تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837763422
سرطان را در نطفه خفه کنید
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
سرطان را در نطفه خفه کنید
شبیه یک خرچنگ غول پیکر کمین کرده در تاریکی نیست که ناگهان به شما حمله کند، می دانید چگونه تسخیرتان می کند اما راهش را نمی بندید و حتی وقتی از راه می رسد نشانه هایش را نادیده می گیرد تا او جسم تان را به تمامی تصاحب کند و آنوقت احتمال شکست خوردن تان زیاد میشود، اگر شما برنده شوید، زنده میمانید و مثل نهالی که از طوفان گذشته است در طول سال های بعد بهتر و بهتر میشوید و اگر او برنده شود ....
به گزارش نامه نیوز به نقل از جام جم؛ دکتر حسین فودازی، یک متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی (سرطان شناسی) است و تاکید می کندکه سرطان یک اتفاق ناگهان پیش بینی نشده و غیر قابل پیشگیری نیست و نه تنها راه هایی وجود دارد که می شود احتمال ابتلا به برخی سرطان ها را به صفر رساند بلکه حتی اگر در مراحل ابتدایی اش شناخته شده باشد و بتوانیم به موقع تشخیص شان بدهیم، با هزینه ای اندک قابل درمان است.
عضو هیات مدیره انجمن رادیولوژی و آنکولوژی کشور در این گفتگو راه های پیشگیری از انواع سرطان های شایع در کشورمان را شرح می دهد که بخش عمده ای از آنها با تغییر سبک زندگی مرتبط است.
بیماران سرطانی چند درصد هزینه های درمان را خودشان می پردازند؟
متاسفانه حدود 60 درصد این هزینه ها از جیب بیماران پرداخت می شود و از آنجا که سرطان بیماری صعب العلاج است و فرایند درمانی طولانی دارد بیماران و خانواده های شان در طول دوره درمان چنان تحت فشار مالی قرار می گیرند که گاهی کار درمان را در نیمه راه رها می کنند و جان شان را به خطر می اندازند.
وضعیت شیوع سرطان در کشور چگونه است ؟
بر اساس آخرین آماری که مرکز ثبت سرطان وزارت بهداشت و درمان ارائه داده است، این بیماری پس از بیماری های قلبی عروقی و حوادث، سومین علت مرگ در کشور است و چهارمین جایگاه را در بین باراقتصادی بیماری ها دارد و سالانه 30 هزار نفر بر اثر این بیماری جان شان را از دست می دهند. هم اکنون حدود 80 هزار ایرانی با این بیماری درگیر هستند و نیاز به روش های تشخیصی و درمانی دارند که به شدت هزینه بر است.
شایع ترین نوع سرطان در زنان سرطان سینه و در مردان، سرطان پروستات است. همچنین سرطان های پوست، روده، معده، مری، ریه، مثانه، سرطان کبد و سیستم های خون ساز نیز جزو شایع ترین سرطان هاست اما کشنده ترین نوع سرطان، سرطان معده است که به طور مستقیم با نوع تغذیه در ارتباط است. کانون این نوع سرطان، منطقه مشکین شهر استان اردبیل است.
برخی می گویند شیوع سرطان در ایران نسبت به کشورهای دیگر بیشتر است. به نظرتان این فقط یک سیاه نمایی است یا حقیقت دارد؟
وضعیت شیوع سرطان در همه جای دنیا نگران کننده است . برآوردهای سازمان جهانی بهداشت نشان می دهد شمار موارد جدید این بیماری از سال 2000 میلادی که حدود 10 میلیون نفر در سال بوده است و در سال 2020 میلادی با یک افزایش صد در صدی به حدود 20 میلیون نفر درسال خواهد رسید اما نکته مهم آن است که اگر بخواهیم به برآوردها تکیه کنیم حدود دوسوم این افزایش در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد که ایران نیز در این کشورها طبقه بندی می شود.
آمارهای برنامه ثبت سرطان در ایران گویای آن است که سالانه بیش از نود هزار بیمار جدید مبتلا به سرطان درکشورمان شناسایی می شوند و برآورد می شود که حدود نیم میلیون نفر نیز با این تشخیص در کشور زندگی کنند که این آمار نسبت به آمار بیماران شناخته شده ثابت می کند خیلی ها به بیماری مبتلا هستند اما هنوز وارد مرحله تشخیص و درمان نشده اند.
بر اساس پیش بینی ها تعداد موارد جدید و همچنین مرگ ناشی از سرطان در 10 تا 15 سال آینده در کشور به دستکم دو برابر امروز افزایش می یابد.
چرا شیوع بیماری در دنیا روال تندتری به خود گرفته است ؟
با یک دید کلی نسبت به وضعیت سرطان در همه کشورهای دنیا، مهم ترین علت افزایش شمار مبتلایان به سرطان ، افزایش امید به زندگی است اما علل اصلی شیوع سرطان در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران تا حدی متفاوت است برای مثال در این کشورها، افزایش میزان مصرف دخانیات یکی از عوامل مهم است. همچنین تغییر در شیوه زندگی شامل زندگی با فعالیت فیزیکی کم و مصرف غذاهای نامناسب از دیگر دلایل افزایش بروز سرطان است.
البته در مورد هر سرطان به شکل خاص این علل متفاوت است برای مثال درباره سرطان معده ، عوامل محیطی مانند استفاده از آب غیر بهداشتی وآلوده به فلزات سنگین ، استفاده غیر علمی از کود و سموم در فرایند تولید محصولات کشاورزی و افزایش ابتلا به برخی از عفونت ها به شدت اثر دارد.
شما در ابتدای گفتگو اشاره کردید که با پیشگیری از سرطان می شود تا حد زیادی هزینه های درمان سرطان را کاهش داد. چند درصد از سرطان ها قابل پیشگیری است؟
با کنترل عوامل محیطی می توان دست کم از 40 درصد سرطان ها پیشگیری کرد. مقرون به صرف ترین فعالیت در میان عوامل کنترل کننده سرطان همین اقدام به پیشگیری از بروز آن است. نکته مهم دیگر که در کشور ما اهمیت دارد این است که بسیاری از موارد سرطان در مراحل پیشرفته بروز می کنند که ضمن کم اثر کردن درمان ها در مقیاس فردی، هزینه های بیشتر را بر سبد سلامت در کشور وارد خواهد کرد و اگر از آن پیشگیری شود هم امکان حفظ جان بیماران بیشتر می شود هم، هزینه کمتری برای درمان در مراحل پیشرفته سرطان صرف خواهد شد.
منظورتان از عوامل محیطی موثر در پیشگیری از سرطان چیست؟
بخشی از علت بروز سرطان ، ژنتیکی است اما اگر عوامل محیطی کنترل شود ، ممکن است فردی با وجود داشتن زمینه ژنتیکی ، مبتلا به سرطان نشود. از جمله این عوامل تاثیر گذار در بروز بیماری می شود به سیگار اشاره کرد. شک نداشته باشید که سیگار مهم ترین عامل برای تهدید سلامت شماست. مصرف سیگار و ترکیبات دخانی به تنهایی عامل 30 درصد از موارد ابتلا به انواع سرطان ها از جمله سرطان ریه، حنجره، مری، لوزالمعده و مثانه است.
مساله دیگر که در کاهش خطر سرطان نقش دارد ، اضافه وزن و البته شیوه ایست که شما برای کاهش وزن انتخاب می کنید. حتما وزن تان را متعادل نگه دارید و اگر سعی دارید چند کیلوگرم از آن را کم کنید، کار را با دقت ، تدریجی و ایجاد تغییر در اندازه وعده غذایی و افزایش فعالیت های روزانه شروع کنید.
فعال باشید، قدم بزنید و کارهایی را که برایتان لذت بخش هستند انجام دهید و انجام دادن شان را ادامه دهید. 5 روز در هفته یا بیشتر و هر روز حداقل 30 دقیقه فعالیت کنید. افزایش سطح انرژی،کاهش استرس و بهبود سلامت تان را در نظر داشته باشید یعنی شما که روزانه 1440 دقیقه در اختیار دارید، روزی 30 دقیقه از آن را به فعالیت بدنی اختصاص دهید. شیوه تغذیه هم در پیشگیری از سرطان بسیار مؤوثر است.
تغذیه سالم باید چگونه باشد ؟
حتما میوه و سبزی را به برنامه غذایی روزانه تان اضافه کنید. برخی به هوای رژیم گرفتن خوردن نان، غلات کامل، ماکارونی و حبوبات را برای خودشان قدغن می کنند درحالی که این مواد غذایی حتما باید به میزان کافی در برنامه غذایی وجود داشته باشد.
یکی از پرسش های رایج درباره سرطان این است که آیا باید منتظر بمانیم تا نشانه هایی غیر طبیعی در بدن مشاهده کنیم و سراغ آزمایش برویم یا برخی آزمایش ها حتی برای افراد سالم هم لازم است؟
نه. همه مردم به برخی آزمایش های دوره ای برای غربالگری یعنی بیماری یابی پیش از بروز علایم نیاز دارند با این نوع آزمایش ها اگر بیماری بدون علامت آغاز شده باشد و در مراحل اولیه باشد، امکان موفقیت در درمان افزایش پیدا می کند. توجه داشته باشید نوع آزمایش های کسانی که بیش از افراد عادی در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند مثلا عضو درجه یک خانواده شان سرطان دارد ، با افراد کاملا سالم متفاوت است. برای مثال ممکن است لازم باشد در سنین پایین تر یا به دفعات بیشتری غربالگری شوند.
طبیعتا وقتی نشانه های غیر عادی را مشاهده می کنید هم باید به سرعت به پزشک مراجعه کنید تا آزمایش های لازم برایتان تجویز کنند و کسانی هم که به علت برخی مسایل مانند ابتلا به سرطان یکی از اعضای نزدیک خانواده ، بیشتر در معرض خطر هستند باید آزمایش های غربالگری متفاوت و بیشتری را بگذرانند.
از آزمایش های دوره ای برای افراد سالم مثال می زنید ؟
خانم ها از 20 سالگی به بعد، خودشان باید پستان شان را پس از هر عادت ماهیانه معاینه کنند و هر نوع تغییری را به سرعت اطلاع دهند. در 40 سالگی بهتر است یک آزمایش ماموگرافی را با صلاحدید دکتر بگذرانند و از 40 سالگی به بعد باید ماموگرافی سالانه و مشاوره با پزشک داشته باشند.در زنانی که خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پستان وجود دارد مثلا زن هایی که سابقه قوی خانوادگی ابتلا به سرطان پستان دارند ، انجام ام. آر . آی سالانه همراه با ماموگرافی لازم است.
از دیگر سرطان های رایج زنان در ایران، سرطان دهانه رحم است برای این نوع سرطان هم آزمایش دوره ای وجود دارد ؟
برای پیشگیری از این نوع سرطان و یا تشخیص زودهنگامش باید آزمایش پاپ اسمیر انجام شود که تعداد دفعات انجامش، بسته به نظر پزشک متفاوت است. تمام زنان باید 3 سال پس از شروع فعالیت جنسی، غربالگری سرطان دهانه رحم را هر دو تا سه سال یکبار باآزمایش پاپ اسمیر انجام دهند. در زنانی که رحم شان برداشته شده ( هیسترکتومی) ممکن است غربالگری متوقف شود مگر آنکه جراحی به عنوان درمانی برای سرطان سرویکس یا ضایعات پیش سرطانی بوده باشد.
برای پیشگیری از سرطان رحم هم لازم است که همه زنان یائسه باید از خطرات و علائم سرطان رحم آگاه شوند، هر گونه خونریزی غیر طبیعی یا لکه بینی بعد از یائسگی را حتماً به پزشک اطلاع دهند.
آزمایش دوره ای واجبی برای مردان هم وجود دارد ؟
برای مردان باید آزمایش سرطان پروستات با صلاحدید پزشک انجام شود و من آن را به شکل دوره ای پیشنهاد نمی کنم مگر آن که پزشک پس از رد یابی آنتی ژن های اختصاصی پروستات در خون و برخی معاینات ، در مردان بالاتر از 50 سال به نتیجه برسد که آن ها باید این آزمایش را انجام دهند. مردانی که شرایط شان بسیار پر خطر است یعنی خویشاوندان درجه اول شان این بیماری را داشته اند ، باید از 40 سالگی برای مشورت با پزشک و احتمالا تجویز آزمایش مراجعه کنند.
وقتی از سرطان های رایج می گفتید به سرطان روده هم اشاره کردید، آزمایشی برای تشخیص به موقع این سرطان هم وجود دارد ؟
با شروع 50 سالگی، مردان و زنان در معرض خطر متوسطی برای ابتلا به سرطان کولورکتال (سرطان روده بزرگ و مقعد ) قرار دارند برای تشخیص زودهنگام این نوع سرطان ها، آزمایش کولونوسکوپی کامل هر 10 سال یکبار یا آزمایش باریم انما هر ٥ سال یکبار و یا آزمایش ایمن هیستوشیمی و خون مخفی در مدفوع به شکل سالیانه انجام شود.
علاوه بر این کسانی که سابقه این نوع سرطان یا پولیپ های آدنوماتوز را داشته اند یا کسانی که به بیماری ها التهابی مزمن روده مثلا کرون یا کولیت اولسراتیو مبتلا هستند ، یا کسانی که سابقه خانوادگی ابتلا به این نوع سرطان را دارند یا در میان اعضای درجه یک خانواده شان پولیپ های خطرناک روده دارند، یا کسانی که سابقه خانوادگی از سندرم پولیپوز فاملیال ارثی و یا سرطان غیر پولیپوز کولون دارند باید حتما با پزشک مشورت کنند که بر اساس این نوع سوابق پرونده ای ، آزمایش های غربالگری متفاوتی تجویز کند .
1392/12/7
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]
صفحات پیشنهادی
تاثیر ارتفاع بر نوع وخیم سرطان پوست
سهشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱ ۳۲ پزشکان اتریشی در بررسیهای خود مشاهده کردند که خطر ابتلا به نوع وخیم سرطان پوست موسوم به ملانوم در ارتفاعات بیشتر است هرچند این عامل از سوی دیگر خطر مرگ ناشی از این سرطان را کاهش میدهد به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا متخصصانشایع ترین بدخیمی در اطفال سرطان خون است/ بهبودی85 درصد کودکان سرطان خونی
استانها جنوب هرمزگان شایع ترین بدخیمی در اطفال سرطان خون است بهبودی85 درصد کودکان سرطان خونی بندرعباس - خبرگزاری مهر رئیس انجمن خون و سرطان کودکان ایران گفت در میان سرطانهای کودکان شایعترین سرطان خون است به گزارش خبرگزاری مهر دکتر حسن ابوالقاسمی افزود امروز بیش از 10این میوه خطر سرطان سینه را کاهش میدهد
این میوه خطر سرطان سینه را کاهش میدهد محققان مشاهده کردند خانمهایی که وزن متناسبتری دارند و گوجهفرنگی بیشتری مصرف میکنند به مراتب کمتر در معرض سرطان سینه قرار میگیرند به گزارش نامه نیوز به نقل از تبیان مصرف گوجهفرنگی زیاد میتواند خطر ابتلا به سرطان سینه را بعد از 50 سالگرئیس بیمارستان محمد کرمانشاهی خبر داد بهرهمندی 158 بیمار سرطانی از خدمات بیمارستان محمد کرمانشاهی
رئیس بیمارستان محمد کرمانشاهی خبر دادبهرهمندی 158 بیمار سرطانی از خدمات بیمارستان محمد کرمانشاهیرئیس بیمارستان فوقتخصصی کودکان محمد کرمانشاهی از وجود 158 بیمار سرطانی در بیمارستان فوقتخصصی کودکان محمد کرمانشاهی خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه محمد گلپایگانی ظهر امسالانه 6 میلیارد دلار برای بیماران سرطانی در کشور هزینه می شود
رییس مرکز تحقیقات سرطان سالانه 6 میلیارد دلار برای بیماران سرطانی در کشور هزینه می شود تهران-ایرنا-رییس مرکز تحقیقات سرطان گفت سالانه 6 میلیارد دلار برای بیماران سرطانی در کشور هزینه می شود و در حال حاضر سرطان و مرگ ناشی از آن گران ترین بیماری دنیاست دکتر محمد اسماعیل اکبری روشيوع 4 نوع سرطان در آذربايجان غربي/ سرطان سومين عامل مرگ و مير
استانها شمال آذربایجان غربی محبي به مهر خبر داد شيوع 4 نوع سرطان در آذربايجان غربي سرطان سومين عامل مرگ و مير اروميه - خبرگزاري مهر معاون امور درمان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني آذربايجان غربي از شيوع 4 نوع سرطان در سطح استان خبر داد ايرج محبي در گفتگو با خاستانهای شمالی کشور در کمربند بیماری سرطان قرار دارند
یکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲ ۴۱ رئیس مرکز زمین شناسی و اکتشافات منطقه کاسپین خاوری گفت استانهای شمالی کشور در کمربند بیماری سرطان قرار دارند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه مازندران مهرزاد قنبرزاده شامگاه شنبه 26 بهمن ماه 92 در نشست خبری سی و دومین گردهمایخطر سرطان سینه در این زنان کمتر است
خطر سرطان سینه در این زنان کمتر استبر اساس مطالعات زنانی که میزان هورمون استروژن در خونشان بالاست بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند محققان آمریکایی دریافتند زنان مبتلا به میگرن کمتر از سایر زنان در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند این مطالعه که توسط یکی از مراکز تحقدیدار مسی با کودکان سرطانی+عکس
دیدار مسی با کودکان سرطانی عکسستاره آرژانتینی بارسلونا با کودکان سرطانی عکس یادگاری گرفت به گزارش خبرگزاری فارس 15 فوریه روز پیشگیری از سرطان کودکان بود و بر این اساس ستاره آرژانتینی بارسا با سه کودک از بارسلونا ترکیه و آرژانتین که موفق شدند بیماری سرطان خود را کنار بگذارند بههمدردی مسی با کودکان سرطانی+ عکس
همدردی مسی با کودکان سرطانی عکساین رویداد تبلیغاتی توسط ترکیش ایرلاینز ترتیب داده شده بود و مسی بعنوان سفیر بین المللی بنیاد ناتاله دافنه و بنیاد مسی با کودکانی که در نبرد با سرطان به پیروزی رسیده اند دیدار کرد لیونل مسی در روز بین المللی سرطان کودکان که روز شنبه در سرتاسر دنیشایعترین سرطان زنان و راهکارهای پیشگیری از آن
شایعترین سرطان زنان و راهکارهای پیشگیری از آن یک فوق تخصص خون گفت ورزش تناسب اندام و کنترل وزن کاهش مصرف چربی و روغن نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارند به گزارش نامه نیوز به نقل از مهر دکتر حسن واحدیان اردکانی با بیان اینکه سرطان پستان یکی از شایعترین سرطانها در بانوان استهزار و 528 نفر سال گذشته در کردستان به سرطان مبتلا شدند
هزار و 528 نفر سال گذشته در کردستان به سرطان مبتلا شدند سنندج- ایرنا- مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت سال گذشته هزار و 528 بیمار سرطانی در کردستان شناسایی شده اند به گزارش ایرنا محمد کریمی شامگاه یکشنبه در جلسه کمیته درمان سرطان دانشگاه علوممردان 30 درصد بیشتر از زنان بر اثر سرطان می میرند
مردان 30 درصد بیشتر از زنان بر اثر سرطان می میرند تهران- ایرنا- تحقیقات جدید محققان انگلیسی نشان می دهد احتمال مرگ و میر مردان بر اثر سرطان 30 درصد بیشتر از زنان است به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری دیلی تلگراف اطلاعات منتشر شده توسط مرکز تحقیقات سرطان انگلیس تفاوتاین سبزی ضد سرطان روده است
این سبزی ضد سرطان روده است مصرف سبزیجات درهم پیچیده و کلمها تاثیر زیادی در کاهش خطر سرطان کولون دارد به گزارش نامه نیوز به نقل از شفاف خانوادهی کلمها و سبزیجات درهمپیچیده خطر سرطان کولون را کاهش میدهند و در این بین بروکلی بدن انسان را در برابر سرطان کولورکتال مقاوم میسازدزنی که شوهرش را در خواب خفه کرد
زنی که شوهرش را در خواب خفه کرد رئیس پلیس آگاهی استان زنجان گفت پلیس در کمتر از چهار ساعت دست زنی 46 ساله که همسر خود را با نقشه قبلی در زنجان به قتل رسانده بود را رو کرد سرهنگ جعفر رحمتی امروز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران اظهار داشت روز گذشته ماموران از طریق تماسهای مردمی درقیمت بالای داروها یکی از مشکلات مهم بیماران سرطانی است
استانها شمال مازندران سجادی قیمت بالای داروها یکی از مشکلات مهم بیماران سرطانی است بابلسر - خبرگزاری مهر فرماندار بابلسر با اشاره به اینکه قیمت دارو برای بیماریهای سرطان بسیار بالا است گفت بیماری سرطان یکی از بیماریهای نادر جهان بوده که بر اثر سوء تغذیه و عدم رعایت بهداشساماندهی تدوین سیاستهای آموزش و اطلاع رسانی انواع سرطان
یکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰ ۳۱ رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان بر ساماندهی مناسب به منظور تدوین سیاستهای آموزش و اطلاع رسانی در مورد انواع سرطانها در قالب تشکیل کمیته فنی و اجرایی تاکید کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کردستان دکتر طیب قدیمی در جلسه ک-
گوناگون
پربازدیدترینها