تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ كس نيتى را در دل پنهان نمى‏كند، مگر اينكه خداوند آن نيت را (در رفتار و كردا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842959603




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افشای جزئیات جدید از چگونگی نفوذ Stuxnet به نطنز


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: افشای جزئیات جدید از چگونگی نفوذ Stuxnet به نطنز
بدافزار استاکس نت یه عنوان یکی از پیچیده‌ترین کرم‌های طراحی شده برای حملات سایبری در حدود چهار سال قبل تأسیسات هسته ای ایران در نطنز را آلوده کرد. اما اینکه این کرم چگونه به تأسیسات هسته ای ایران راه یافت تا کنون به عنوان یک راز باقی‌مانده است. اما گزارشی جدید از یک مؤسسه تحقیقاتی آمریکایی با ارائه اسناد جزئیاتی جالب توجه از این موضوع را افشا کرده است.
کد خبر: ۳۸۲۳۳۴
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۴ - 26 February 2014



افشای جزئیات جدید از چگونگی نفوذ Stuxnet به نطنز
بدافزار استاکس نت یه عنوان یکی از پیچیده‌ترین کرم‌های طراحی شده برای حملات سایبری در حدود چهار سال قبل تأسیسات هسته ای ایران در نطنز را آلوده کرد. اما اینکه این کرم چگونه به تأسیسات هسته ای ایران راه یافت تا کنون به عنوان یک راز باقی‌مانده است. اما گزارشی جدید از یک مؤسسه تحقیقاتی آمریکایی با ارائه اسناد جزئیاتی جالب توجه از این موضوع را افشا کرده است.


به گزارش «تابناک» یکی از اسراری که پیرامون کرم استاکس نت – اولین اسلحه سایبری که جهان با آن روبرو شد – هنوز هم باقی‌مانده است؛ این است که این اسلحه دیجیتال برای اولین بار چگونه به تأسیسات غنی سازی اورانیوم در نطنز نفوذ کرد؟


روز گذشته گزارشی از سوی یک مؤسسه تحقیقاتی در یک کنفرانس امنیتی در سانفرانسیسکو این موضوع را ناشی از یک آسیب‌پذیری در زنجیره تأمین تأسیسات و ادوات غنی سازی ایران دانسته است. موضوعاتی که این گزارش به آن‌ها اشاره کرده است بسیار حائز اهمیت است و دانستن آن‌ها برای مقابله با حملات مشابه به تأسیسات هسته ای کشورمان  در آینده بسیار ضرورت دارد.


این گزارش از سوی مؤسسه Critical Inteligence که یک مؤسسه فعال در حوزه امنیت سایبری در ایداهو است ارائه شده و چهار سال بعد از زمانی که استاکس نت به تأسیسات هسته ای کشورمان نفوذ کرد. اکنون دیگر مستندات دقیق و شفافی ازاین امر وجود دارد که رژیم اسرائیل و ایالات متحده با همکاری یکدیگر این اسلحه سایبری را طراحی کردند؛ کرمی که منجر به تخریب ۱۰۰۰ سانتریفیوژ در تأسیسات هسته ای نطنز شد.


اما سؤال اساسی طی این مدت برای همه این بود که استاکس نت چگونه به تأسیسات هسته ای نطنز راه یافت؟ این چیزی است که گزارش Critical Intelligence به توضیح آن پرداخته است.


بر اساس این گزارش؛ و طبق مستنداتی که تهیه کنندگان آن از پرونده های دادگاه فدرال؛ مستندات افشا شده از سوی ویکی لیکس و اسنودن و گزارش‌های هسته ای جمع أوری کرده اند؛ در سال ۲۰۰۴ آژانس های اطلاعاتی آمریکا شرکتی را به نام «گروه صنعتی ندا» شناسایی میکنند که درواقع ناظر و پیمانکار اصلی سیستم‌های کنترل صنعتی مکانیزه تأسیسات هسته ای نطنز بوده است.


«سین مک بیرد» سر گروه تیم تحقیقاتی این گزارش اشاره کرده است که ایالات متحده برای مدت زمانی طولانی فعالیت‌های گروه ندا را برای تهیه و دسترسی به تأسیسات غنی سازی زیر نظر داشته است. این اولین بار است که نام شرکت ایرانی ندا در رابطه با کرم استاکس نت مطرح میشود.


به این ترتیب که ایالات متحده شرکت ندا را به عنوان برترین شرکت متخصص در نرم‌افزار زیمنس Step7 -نرم افزار مورد استفاده در برنامه هسته ای ایران از جمله به کار رفته در سیستم‌های پالایش سوخت سانتریفیوژها- شناسایی کرده است. سپس به احتمال زیاد در سال ۲۰۰۸ آمریکا تجهیرات سیستم‌های کنترل صنعتی ای را که شرکت ندا به تأمین کنندگان خارج از کشور خود سفارش داده است؛ هدف قرار داده.



افشای جزئیات جدید از چگونگی نفوذ Stuxnet به نطنز



بر اساس این گزارش اسنادی که بر روی ویکی لیکس منتشر شده حاکی از آن است که در سال ۲۰۰۸ ایالات متحده تلاش کرده است که در فرایند نقل و انتقال این تجهیزات به ایران نفوذ کند. مک بیرد اشاره کرده است که عقیده ما بر این است که ایالات متحده از طریق هدف قرار دادن سیستم‌های کنترل زیمنس برای نطنز که از طریق شرکت ندا تهیه شده است اقدام به فعال سازی استاکس نت بر روی تأسیسات هسته ای ایران کرده است. شرکت ندا تمامی طرح ها و نقشه ها از چگونگی برپایی تأسیسات نطنز و همچنین سرعت مناسب برای سانتریفیوژها را در اختیار داشته است. در‌واقع این شرکت تمامی کلیدهایی که ایالات متحده و اسرائیل برای طراحی و سپس نفوذ استاکس نت به نطنز لازم داشتند را در اختیار داشته است.


مک بیرد معتقد است در سال ۲۰۰۸ ایالات متحده به فرایند نقل و انتقال تجهیزات سیستم‌های کنترل صنعتی نفوذ کرده است و کرم استاکس نت را پیش از آنکه به ایران برسند بر روی آن‌ها نصب کرده است. 


این نظریه کاملاً در تعارض با نظریه‌ای است که پیش از این در خصوص نفوذ استاکس نت از طریق یک جاسوس و با استفاده از یک حافظه جانبی ارائه شده بود. به عقیده مک بیرد و تیم تحقیقاتی اش مهندسان شرکت ندا سهواً اقدام به آوردن استاکس نت به تأسیسات نطنز کرده اند. 


در میان یافته های این گزارش مستندات آنلاینی وجود دارد که بر اساس آنها شرکت ندا در حوزه سیستم‌های کنترل صنعتی فعال بوده است. در میان این اسناد فایلهای آرشیوی وجود دارد که بر اسا آن‌ها یکی از مهندسان سیستم‌های کنترل که تنها با نام «بهروز» از وی یاد شده؛ از طریق آنلاین از پشتیبانی شرکت زیمنس در خصوص ویروس ناشناخته‌ای که کل شبکه ماشین آلات شرکتش را آلوده کرده است؛ تقاضای کمک کرده.


در سپتامبر ۲۰۰۸ وزارت بازرگانی ایالات متحده شرکت ندا را به لیست شرکتهای تحت نظر که در فعالیت‌های هسته ای ایران دخالت دارند؛ اضافه میکند تا اینکه در نهایت در دسامبر ۲۰۱۲ این شرکت به همراه چند شرکت دیگر از سوی وزارت خزانه داری ایالات متحده به لیست تحریم ها اضافه میشوند.


مک بیرد البته اشاره کرده است که این گزارش هنوز جامع نیست و نیازمند آن است که برخی از شکافها و خلل و فرج های آن با مستندات بیشتر پر شود. اما نظریه ارائه شده در این گزارش به شکلی صریح و دقیق با مستنداتی که اخیراً ادوارد اسنودن از طرق مختلف جاسوسی توسط NSA منتشر کرده – از جمله نفوذ به فرایند نقل و انتقال سیستم‌های کنترلی و امنیتی و نصب نرم افزار یا سخت افزارهای جاسوسی بر روی آن‌ها – مطابقت دارد. 


برخی متخصصان امنیتی دیگر اشاره کرده‌اند که فرضیه مک بیرد با توجه به گزارش‌ها اخیر از آسیب‌پذیری های متعدد تأمین کنندگان تجهیزات و سیستمهای رایانه ای منطقی به نظر می آید. «جن ویدون» متخصص امنیت سایبری در مؤسسه «ماندیانت» که یک مؤسسه تخصصی مشغول در پیشگیری و کاهش حملات سایبری بر علیه شرکتهای آمریکایی است میگوید: مسلماً این یک نظریه قابل قبول است. پیش از این نیز بارها شاهد نفوذ به زنجیره تأمین سییستم ها و تجهیزات شرکتهای آمریکایی از سوی چینی‌ها بوده ایم. برای هدف بسیار سختی همچون نطنز؛ نفوذ به فرایند زنجیزه تأمین تجهیزات بسیار منطقی‌تر است.


گفتنی است که این جزئیات جدید از چگونگی نفوذ کرم استاکس نت به تأسیسات هسته ای کشورمان میتواند در بردارنده نکاتی اساسی و قابل توجه برای دست اندرکاران و متخصصان امنیتی کشور؛ چه در موضوع تاسیساتی حیاتی نظیر تأسیسات هسته ای و چه در سایر حوزه ها باشد.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن