واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ اسفند ۱۳۹۲ (۱۱:۳۶ق.ظ)
پبام آيتالله نوريهمداني به همايش جوانان مساجد و محلات لرستان پيام آيتالله نوريهمداني، از مراجع عظام تقليد به همايش استاني جوانان مساجد و محلات استان لرستان، امروز، چهارشنبه، هفتم اسفند قرائت شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در پيام آيت الله حسين نوري همداني به همايش جوانان مساجد و محلات استان لرستان آمده است: دين اسلام که تنها آيين نجات بخش و سعادت آفرين بشر است و براي فلاح و رستگاري انسانها در همه جبهههاي زندگي اعم از اقتصادي، اجتماعي، سياسي، فرهنگي و اخلاقي برنامههاي جامع و کاملي تنظيم کرده و همه را براي آموختن اين درسها زير چتر تعليم و تربيت خود قرار مي دهد قبل از هر چيز نياز به يک کانون پر جاذبه اي که همه پيروان خود، اعم از پير، جوان، زن و مرد را در خود جاي بدهد و مرکز اجتماع مسلمانان باشد دارد تا همه در آن کانون مقدس درس هايي از کتاب و حکمت الهي بياموزند و قدم به قدم در راه تکامل همه جانبه انساني يا تربيت پذيري از اسلام، پيش بروند و لذا از آغاز مسلمانان را به تاسيس چنين کانوني که آن را مسجد مي نامند دعوت مي کند.
آيت الله نوري همداني ادامه داد: مسجد يعني سجده گاه خداوندي، سجده گاهي که بايد افراد مسلمان شب و روز پيشاني خضوع در پيشگاه خداوند را در آن به خاک بگذارند و از فيض و برکات او مدد جويند و تنها از آن ذات مقدس توفيق رسيدن به ترقي و تکاملي که مورد نظر اسلام است را بخواهند.
وي تصريح کرد: جالب اين که در هر مسجدي نقطه اي به نام «محراب» نيز بايد ساخته شود و مي دانيم که محراب از ماده «حرب» و واژه «حرب» نيز به معني جنگ است و اين موضوع به اين مناسبت است که مسلمانان اين درس را نيز در مسجد هميشه بخوانند که براي نيل به کمالات مورد نظر اسلام راهي جز جهاد و جنگ با دشمنان داخلي و خارجي که هميشه در کمين مسلمانان نشسته و نقشه هايي عليه آنها مي کشند وجود ندارد.
اين مرجع عاليقدر شيعيان جهان بيان داشت: در همين رابطه پيامبر بزرگوار اسلام در نخستين فرصتي که در راه دعوت به اسلام به دست آورد به تاسيس "مسجد" به عنوان يک پايگاه مهم اجتماعي و تربيتي اسلام اقدام کردند.
آيت الله نوري همداني يادآور شد: بر اين اساس هر روزي که از عمر اسلام مي گذشت و اين دين پاک آسماني در دلهاي شايسته و پاک نقوذ بيشتري پيدا مي کرد بر تعداد مسجدها افزوده مي شد و تربيت گاه مقدس جلوه زيباتري پيدا مي يافت و مسلمانان را بيش از پيش به خود جلب مي کرد و اين موضوع به اين جهت بود که همه معارف و مظاهر اسلامي از مسجد سرچشمه مي گرفت و در دنياي اسلام گسترش پيدا مي کرد.
وي ادامه داد: مسجد هم محل نماز جماعت بود که روزي چند مرتبه مسلمانان در آنجا در پيشگاه خداوند در حال عبادت به صف مي ايستادند و حضور خود در اجتماع را به نمايش مي گذاشتند و هم مدرسه ي تعليم و تربيت و خودسازي، هم مرکز قضاوت و دادگستري بود و هم دانشگاه نظامي و محل فراگرفتن درس جهاد و شهادت طلبي، هم مرکز تعيين پستهاي حکومتي کشوري و هم آهنگهاي حيات بخش و دلنواز قرائت قرآن در آن طنين انداز بود و هم سخنان وعظ و ارشاد و بيان احاديث در آن منعکس مي گشت.
مرجع عاليقدر شيعيان تصريح کرد: مدرس و معلم در اين پايگاه مقدس پيامبر اکرم(ص) و برنامه هاي تربيتي آن آيات قرآني و احاديث ديني و تربيت يافتگان آن مسلماناني چون ابوذرها و مقدادها و عمارها و سلمان ها بودند.
آيت الله نوري همداني عنوان کرد: اينها در حقيقت تربيت يافتگاني هستند که به راز و رمز عظمت اسلام و مسلمين پي برده اند و بالاخره نقش مسجدها بر اساس تعليم اسلامي در اين موضوع خلاصه مي شد که کليه تصميمات مهم اجتماعي، فرهنگي، سياسي، اقتصادي و اخلاقي در مسجدها گرفته مي شد.
وي يادآور شد: جهادگران اسلامي با يک دنيا شوق و اشتياق از مساجد به سوي ميدانهاي جنگ و جهاد حرکت مي کردند، در بازگشت از جنگ ها نيز قبل از اين که به خانه هاي خود رفته چشمهاي خود را به رنج فرزندان و همسران خود بگشايند در مساجد حضور مي يافتند و شکرانه اين توفيق سر به سجده پروردگار رحمان مي گذاشتند و اگر غنائمي نيز به همراه آورده بودند مانند ساير قسمتهاي بيت المال در مسجد متمرکز مي ساختند و در همان جا به تقسيم آن مي پرداختند، اين نقش مساجد و هدف از تاسيس مساجد در اسلام بود.
اين مرجع علي قدر گفت: در خاتمه مزيد توفيقات آن مجمع محترم را از خداوند متعال مسالت مي نمايم.
يادآور ميشود، همايش بزرگ جوانان مساجد و محلات لرستان صبح امروز چهارشنبه هفتم اسفندماه سالجاري به همت مجمع مشورتي جوانان دفتر نماينده ولي فقيه در استان لرستان در محل دانشگاه لرستان آغاز شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]