1+5 بهدنبال فراهم کردن دستور کار برای مذاکرات فوریه با ایران است
واشنگتن پست 1 5 بهدنبال فراهم کردن دستور کار برای مذاکرات فوریه با ایران است روزنامه واشنگتن پست به نقل از مقامات آمریکایی نوشت اعضای گروه 1 5 به دنبال آماده سازی دستور کار استراتژیک خود در مذاکرات فوریه با ایران در جهت دستیابی به توافق نهایی هستند به گزارش نامه نیوز روزنامهآلمان / اعلام همبستگی مردم هامبورگ با معترضان اوکراینی
آلمان اعلام همبستگی مردم هامبورگ با معترضان اوکراینی عکس ایرنا-آ اف پ کد خبر 2648963 تاریخ خبر 16 0 04 12 1392 نسخه اصلیواشنگتن پست: یک مقام ارشد القاعده ایران را ترک کرده است
واشنگتن پست یک مقام ارشد القاعده ایران را ترک کرده استروزنامه آمریکایی واشنگتن پست مدعی شد که یک مقام ارشد القاعده که در ایران زندگی میکرد این کشور را ترک کرده است به گزارش خبرگزاری فارس روزنامه واشنگتن پست به نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکا مدعی شد که یک مقام ارشد القاعده کهتکنیک جان کری در مذاکرات از نگاه واشنگتن پست
تکنیک جان کری در مذاکرات از نگاه واشنگتن پست روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در تحلیلی از تلاش های جان کری برای رسیدن به توافق های تازه در خاورمیانه او را مغز متفکر سیاست خارجه جدید آمریکا نامید و گفت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در پس زمینه قرار داشته است به گزارش نامه نیوز اینواشنگتن پست: اتحادی بیسابقه طی دو دهه گذشته در تهران/ روحانی راهبرد خود را کنار نمیگذارد/ رئیسجمهور نبودن ا
واشنگتن پست اتحادی بیسابقه طی دو دهه گذشته در تهران روحانی راهبرد خود را کنار نمیگذارد رئیسجمهور نبودن احمدینژاد به خودی خود از تنشها کاسته است واشنگتن پست نوشت کشور ایران در میانه یک دوره گذار قرار گرفته است و نشانه هایی حاکی از گرم شدن روابط آن کشور با ایالات متحده وجومعترضان اوکراینی اقامتگاه ریاستجمهوری را تسخیر کردند/ یانوکوویچ در محلی نامعلوم
معترضان اوکراینی اقامتگاه ریاستجمهوری را تسخیر کردند یانوکوویچ در محلی نامعلوممعترضان اوکراینی که وارد اقامتگاه ریاستجمهوری این کشور شدهاند میگویند ویکتور یانوکوویچ در اقامتگاه خود نبوده و به محلی نامعلوم منتقل شده است به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه اسکاینیوز معترادعای واشنگتن پست: یک عضوارشد القاعده از ایران خارج شد
ادعای واشنگتن پست یک عضوارشد القاعده از ایران خارج شد بین الملل > خاورمیانه - تابناک نوشت روزنامه واشنگتن پست مدعی شد یکی از چهرههای ارشد «القاعده» که به تازگی در ایران سکونت داشته از کشور خارج شده است به نوشته این روزنامه برخی مقامات کنتشدید درگیریهای معترضان اوکراینی
تشدید درگیریهای معترضان اوکراینی با تشدید درگیری های مسلحانه و زد و خوردهای نیروهای پلیس و نیروهای امنیتی با مخالفان و معترضان مسلح در پایتخت اوکراین روز پنجشنبه منجر به کشته شدن 25 تن شد 1635 عکس ایرنا-آ اف پ کد خبر 2638782 تاریخ خبر 21 11 01 12 1392 نسخه اصلی نسخه اصلی نسخواشنگتنپست:انتقال مهدی کروبی به خانهاش نخستین نشانه از احتمال تبرئه رهبران جنبش سبز/ استارت بازگشت سرمایهها
واشنگتنپست انتقال مهدی کروبی به خانهاش نخستین نشانه از احتمال تبرئه رهبران جنبش سبز استارت بازگشت سرمایههای خارجی با سفر 100 کمپانی فرانسوی به ایران انتقال یکی از رهبران اعتراضات پس از انتخابات سال 88 به خانه خود و سفر هیئتی 100 نفره از بزرگترین شرکت های فرانسوی به تهران و همکشته شدن قاضی اوکراینی که حکم بازداشت معترضان را داده بود
کشته شدن قاضی اوکراینی که حکم بازداشت معترضان را داده بود بین الملل > اروپا - ایسنا نوشت وزارت کشور اوکراین اعلام کرد یک قاضی اوکراینی که با احکام خود چند تن از معترضان مخالف دولت را در بازداشت خانگی قرار داده بود توسط دو مهاجم ناشناس در مرکز اوکراین کشته شد به گحمله تند واشنگتن پست به کاخ سفید: روحانی به خود می بالد، سانتریفوژها می چرخند و اسرائیل تنهامانده
حمله تند واشنگتن پست به کاخ سفید روحانی به خود می بالد سانتریفوژها می چرخند و اسرائیل تنهامانده با توجه به همه مسایلی که ما می دانیم سخت بتوان به عمق این موضوع پی برد که چگونه دولت اوباما باهمان بی لیاقتی اش امکان دارد باورکند ایرانی ها دوست دارند خواسته ای ما را انجام دهند بمعترضان اوکراینی همچنان در میدان استقلال
معترضان اوکراینی همچنان در میدان استقلال خبرگزاری رسا ـ معترضان معتقدند که نباید سنگرها را تا زمان جایگزینی تمامی اعضای دولت از بین برد به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا به نقل از یورونیوز یک روز پس از عزل ویکتور یانوکوویچ از مقام ریاست جمهوری اوکراین توسط پارلمان و آزادیمعترضان اوکراینی 67 پلیس را به گروگان گرفته اند
معترضان اوکراینی 67 پلیس را به گروگان گرفته اند تهران - ایرنا - وزارت کشور اوکراین روز پنجشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که معترضان ضددولتی 67 نیروی پلیس را در کی یف به گروگان گرفته اند به گزارش خبرگزاری رویترز از کی یف وزارت کشور اوکراین پیشتر گفته بود که یگان ویژه پلیس ضد شواشنگتنپست: کنگره باید اجازه دهد دیپلماسی با ایران پیش رود
واشنگتنپست کنگره باید اجازه دهد دیپلماسی با ایران پیش رود سردبیر روزنامه واشنگتنپست در سرمقاله روز چهارشنبه خود نوشت کنگره باید اجازه دهد دیپلماسی آمریکا با ایران پیش رود و بعد از آن وارد عمل شود و در نهایت همه تحریمها را لغو کند یا آنها را دو برابر کند به گزارش نامه نیوز-
گوناگون
پربازدیدترینها