محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843266297
نگاهی موشکافانه به انگیزه و ریشه اعتراض ها در کییف/ معترضان اوکراینی را بشناسید
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
نگاهی موشکافانه به انگیزه و ریشه اعتراض ها در کییف/ معترضان اوکراینی را بشناسید
تحقیقاتی که در ماه دسامبر از معترضان اوکراینی به عمل آمد نشان داد که کمتر از 20 درصد آنها به دلیل "نقض دموکراسی و یا تهدید وجود دیکتاتوری" در اعتراضات شرکت کردهاند. در یک سطح وسیع تر، مهم است که فرض کنیم که مخالفت با یک رژیم غیر دموکراتیک همان پشتیبانی از دموکراسی نیست.
به گزارش نامه نیوز به نقل از واشنگتن پست، معترضان ضد دولت اوکراین برای بیش از دو ماه در مرکز کیف، پایتخت این کشور تجمع کرده بودند. آنچه رسانه ها از این معترضان به نمایش می گذاشتند با آنچه که آنها هستند و بیان می کردند کاملا متفاوت است. به تازگی برخی مفسران این اعترضات را به تجدید حیات ناسیونالیسم شوونیستی در سرتاسر اروپا تفسیر کرده اند. آنها به حضور "جناح راست" در میان جنبش اعتراضی و نقش برجسته گروه های ملی گرای افراطی در خشونت های اخیر اشاره می کنند.
اما در یک تضاد آشکار مردم دنیا معترضان اوکراینی را به چشم جنگجویان دموکراسی می بینند که دیدگاه و منافع ملت اوکراین را برای الحاق به اتحادیه اروپا و رها شدن از اطاعت محض بودن از روسیه دنبال می کنند. در همین راستا و از دیدگاه جغرافیای سیاسی، درگیری های اوکراین به چشم جنگی له و علیه تلاش کرملین برای تصاحب این کشور به نظر می رسد. یکی از اساتید پرنفوذ دانشگاه و حامی اعتراضات با بیان اینکه " این جنبش بازتاب کامل همه مردم اوکراین، پیر و جوان، بوده است" معتقد است که نیروهای ملی گرا "بخش کوچی" از اعترضات بوده اند و بنابراین تمرکز کردن روی چنین رادیکال هایی "غیر موجه و گمراه کننده" است.
پس معترضان اوکراینی به دنبال چه چیزی بودند؟ نقش راست ها در اعتراضات اوکراین چیست؟ این جنبش تا چه حد " بازتاب کامل همه مردم اوکراین" است و ما از کجا این موضوع را بدانیم؟
تحقیقات موجود درباره معترضان و اطلاعات افکار عمومی اوکراین نشان دهنده واقعیتی است که از چنین روایت هایی پیچیده تر است. نخست اینکه هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد انگیزه اولیه اکثر معترضان در دو ماه گذشته ملی گرایی افراطی یا شوونیسم بوده است. در تحقیقاتی که اوایل دسامبر و اواخر ژانویه از شرکت کنندگان در اعتراضات به عمل آمد نشان می دهد که دلیل اصلی حضور آنها در این اعتراضات عصبانیتشان از ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهور و در کنارش آرزوی الحاق به اتحادیه اروپایی بوده است. نکته قابل توجه این است که به نظر می رسد وحدت بخش ترین عامل مخالفان تلاش های یانوکوویچ برای سرکوب معترضان بوده است. این موضوع کم و بیش پای ثابت جنبش های اعتراضی در ماه های گذشته بوده است. سرکوب خشونت بار جمعیت کوچکی که در اواخر نوامبر و مجددا در اواسط ژانویه بر طبق قانون محدودیت معترضان و مخالفان انجام شد باعث انفجار جمعیت معترضان شد. هیچکدام از درخواست های معترضین بازتاب آشکار دستور کار ملی گرایان یا شوونیست ها نبود.
با این حال اینکه بگوییم ملی گرایان در اوکراین امروز "بخش کوچکی" از اعترضات اخیر بوده اند هم به همان اندازه گمراه کننده است. رهبری اعتراضات شامل سه حزب مخالف در پارلمان است که یکی از آنها حزب اسوبودا است که به وضوح راست افراطی است. اسوبودا که در آخرین انتخابات پارلمانی 38 کرسی و 10 درصد آرا را به دست آورد تا سال 2004 خود را حزب سوسیال-ناسیونالیست اوکراین نام نهاده بود و نمادهای نئونازی و اس اس را به کار می گرفت. از زمانی که این حزب در سال 2004 نام و نمادهای خود را تغییر داد، اوله تیاهنیبوک، رهبر اسوبودا اصرار داشت که مخالفان باید با "مافیای روسی-یهودی که اوکراین را اداره می کنند" به مبارزه برخیزند و ارتش شورشی اوکراینی را که در زمان جنگ جهانی دوم علیه "روسها، آلمان ها، یهودی ها و مابقی کسانی که به دنبال نابودی اوکراین بودند" را مورد ستایش قرار داد. این حزب احترام خود نسبت به سازمان ملی گرایی اوکراین، جنبش فاشیستی که بین دو جنگ جهانی وجود داشت را پنهان نمی کند. آنها در ماه دسامبر برای بزرگداشت اسپان باندرا، رهبر جنبش ملی گرایی راهپیمایی برگزار کردند و با روشن کردن شمع یاد وی را گرامی داشتند. همچنین در این مراسم مرتبا پرچم سرخ و سیاه این سازمان که یکی از نمادهای نژادپرستی و حمل آن در مسابقه های فوتبال توسط فیفا ممنوع شده است را در هوا می چرخاندند.
بازگشت آشکار به اشعار، شعارها و نمادهای جنبش ملی گرایی دهه های 1930 و 1940 - که آرمان آن رسیدن به کشور و ملتی اوکراینی خالص و عاری از روس ها، یهودی ها و لهستانی ها بود- یکی از مهمترین تفاوتهای بین اعتراضات اخیر و انقلاب نارنجی در سال 2004 بوده است. گروه های جناح راست به خصوص در میان سازمان های اعتراضی میدانی فعال بودند به ویژه زمانی که تعداد معترضان در یک بازه زمانی کاهش پیدا کرد و هسته جناح راست افشا شد. نمایندگان اسوبودا کنترل ساختمان های اداری شهر کیف را که به اشغال معترضان درامده بود را در اختیار داشتند. پرچم های این حزب کاملا مشهود بود و تصویر پرتره باندرا در تالار مرکزی آویزان شده بود.
اسوبودا فقط یکی از علائم پرشمار حضور قدرتمند راستگرایان افراطی در سازماندهی و بسیج معترضان در میدان (میدان مرکزی شهر کیف) است. آندری پاروبی، فرمانده "میدان" و رهبر نیروهای دفاعی که از کمپ های معترضین در مرکز کیف محافظت می کند به همراه اوله تیاهنیبوک یکی از موسسان حزب سوسیال-ناسیونالیست بوده است. در هفته های اخیر، ائتلاف سازمان های کوچکتر جناح راست به نام "بخش راست" با استفاده از سنگ، کوکتل مولوتف، میله های آهنی و محاصره مسلحانه نیروهای پلیس طلایه دار افزایش خشونت در اعتراضات بوده است. در حالی رهبری اعتراضات از این گروه استقبال نکرده است با این وجود آنها بازیگر میدانی مهمی بودند و بر اساس گزارش ها پس از اینکه مذاکرات برای استعفای یانوکوویچ به شکست انجامید خود را مسلح کرده بودند. به طور کلی، فعالان ملی گرایی از حزب اسوبودا و گروه های مشابه کوچکتر مخالفان را برای برگزاری "مهیب ترین تظاهرات" آماده کرده بودند که به گزارش نیویورک تایمز منجر به تحریک بیشتر معترضان برای اشغال ساختمان و بستن ادارات دولتی می شد.
به گزارش دیپلماسی ایرانی، با وجود حضور قدرتمند جناح راست آیا باز هم معترضان خواهان دموکراسی بودند؟ با توجه به اینکه آنها در برابر رفتار استبدادی و رئیس جمهوری مستبد قرار گرفته بودند، پاسخ به این پرسش ممکن است به وضوح بله به نظر برسد. با این حال تلاش اخیر برای بسیج عظیم نیروها به ما می گوید که نیاز داریم تا درباره اینکه چقدر روایت سیاستمداران و تحلیلگران درباره انقلاب های دموکراتیک منعکس کننده آنچه در خیابان ها می گذرد مراقب باشیم. مارک بیسنجر استاد دانشگاه پرینستون نشان داده است که اعتراضات اوکراینی ها در اواخر سال 2004 "تعهد ضعیفی به پایان دموکراتیک" داشته است با وجود این حقیقت که اعتراضات به بهانه تقلب در انتخابات آغاز شد. تحقیقاتی که در ماه دسامبر از معترضان اوکراینی به عمل آمد نشان داد که کمتر از 20 درصد آنها به دلیل "نقض دموکراسی و یا تهدید وجود دیکتاتوری" در اعتراضات شرکت کرده اند. در یک سطح وسیع تر، مهم است که فرض کنیم که مخالفت با یک رژیم غیر دموکراتیک همان پشتیبانی از دموکراسی نیست. تاریخ پر است از جنبش های مخالفی که پس از کسب قدرت به روش مستبدانه حکومت کرده اند.
علاوه بر این خود این اعتراضات نمایانگر دورنمایی از یک حکومت وسیع تر اوکراینی نیستند. این ادعا که "این جنبش بازتاب کامل همه مردم اوکراین، پیر و جوان، بوده است" طرفداران زیادی ندارد. اوکراینی ها در این زمینه کاملا چند پارچه هستند. هیچکدام از بررسی های انجام گرفته در این کشور ظرف دو ماه گذشته نشان نمی دهد که اکثریت مطلق مردم از جنبش اعتراضی حمایت می کنند و برخی هم نشان دهنده مخالفت اکثریت با این اقدامات بوده است. نظرسنجی های اخیر حاکی از آن است که اکثریت بسیار وسیع مردم با اشغال دولت های منطقه ای توسط مخالفان، مخالف هستند. جدیدترین و قابل اعتمادترین نظرسنجی هم نشان می دهد که کردم تقریبا به طور کامل درباره حمایت از معترضین دو تکه شده اند: 48 درصد موافق، 46 درصد مخالف.
عدم توانایی معترضان برای جلب حمایت بیشتر تعجب آور است با توجه به این واقعیت که محبوبیت یانوکوویچ به مراتب کمتر از 50 درصد است. یکی از دلایل این شکست این است که شعارهای ضد روسی و نمادسازی ناسیونالیسم غربی اوکراین به خوبی در میان اکثریت اوکراین جای ندارد. تقریبا نیمی از جمعیت اوکراین ساکن جنوب و شرق این کشور هستند که زمانی آن را "روسیه نو" می خواندند زمانی که در قرن 19 مهاجران زیادی از امپراتوری روسیه به این منطقه مهاجرت کردند. این منطقه بیش از 200 سال است که با روسیه شناخته می شود و تقریبا همه شهروندان اوکراینی آن با شعارها و نمادهای ضد روسی غریبه اند. شکل ضد روسی ملی گرایی اوکراینی که در میدان مرکزی کیف نشان داده شد قطعا نمایانگر دیدگاه عموم مردم اوکراین نیست. حمایت های انتخاباتی این دیدگاه ها و حزب های سیاسی مرتبط آن همیشه محدود بوده است. حضور و نفوذ آنها در میان جنبش اعتراضی بسیار جلوتر از نقش آنها در سیاست اوکراین است و هواداران آن از نظر جغرافیایی بیش از چند روستای غربی اوکراین نیستند.
با وجود این حقیقت که خودداری از پیوستن به اتحادیه اروپا جرقه اولیه اعترضات بود اما با این حال مستندات بسیار اندکی وجود دارد که اکثریت مطلق مردم اوکرایت حامی الحاق به این اتحادیه باشند. در حالی که نظرسنجی های مختلف آمار مختلفی از میزان حمایت از پیوستن به اتحادیه اروپا را نشان می دهند اما در اکثر آنها حدود 40 تا 45 درصد حامی این اتفاق هستند.
در نتیجه باید همیشه درباره این ادعا که اعتراضات برای مردم سخن می گویند بسیار هوشیار باشیم. مخصوصا زمانی که کلمه "مردم" به مردم اوکراین ارجاع داده می شود. 20 سال تحقیق و تدریس به من این را آموخته است که اوکراین کشوری است که تقریبا درباره هر موضوعی که به رابطه با غرب یا روسیه بستگی داشته باشد چند پارچه است.
با این حال اوکراینی ها همیشه این آرزو را دارند که حکومتی داشته باشند بهتر از آنچه که در 20 سال گذشته به آنها حکومت کرده است. اعتراضات در ابتدا در پاسخ به تلاش های یانوکوویج برای ایجاد رژیمی سرکوب تر بودند. همه آنهایی که در میدان مرکزی شهر جمع شده بودند توسط جناح راست افراطی تحریک نشده بودند. با این حال حضور قدرتمند نمادین و سازمانی راست افراطی در این اعتراضات قطعا محدود به این است که اعتراضات تا چه حد بتوانند حمایت اکثریت را در کشور پیدا کرده و اثر آنها را در تولید یک دولت بهتر برای شهروندان اوکراین تضعیف کند. قطعا می توان اکثریت مردم اوکراین را برای عدم حمایت از یانوکوویچ در یک انتخابات قانع کرد اما فقدان حمایت اکثریت از اعتراضات بیانگر این است که در شرایطی که این بسته از جانب راستگراهای ناسیونالیست مخالف روسیه با چاشنی خشونت گرایی بر روی میز قرار گیرد ، موافقت رای دهندگان را جلب نکند.
1392/12/7
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
اعلام آتش بس موقت در کییف / تجمع اعتراضی مقابل سفارت آمریکا
اعلام آتش بس موقت در کییف تجمع اعتراضی مقابل سفارت آمریکا معترضان اوکراینی و نیروهای پلیس این کشور با پیشنهاد آتش بس موقت تا 8 شب به وقت محلی موافقت کردند به گزارش نامه نیوز به نقل از صدای روسیه ویتالی کلیچکو رهبر حزب UDAR گفت که به تظاهرکنندگان درباره نتایج مذاکرات میان رکشته شدن قاضی اوکراینی که حکم بازداشت معترضان را داده بود
پنجشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰ ۳۱ وزارت کشور اوکراین اعلام کرد یک قاضی اوکراینی که با احکام خود چند تن از معترضان مخالف دولت را در بازداشت خانگی قرار داده بود توسط دو مهاجم ناشناس در مرکز اوکراین کشته شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه وزارت کشمعترضان اوکراینی اقامتگاه ریاستجمهوری را تسخیر کردند/ یانوکوویچ در محلی نامعلوم
معترضان اوکراینی اقامتگاه ریاستجمهوری را تسخیر کردند یانوکوویچ در محلی نامعلوممعترضان اوکراینی که وارد اقامتگاه ریاستجمهوری این کشور شدهاند میگویند ویکتور یانوکوویچ در اقامتگاه خود نبوده و به محلی نامعلوم منتقل شده است به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه اسکاینیوز معترمعترضان اوکراینی همچنان در میدان استقلال
معترضان اوکراینی همچنان در میدان استقلال خبرگزاری رسا ـ معترضان معتقدند که نباید سنگرها را تا زمان جایگزینی تمامی اعضای دولت از بین برد به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا به نقل از یورونیوز یک روز پس از عزل ویکتور یانوکوویچ از مقام ریاست جمهوری اوکراین توسط پارلمان و آزادیدرخواست اشتون برای لغو تمامی پروندههای جنایی علیه معترضان اوکراینی
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲ ۰۰ مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از مقامهای اوکراین خواست تا تمام پروندههای جنایی علیه معترضان ضددولتی این کشور را لغو کنند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی اینترفاکس کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپیکی از معترضان اوکراینی
یکی از معترضان اوکراینی عکس ایرنا-آ اف پ کد خبر 2638846 تاریخ خبر 16 22 02 12 1392 نسخه اصلینخست وزیر محبوب امریکا به معترضان اوکراینی پیوست
نخست وزیر محبوب امریکا به معترضان اوکراینی پیوست یولیا تیموشنکو نخست وزیر سابق اوکراین در نخستین حضورش در میان معترضان تصریح کرد من مطمئن هستم که که اوکراین در آینده نزدیک عضو اتحادیه اروپا خواهد شد و این مساله همه چیز را تغییر خواهد داد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبراز امخالفان اوکراینی حاضر به تخلیه ساختمان شهرداری کییف شدند
یکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۶ ۱۰ مخالفان دولت در اوکراین کمی قبل از پایان مهلت قانونی برای تخلیه ساختمانهای دولتی اشغال شده توسط آنها اعلام کردند که حاضرند به اشغال ساختمان شهرداری کییف پایان دهند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حزب آزادی سوابودا اوکراین در این باره اتشدید درگیریهای معترضان اوکراینی
تشدید درگیریهای معترضان اوکراینی کد خبر ۳۸۰۶۴۴ تاریخ انتشار ۰۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۲ ۰۴ - 20 February 2014نگاهی به ریشه ضرب المثل ریگ به كفشش است
آشنایی با ریشه ضرب المثل ها نگاهی به ریشه ضرب المثل ریگ به كفشش است وقتی میگویند فلانی ریگی به كفش دارد یعنی ظاهراً شخص سالم وبی خطری به نظر میآید اما در موقع مناسب باطن بد خود را ظاهر میكند وخطر میآفریند به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران به او نمیشود اطمینان كرد ممعترضان اوکراینی به تحصن در ساختمان شهرداری پایان دادند
معترضان اوکراینی به تحصن در ساختمان شهرداری پایان دادندمخالفان دولت اوکراین با خروج از ساختمان شهرداری به تحصن در این محل پایان دادند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه معترضان اوکراینی پس از مدتها تحصن در ساختمان شهرداری این محل را ترک کردند این در حالی است که دوزارت کشور اوکراین اعلام کرد معترضان در کییف ۶۷ افسر پلیس را دستگیر کردهاند
وزارت کشور اوکراین اعلام کردمعترضان در کییف ۶۷ افسر پلیس را دستگیر کردهاندوزارت کشور اوکراین از دستگیری ۶۷ افسر پلیس توسط معترضان به دولت این کشور خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس وزارت کشور اوکراین اعلام کرده معترضان در این کشور 67 افسر پلیس را دستگیر کردهاند کییف پایتخت اومعترضان اوکراینی 67 پلیس را به گروگان گرفته اند
معترضان اوکراینی 67 پلیس را به گروگان گرفته اند تهران - ایرنا - وزارت کشور اوکراین روز پنجشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که معترضان ضددولتی 67 نیروی پلیس را در کی یف به گروگان گرفته اند به گزارش خبرگزاری رویترز از کی یف وزارت کشور اوکراین پیشتر گفته بود که یگان ویژه پلیس ضد شآزادی تمامی معترضان زندانی اعتراضهای اخیر در اوکراین
شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۷ ۴۶ دادستان کل اوکراین اعلام کرد که پلیس این کشور تمامی افرادی را که در اعتراضهای اخیر دستگیر شده بودند را به عنوان بخشی از اقدامات با هدف پایان دادن به بحران سیاسی اوکراین آزاد کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری شینهوا ویکتواستعفای شهردار کییف در اعتراض به درگیریهای خونین اوکراین
استعفای شهردار کییف در اعتراض به درگیریهای خونین اوکراینشهردار کییف در اعتراض به درگیریهای خونین در این شهر که به کشته شدن دستکم ۲۰ نفر منجر شده از سمتش استعفا کرد به گزارش خبرگزاری فارس شهردار کییف پایتخت اوکراین در اقدامی اعتراضآمیز نسبت به خشونتهای اخیر در این شهروسیله گرمایشی معترضان اوکراینی
وسیله گرمایشی معترضان اوکراینی معترضان اوکراینی در حال گرم کردن خود در برودت هوای کیف 1392 11 16آلمان / اعلام همبستگی مردم هامبورگ با معترضان اوکراینی
آلمان اعلام همبستگی مردم هامبورگ با معترضان اوکراینی عکس ایرنا-آ اف پ کد خبر 2648963 تاریخ خبر 16 0 04 12 1392 نسخه اصلی-
گوناگون
پربازدیدترینها