واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
مدیر توسعه اقتصادی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس: کمبود سرمایه بخش خصوصی یکی از موانع سرمایه گذاری در منطقه است
مدیر توسعه اقتصادی و جذب سرمایه سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به نقش وزیر نفت در توسعه عسلویه گفت: : کمبود سرمایه بخش خصوصی از جمله موانع سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است.
به گزارش نامه نیوز، مهندس حجتالله فریدونی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روی کار آمدن دولت تدبیر و امید چه تاثیری در بهبود وضعیت سرمایه گذاری در منطقه عسلویه داشته است،گفت:با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و نیز تخصص و تجارب بسیار ارزشمند جناب آقای مهندس زنگنه، از همین ابتدا موجبات رشد و توسعه همه جانبه منطقه و عینیت بخشیدن به حماسه اقتصادی درکشور فراهم شده است. از طرفی رویکرد مهندس زنگنه وتیم ایشان در تعاملات بین المللی بسیار راهگشا و موجب مطرح شدن دوباره نام ایران در میان سرمایه گذاران خارجی ،حتی در شرایطی که هنوز تحریم ها پا برجاست،شده است.
وی با بیان اینکه در عصر اطلاعات مزیت اصلی سرمایه در دانش نهفته است،گفت:تصمیم گیری هوشمندانه، باز طراحی فرایندها تولید دانش جدید زمینه ارتقای سطح فعالیتهاست که نهایتا منجر به افزایش تولید و ارزش افزوده بالاتر میشود.
مدیر توسعه اقتصادی و جذب سرمایه سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در مورد مشکلات اصلی سرمایه گذاری در منطقه با بیان اینکه توسعه اقتصادی نه تنها به فراوانی سرمایه بلکه به خصوصیات فردی، اجتماعی، شرایط تاریخی کشورهای در حال توسعه نیز بستگی دارد،گفت: کمبود سرمایه بخش خصوصی از جمله موانع سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی در کشورهای در حال توسعه است .همه می دانیم سرمایه رکن اصلی توسعه محسوب می گردد ولی شرط کافی نیست، امنیت و ثبات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، ساختار سیاسی جامعه، نگرش دولت ، نحوه تصمیم گیری و نظم سازمانی متاثر ازآن در جذب سرمایه خارجی دخیل و حائز اهمیت هستند. کشور میزبان بدون رعایت موارد اشاره شده هر چند از جهت عوامل اقتصادی در شرایط بهینه باشد اما محل مناسبی برای سرمایه گذاری خارجی نخواهد بود.
فریدونی تصریح کرد: خوشبختانه تیم جدید مدیریتی وزارت نفت علاوه بر درایت در روابط و تعاملات بین المللی با وضع مشوق های حمایتی هوشمندانه در راستای ارتقاء جایگاه و تحکیم پایه های صنعتی و اقتصادی کشور گام های مهم و تاثیرگذاری را برداشته است.
مدیر توسعه اقتصادی و جذب سرمایه سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس یادآور شد: طی سالیان اخیر عوامل متعددی از جمله عدم مدیریت مناسب تحریم ها، تغییرات زودهنگام و پی در پی مقررات ارزی، پولی و گمرکی، موانع نظام بانکی و فقدان یک نظام منسجم و هماهنگ حقوقی در زمینه جذب سرمایه ، فرایند سرمایه گذاری در منطقه عسلویه را با مشکلات عدیده ای روبرو کرده است. انتظار آن است با توجه به دستور وزیر محترم نفت مبنی بر ضرورتتوسعه اقتصادی و تآکید بر اجرایی شدن حماسه اقتصادی ، همه بخش های وزارت نفت همت نموده و با اهداف اقتصادی ایشان که کلید پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور می باشد مساعی لازم را بکار بندیم.
فریدونی با بیان اینکه طی سالیان گذشته سرمایه گذاری در پایتخت انرژی کشور اصلا مناسب نبوده، در مورد پروژه های پیش روی در سال آینده در منطقه نیز گفت: نام مهندس زنگنه به عنوان نماد توسعه در جایگاه وزیر نفت به تنهایی موید افزایش امنیت سرمایه گذاری در عسلویه بوده است. هم اکنون با توجه به سیاست های پیشرو ایشان در زمینه جلوگیری از خام فروشی، برنامه هایی همچون طرح های احداث پارک پالایشگاه میعانات گازی و تولید محصولات تکمیلی، طرح های میانی و پایین دستی پتروشیمی، طرح جامع مدیریت پسماند،طرح تصفیه خانه مرکزی فاضلاب منطقه،طرح احداث هتل بین المللی پنج ستاره سوپر لوکس ،طرح کاشت گیاه یاتروفا با هدف توسعه و گسترش فضای سبز منطقه اجرای مخابرات متمرکز،طرح توسعه ترمینال فرودگاه بین المللی و بسیاری طرحهای دیگر که بخش خصوصی را راغب به سرمایه گذاری می کند از جمله پروژه های پیش رو است.
وی در پاسخ به اینکه بزرگترین مشکل از دید سرمایه گذاران در منطقه عسلویه چیست،گفت:یکی از مواردی که برای سرمایه گذاران دارای اهمیت است بحث تلطیف فضای کسب و کار در منطقه ویژه می باشد. فضای کسب و کار منطقه تصویر و برآیند کلیه مولفه های موثر در امر سرمایه گذاری است و لذا تسهیل کسب و کار می تواند اقدامات موثری را در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری، شامل شود. از طرفی بحث پشتیبانی و حمایت از سرمایه گذاری در منطقه عسلویه و اعطای تسهیلات و مشوق های پایدار و مکفی به سرمایه گذاران نیز از دیگر موارد قابل تامل است که گرچه با حضور مهندس زنگنه بهبود چشمگیری داشته است ولی هنوز جای کار بسیاری دارد.
1392/12/6
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]