واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اخطار شورای اروپا به آلمان برای غفلت در مقابله با نژاد پرستی برلین - ایرنا - شورای اروپا آلمان را به خاطر آنچه ˈغفلت درمبارزه علیه خارجی ستیزی و نژاد پرستیˈ خواند، بشدت مورد انتقاد قرار داده و به دولتمردان این کشور اخطار داد.
کمیسیون اروپایی مبارزه با نژاد پرستی و نبود تعامل،به طور مستمر در گزارش های خود وضعیت عملکرد 47 کشور عضو شورای اروپا را در زمینه اقدام علیه خارجی ستیزی و نژاد پرستی مورد بررسی قرار داده و در گزارش های خود توصیه های محرمانه ای نیز در این زمینه به دولت های اروپایی برای رفع مشکلات ناشی از نژاد پرستی ارایه می دهد.
در جدیدترین گزارش این شورا درمورد عملکرد دولت آلمان در مقابله با نژاد پرستی و اقدامات خارجی ستیزانه در این کشور که به عنوان پنجمین گزارش طی 16 سال گذشته منتشر شده است،دولتمردان آلمان متهم به غفلت در مقابله جدی با نژاد پرستی و خارجی ستیزی شده و مورد انتقاد قرار گرفته اند.
شورای اروپا در این گزارش ضمن انتقاد از دولت آلمان به خاطر غفلت و کوتاهی در مقابله با نژاد پرستی خواستار تشدید تلاش های برلین در راه مبارزه با حرکت های افراطی و خارجی ستیزی شده و همچنین از مقام های این کشور درخواست کرده تا نسبت به محکومیت سخنرانی هایی که با انگیزه های نژاد پرستانه انجام شده و تنفرآمیز است،اقدام کنند.
در بخشی از گزارش این شورا به اظهارات ضد اسلامی برخی از مقام ها و سیاستمداران آلمانی در تجمعات اشاره شده و همچنین تاخیر طولانی و ناهماهنگی توام با افتضاح سیاسی - امنیتی در رسیدگی به پرونده قتل خارجی ها (ترک های مسلمان) در این کشور که به قتل های زنجیره ای مشهور شده مورد انتقاد قرار گرفته است.
در این گزارش به دولت آلمان توصیه شده نسبت به محدود کردن منابع مالی نهادها و احزاب سیاسی تقویت کننده دیدگاه های نژاد پرستانه و خارجی ستیز،اقدام کند و درمقابل به دستگاه ها و گروه هایی که قربانیان حملات نژاد پرستانه را مورد حمایت قرار می دهند،کمک های بیشتری ارائه کند.
این توصیه شورای اروپا به دولت آلمان درحالی ارایه شده است که براساس گزارش ها،آنگلا مرکل در دوره دوم فعالیت خود به عنوان صدر اعظم کمک های دولتی ارائه شده به نهادهایی که در راه مبارزه با نژاد پرستی و خارجی ستیزی فعالیت می کنند را متوقف کرده است.
شورای اروپا همچنین از آلمان خواسته است تا در اولین فرصت پروتکل کنوانسیون حقوق بشر اروپا در رابطه با ممنوعیت تبعیض نژادی را امضا کند.
این پروتکل که در سال 2000 میلادی در این نهاد اروپایی تصویب شده، اعمال هرگونه تبعیض نژادی برپایه دین ، مذهب،نژاد و دیدگاه سیاسی را ممنوع کرده است و بسیاری از کشورهای اروپایی به آن پیوسته اند اما آلمان هنوز این پروتکل را امضا نکرده است.
گروه های مدافع حقوق بشر در آلمان و نمایندگان اقلیت های دینی این کشور به طور مکرر انتقادهایی را علیه دولتمردان مطرح می کنند که به صورت جدی در مبارزه با نژاد پرستی و خارجی ستیزی،اقدامی صورت نمی دهد.
جامعه شناسان معتقدند این خطر درجامعه آلمان رو به افزایش است که با ادامه بی تفاوتی دولت،نژاد پرستی و خارجی ستیزی افراد و گروه های افراطی رفته رفته از حاشیه و فعالیت های پنهانی خارج شده و به صورت علنی و آشکار در بطن جامعه ظهور کند.
نمونه این وضعیت را پیشتر در اظهارت اسلام ستیزانه برخی از شخصیت ها و سیاستمداران اروپایی برای جلب آرای بیشتر رای دهندگان در انتخابات ایالتی و ملی شاهد بوده ایم.
اروپام** 2051** 1701 **1010
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]