واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
بررسی عملکرد دولتهای خاتمی و احمدینژاد در پارس جنوبی از سوی رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز/ بعید است آمارهای دولت نهم درباره پارس جنوبی درست باشد
عضو اتاق بازرگانی می گوید در میادین پارس جنوبی برای راه اندازی تعدادی از فازها،4الی 5 میلیارد دلار هزینه کردیم و البته هنوز هم به جایی نرسیدیم.
سید حمید حسینی رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز در گفت و گو با نامه نیوز در پاسخ به این سوال که طبق گزارش های اعلام شده قطری ها به میزان 450 میلیارد دلار در میادین مشترک ظرف سال های اخیر سرمایه گذاری کرده اند. با توجه به محدودیت ها، میزان سرمایه گذاری ما در مقایسه با آنها چه میزان بوده است؟ گفت: بعید می دانم این میزان سرمایه گذاری در میادین گازی انجام شده باشد. عمده این سرمایه گذاری های قطر در تولید جی تی ال و ال ان جی و گازهلیوم است. در واقعا برای تولید محصولات، بیشتر سرمایه گذاری کرده اند تا روی میادین. زیرا این گازها فروش پر سرمایه ای محسوب می شوند.
عضو اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران با بیان این که به نظر می رسد قطر در حوزه میادین پارس جنوبی به اندازه 40، 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است یا در دست اقدام دارد، تصریح کرد: درخصوص میزان سرمایه گذاری ما در میادین پارس جنوبی و تولید محصولات گازی باید گفت دوره 4 ساله دولت نهم اعلام شد که حدود 60 میلیارد دلار در پارس جنوبی سرمایه گذاری انجام شده است. بعید می دانم این رقم درست باشد. وی ادامه داد: چنانچه ما 60 میلیارد دلار سرمایه گذاری می کردیم، پس چرا ظرف این 8 سال پارس جنوبی را به طور کامل راه اندازی نکردیم؟ ما در دولت آقای خاتمی10 فاز پارس جنوبی را با رقم 20 میلیارد دلار راه اندازی کردیم. اینکه گفته می شود ظرف 4 سال دولت اول آقای احمدی نژاد 60 میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شده است بسیاری از این منابع به اسم نفت اختصاص داده شده، اما منابع مالی صرف پروژه های دیگر شده است. صرف هزینه های دیگری از جمله ساخت مخازن، ساخت خطوط لوله ، صرف لوله کشی گاز و این موارد شده و بعید می دانم در خود پارس جنوبی این میزان سرمایه گذاری انجام شده باشد. حسینی تاکید کرد: در میادین پارس جنوبی برای راه اندازی تعدادی از فازها،4الی 5 میلیارد دلار هزینه کردیم و البته هنوز هم به جایی نرسیدیم. به نظر می رسد کلا در 8 سال اخیر 50 میلیارد دلار در پارس جنوبی سرمایه گذاری شده است. در واقع 10 فاز در حال تکمیل شدن است و هر یک بیش از 5، 6 میلیارد دلارهزینه نداشته است.رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز تاکید کرد: طبق آمار بانک جهانی، قطری ها نسبت به ما برداشت خیلی بیشتری ندارند. مثلا ما در 10 فاز پارس جنوبی چیزی در حدود 250 میلیون مترمکعب گاز به صورت روزانه برداشت می کنیم، آنها 320 میلیون مترمکعب برداشت دارند که این رقم نسبت به ما اختلاف فاحشی ندارد. در واقع این میزان برداشت از 23 سکوی نفتی پارس جنوبی است که مشعل آنها روشن است.
مشروح گفت وگوی حمید حسینی با نامه نیوز را اینجا بخوانید.
1392/12/7
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]