تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):به راستى كه اين زبان كليد همه خوبى‏ها و بدى‏هاست پس شايسته است كه مؤمن زبان خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826531934




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غذاهای مخصوص سنین مختلف


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
غذاهای مخصوص سنین مختلف
می‌دانیم که بالا رفتن سن، اثرات غیرقابل برگشتی در جسم ما ایجاد می‌کند. هنوز راهی برای توقف کامل این تغییرات تدریجی پیدا نشده، اما پیشرفت علم در زمینه تغذیه و بهداشت راه‌هایی پیش روی ما گذاشته که به کند کردن این روند و توقف برخی آثار پیری کمک می‌کند. یکی از نکات مهم در این زمینه، تغییر نیازهای تغذیه‌ای انسان در سنین مختلف است. آنچه که بدن ما در سن ۲۰ سالگی احتیاج دارد با ۴۰ سالگی فرق می‌کند. پس مهم است که قادر به انتخاب برنامه غذایی متناسب با شرایط سنی‌مان باشیم. اصولا چه غذایی برای چه سنی خوب است؟



بیست تا سی سالگی: ماهی سالمون

اگر در سومین دهه زندگی‌تان به سر می‌برید، باید بدانید تغذیه صحیح در این دوران نقش مهمی در سلامتی و کیفیت زندگی شما در بقیه عمر دارد و بنای خیلی از بیماری‌ها مثل افسردگی ممکن است در همین دوران گذاشته شود. تحقیقات نشان داده که احتمال ابتلا به افسردگی بین ۱۵ تا ۳۴ سال بالاست و احتمال ابتلای زنان به این اختلال دو برابر مردان است. پس حواس‌تان را جمع کنید تا گرفتار نشوید.



با تغذیه صحیح می‌توانید مانع بروز این اختلال شوید. خوردن ماهی سالمون که منبع غنی اسیدهای چرب امگا تری است، سطح سروتونین خون‌تان را بالا می‌برد. اصولا اهمیت سروتونین در بدن کم‌تر از انسولین نیست. این ماده، شاه‌کلید بیماری‌های عصبی و یک ماده شادی‌بخش طبیعی در بدن است که به طور طبیعی در مغز ترشح می‌شود. مصرف غذاهای حاوی امگاتری میزان سروتونین را در سطح طبیعی نگه می‌دارد.



شاید بگویید سرتان شلوغ است و وقت ماهی‌پختن ندارید. در این صورت می‌توانید با مصرف کنسرو این ماهی (دوبار در هفته)، امگاتری مورد نیازتان را کسب کنید. روث فرنچمن در کتاب آشپزی خود، The Food is My Friend Diet پیشنهاد می‌کند از تکه‌های سالمون داخل سالاد استفاده کنید یا اینکه از مخلوط سالمون با کمی مایونز کم‌چرب، یک ساندویچ خوشمزه برای شام درست کنید. بوقلمون، مرغ و ماهی‌های ساردین و تن از منابع غذایی دیگر امگاتری هستند.



سی تا چهل سالگی: تخم مرغ و اسفناج

خیلی‌ها در این سنین بچه‌دار می‌شوند. اگر در این سنین باردار هستید یا به نوزادتان شیر می‌دهید، هر روز صبح خودتان را مهمان یک املت اسفناج و تخم مرغ کنید. اسفناج و زرده تخم مرغ سرشار از ماده کولین هستند که جزئی از ویتامین های گروه B است و نقش مهمی در رشد سلول‌های مغز جنین و نوزاد دارد.



مصرف یک تخم مرغ بزرگ و یک فنجان اسفناج می‌تواند تا حدی جوابگوی نیاز روزانه شما به کولین باشد. اسفناج علاوه بر کولین، حاوی فولات است که از به دنیا آمدن نوزاد کم‌وزن و نارس جلوگیری می‌کند. نصف فنجان اسفناج می‌تواند یک‌سوم نیاز روزانه شما به فولات را تامین کند. این ماده علاوه بر اسفناج، در عدس، لوبیا و آب پرتقال هم وجود دارد. اخیراً انار و آب انار هم به عنوان منبعی غنی از این ماده شناخته شده‌اند.



چهل تا پنجاه سالگی: گوشت گاو و بروکلی

اگر عاشق کباب و همبرگر هستید و در ۴۰ سالگی به سر می‌برید شانس با شما یار است. گوشت گاو حاوی مقادیر بالای آهن است که در تولید گلبول‌های قرمز خون، اکسیژن‌رسانی به بدن و بالا نگه‌داشتن سطح انرژی بدن نقش اساسی بازی می‌کند. اگر در سنین چهل تا پنجاه سالگی به سر می‌برید، مصرف روزانه ۱۸ میلی‌گرم آهن برایتان کفایت می‌کند.



شما می‌توانید با خوردن یک همبرگر ۱۰۰ گرمی، ۴ میلی‌گرم آهن جذب کنید. از آنجایی که مضرات مصرف زیاد گوشت قرمز بیشتر از فواید آن است، موسسه تحقیقات سرطان آمریکا مصرف ۴۵۰ گرم گوشت را در یک هفته پیشنهاد می کند تا ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان کاهش یابد. پس با مصرف مواد غذایی دیگری مثل میگو، دانه‌های کدو تنبل و دانه غلات غنی‌شده هم می‌توانید مابقی آهن مورد نیازتان را جذب کنید.



زنانی که در دهه پنجم عمر خود به سر می‌برند باید مقادیر کافی از سبزیجات خانواده کلم-مثل بروکلی- را در رژیم غذایی خود فراموش نکنند، چرا که این گروه سبزیجات نقش مهمی در کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه بازی می‌کنند.



پنجاه تا شصت سالگی: ماست کم‌چرب یا بدون چربی

احتمالا زیاد راجع به فواید ماست کم‌چرب یا بدون چربی شنیده‌اید. اما کم‌تر کسی علت مفید بودن این ماده لبنی را می‌داند.

هورمون استروژن باعث حفظ کلسیم در استخوان‌های شما می‌شود. اما در دوران یائسگی در سنین پنجاه به بالا، میزان این هورمون در بدن کاهش می‌یابد و سلول‌های استخوانی شروع به از دست‌دادن کلسیم خود می‌کنند. از دست‌دادن کلسیم باعث کاهش استحکام استخوان‌ها می شود و خطر ابتلا به پوکی استخوان را بالا می‌برد.



خوردن ماست کم‌چرب، قسمت زیادی از نیاز روزانه بدن شما به کلسیم را تامین می‌کند. برای تامین مابقی نیاز بدن‌تان هم نوشیدن شیر بدون چربی، پنیر کم‌چرب و آب پرتقال غنی‌شده با کلسیم را فراموش نکنید.



اما موضوع به همین‌جا ختم نمی‌شود. بدن شما برای اینکه بتواند کلسیم مورد نیاز خودش را جذب کند به ویتامین D احتیاج دارد. این ویتامین باعث افزایش جذب فسفر و کلسیم از روده‌ها و کاهش دفع این مواد از کلیه‌ها می شود.



می‌توانید با مصرف برخی مواد غذایی و قرار گرفتن در معرض نور آفتاب تا حدی نیاز به ویتامین D خود را برطرف کنید، اما شاید روش‌های طبیعی کافی نباشد و مصرف مکمل‌های این ویتامین هم برای شما تجویز شود. پس بهتر است با پزشک خود در مورد نحوه دریافت ویتامین D مورد نیاز بدنتان مشورت کنید.



شصت سالگی به بالا: حبوبات

توجه به تغذیه در سنین بالای ۶۰ سال به دلیل تغییر نیازهای تغذیه‌ای بدن اهمیــت زیادی دارد. نیاز به مواد مغذی در این سنین- با توجه به نوع داروهای مصرفی، بیماری‌ها و پدیده‌های طبیعی دوران میانسالی و سالمندی- متغیر بوده و در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است.



شاید باور نکنید، اما انواع حبوبات مثل- عدس، نخود، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سفید و سویا- حاوی مقدار زیادی پتاسیم هستند و پتاسیم از عوامل اصلی کاهش فشار خون است و مطمئنا می‌دانید که فشار خون پایین، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کم می‌کند. پس به حبوبات توجه خاصی نشان دهید.



در ضمن حبوبات به خاطر فیبر زیادی که دارند باعث ایجاد حس سیری شده و به حفظ وزن‌تان کمک می‌کنند. مقابله با چاقی و فشار خون بالا در سنین شصت سالگی به بعد باید مهم‌ترین دغدغه شما باشد. این مساله در مورد زنان اهمیت بیشتری هم دارد، چرا که زنان ۵۵ ساله دوبرابر مردان و زنان جوان‌تر در معرض خطر حمله قلبی قرار دارند./ دلگرم




1392/12/6





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن