واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مجمع عمومی سازمان ملل خواستار کمک رسانی فوری به آسیب دیدگان سوریه شد نیویورک - ایرنا- در نشست مجمع عمومی سازمان ملل که به منظور بررسی بحران رو به گسترش سوریه برگزار شد همه اعضا خواستار اجرای قطعنامه 2139 شورای امنیت، توقف درگیری ها و آغاز بی درنگ عملیات کمک رسانی به آوارگان و آسیب دیدگان این کشور شدند.
به گزارش ایرنا، ابتدا بان کی مون دبیرکل سازمان ملل از طریق بیانیه مکتوبی خطاب به اعضای مجمع مهم ترین اولویت های این نهاد بین المللی را دسترسی امدادگران به مناطق تحت محاصره، جلوگیری از شیوع فلج اطفال و ایجاد تسهیلات لازم برای خروج مردم از شهرها ذکر کرد.
وی خواستار خاتمه بی درنگ حمله به مناطق مسکونی و مراکز شهری شد و این گونه حملات را وسیله ای برای ارعاب مردم توصیف کرد.
دبیرکل سازمان ملل تاکید نمود که این نهاد بین المللی هر چه در توان دارد برای اجرای سریع و همه جانبه قطعنامه 2139 شورای امنیت به منظور رساندن کمک های ضروری به مردم سوریه انجام خواهد داد.
جفری فلتمن معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل با اشاره به گسترش روز افزون بحران های انسانی در سوریه گفت: گسترش مرگ و ویرانی در این کشور نیاز به یافتن یک راه حل سیاسی را بیش از پیش نمایان کرده است.
وی اظهار داشت که دبیرکل سازمان ملل در پی ماه ها تلاش سرانجام موفق به برگزاری گفت وگوهای صلح سوریه در شهر مونتر سوئیس شد که بیش از 40 کشور جهان در این گفت وگوها شرکت داشتند.
به گفته فلتمن، تلاش همه این کشورها این بود تا طرف های درگیر از طریق مذاکره به یک راه حل سیاسی برای پایان بخشیدن به این بحران سه ساله دست پیدا کنند اما در نهایت نه تنها هیچ نتیجه ای از مذاکرات مذکور حاصل نشد بلکه شکاف موجود میان طرفین آشکارتر شد.
معاون بان کی مون افزود: اما همین که سرانجام این مذاکرات تحقق پیدا کرد و طرفین برای ادامه این مذاکرات در نشست های آینده ابراز تمایل کرده اند خود دستآورد مهمی محسوب می شود.
فلتمن این آمادگی را نشانه مثبت و امیدوارکننده ای توصیف کرد و اظهار کرد که جامعه بین المللی بایستی از این فرصت استفاده کرده و در آینده همه تلاش خود را صرف به نتیجه رساندن این مذاکرات کند.
معاون بان کی مون با اشاره به ادامه بحران های انسانی در اردوگاه های پناهندگان در نقاط مختلف سوریه، شرایط پناهندگان در اردوگاه های یرموک را شرایطی دردناک و در حال از هم پاشیدگی توصیف کرد و گفت، برغم تلاشی که امدادگران سازمان ملل می کنند نتایج حاصل از این تلاش ها تاکنون بدلیل چالش های گسترده امنیتی در این منطقه بسیار ناچیز بوده است.
وی با ابراز تاسف و نفرت نسبت به واقعه بمب گذاری در مدرسه ای در المزیریب از طرفین درگیر خواست تا به تعهدات بین المللی خود در قبال جان انسان ها احترام بگذارند.
نماینده اتحادیه اروپا با ابراز تاسف شدید از وضعیت اسفبار زندگی مردم سوریه یادآور شد که اتحادیه کشورهای اروپایی حتی پیش از تصویب قطعنامه 2139 درخواست چنین قطعنامه ای را کرده بود.
وی تاکید کرد که کشورهای عضو این اتحادیه نقض هولناک حقوق انسانی در سوریه، بخصوص در مورد زنان و کودکان سوری را به هر شکل و دلیلی که صورت گیرد محکوم می کند.
وی افزود: بحران سوریه فقط یک بحران انسانی متعلق به یک منطقه جغرافیایی خاص نیست بلکه بحرانی است که پایه و اساس قوانین و تعهدات پذیرفته شده بین المللی را تهدید می کند.
نماینده اتحادیه اروپایی با اشاره به این که بحران سوریه علاوه بر فجایع انسانی گسترده تاثیرات سنگین و تهدیدکننده ای در شرایط منطقه خاور میانه ببار آورده بار دیگر بر ضرورت محاکمه و مجازات همه عاملان جرائم جنگی و جنایت علیه بشریت تاکید کرد.
نماینده ژاپن با ابراز تاسف از بی نتیجه ماندن تلاش های انساندوستانه برای کمک به مردم بحران زده سوریه، تصویب قطعنامه 2139 شورای امنیت را با رای قاطع همه اعضای این شورا قدمی امیدوارکننده توصیف کرد و خواستار مشارکت همه کشورهای جهان برای اجرای فوری مفاد این قطعنامه و شروع عملیات گسترده کمک رسانی به آوارگان و آسیب دیدگان سوری شد.
نماینده ژاپن در عین حال پیشنهاد کرد که دبیرکل سازمان ملل ماهانه گزارشی از تحولات جاری سوریه را در اختیار مجمع عمومی سازمان ملل قرار دهد.
وی در نهایت بر این نکته تاکید کرد که حتی اجرای قطعنامه 2139 شورای امنیت و ادامه کمک رسانی ها به معنی حل بحران سوریه نیست و تنها راه از میان رفتن این بحران دستیابی به یک راه حل سیاسی از طریق مذاکره خواهد بود.
نماینده کانادا با اشاره این که برغم همه تلاش های بین المللی نقض حقوق انسانی در سوریه افزایش بیشتری پیدا کرده گفت که امدادگران سازمان ملل در بسیاری از نقاط کشور همچنان تلاش می کنند تا با به خطر انداختن جان خود در شرایط خطیر امنیتی نیازهای فوری و حیاتی برخی از این آوارگان را تامین کنند.
وی افزود: کانادا نیز همصدا با سایر کشورها از دولت سوریه و گروه های مخالف دولت می خواهد تا با توقف درگیری ها به امدادگران سازمان ملل اجازه دهند به وظایف خود برای کمک به این آوارگان عمل کنند.
وی از طرفین درگیر خواست تا از حمله به بیمارستان ها، مراکز درمانی و کارکنان این مراکز که تحت حمایت قوانین بین المللی قرار دارند اکیدا خودداری کنند.
اروپام/2253** 1337
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]