تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):بنده به ايمان ناب نرسد، مگر آن كه شوخى و دروغ را ترك گويد و مجادله (بگومگو) را رها كن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803258418




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پرورش ماهی راه فرار از اقتصاد تک محصولی/ تولید 3 میلیون ماهی آکواریومی در خراسان رضوی


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شرق > خراسان رضوی گزارش خبری/
پرورش ماهی راه فرار از اقتصاد تک محصولی/ تولید 3 میلیون ماهی آکواریومی در خراسان رضوی
مشهد – خبرگزاری مهر: صنعت پرورش ماهیان زینتی راهکاری برای ایجاد اشتغال پایدار و رهایی از اقتصاد تک محصولی است و امروز خراسان رضوی سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای را در حوزه پرورش ماهی انجام داده تا از این رهگذر ضمن ایجاد درآمد مناسب، فرصت اشتغال برای جوانان این استان فراهم شود.



به گزارش خبرنگار مهر، ایجاد اشتغال پایدار و رهایی از اقتصاد تک بعدی دو رویکرد توسعه صنعت پرورش ماهیان زینتی در خراسان رضوی است و در حال حاضر مطابق آمارها سالانه 3 میلیون قطعه ماهی زینتی و آکواریومی در این استان تولید می شود. پرورش ماهی گامی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی علی جهانبخش کارشناس اقتصادی در این رابطه به مهر گفت: سرمایه گذاری بر روی صنعت پرورش ماهی گامی موثر در جهت توسعه اقتصادی و فرار از اقتصاد تک محصولی است. جهانبخش با اعلام اینکه توجه به کوچکترین ظرفیت‌ها می‌تواند به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کند، افزود: امروز اگر به داشته ها و سرمایه های خود توجه لازم و کافی را داشته باشیم می توانیم به شکوفایی اقتصادی دست یافته و تحریم های دشمنان را پشت سربگذاریم لذا مقوله پرورش ماهی به عنوان یک صنعت درآمدزا می تواند نقش موثری را ایفا کند.

ارزآوری و اشتغال زایی بالای صنعت پرورش ماهی وی ادامه داد: با توجه به ارزآوری و اشتغال‌زایی بالای صنعت پرورش ماهی، این صنعت می‌تواند گامی درمسیر رهایی از اقتصاد و صادرات تک محصولی باشد به همین دلیل ضرورت دارد تا مشکلات فعالان این صنعت رفع شود. این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: صندوق توسعه بخش کشاورزی باید به پرورش دهندگان ماهی توجه ویژه ای داشته باشد زیرا این صنعت می تواند ضمن ایجاد اشتغالزایی، زمینه ارزآوری 30  میلیون دلاری را فراهم سازد. به گفته جهانبخش اگر قرار است این صنعت به توسعه استان کمک کند دولت باید حمایت های لازم و کافی را از پرورش دهندگان داشته باشد و تسهیلاتی را در اختیار آنان قرار دهد تا آنان نسبت به ادامه فعالیت خود در این بخش امیدوار باشند.

ارتقاء توان تولید و ثروت آفرینی جهانبخش عنوان کرد: در حال حاضر این صنعت توانسته نقش بسزایی در توسعه اقتصادی استان داشته باشد لذا باید با استفاده بیشتر از این ظرفیت، نسبت به ارتقاء توان تولید و ثروت آفرینی اقدام کرد. وی با اعلام اینکه اقتصاد تک بعدی طرح های اقتصادی را با شکست مواجه می کند، افزود: اتکا صرف به منابع نفتی موجب می شود تا دیوار اقتصاد با کوچکترین نوسانی در بازارهای جهانی و یا تحریم ها فرو بریزد.

ایجاد درآمد پایدار مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز با تاکید بر سودآور بودن صنعت پرورش ماهی بیان کرد: سالیانه 3 میلیون قطعه ماهیان زینتی در این استان تولید می شود. مهدیزاده تصریح کرد: اشتغال زایی و ایجاد درآمد پایدار از جمله مزیت های پرورش ماهی است و برای توسعه و ترویج این صنعت نیازمند سرمایه گذاریهای بیشتری هستیم. وی با بیان اینکه هنوز صنعت پرورش ماهی زینتی در این استان توسعه چندانی پیدا نکره است، گفت: طی سالیان اخیر ماهیان زینتی دربین عموم مردم مورد توجه قرار گرفته اند و این امر منجربه افزایش تعداد مراکز عرضه آبزیان درسطح شهرمشهداز35مرکزبه 85 مرکز شده است.

ارز‌آوري 500 هزار دلاري ماهيان زينتي مهدیزاده تاکید کرد: باتوجه به شرایط اقتصادی موجود وافزایش ارزش دلار و نیزکاهش میزان واردات ماهیان زینتی به کشور، توجه کافی به توسعه وترویج این فعالیت می تواند زمینه مناسبی راجهت اشتغال جوانان و عرضه این ماهیان در بازارهای خارجی فراهم نماید. مدير شيلات و امور آبزيان خراسان رضوي از ارز‌آوري 500 هزار دلاري ماهيان زينتي در این استان خبر داد و افزود: يكي از منابع ارزآور در این استان توليد، تكثير و صادرات ماهيان زينتي است و در این راستا طی سال‌هاي اخير با توجه به توسعه كارگاههای تكثير ماهيان زينتي، امكان صادرات اين گونه ماهيان به كشورهاي آسياي ميانه، افغانستان، عراق و تركيه فراهم شد.

رونق صنایع آکواریومی با همکاری بخش خصوصی وی بیان کرد: به منظور توسعه و رونق بیشتر صنایع آکواریومی  و تولید آبزیان زینتی نیازمند همکاری بخش خصوی هستیم و اعتقاد داریم با کمک سرمایه گذاران می توانیم تحولی را در این صنعت ایجاد نماییم. وی تصریح کرد: با کمک بخش خصوصی می توان صنعت پرورش ماهی را رونق داد و زمینه صادرات را در بلندمدت فراهم ساخت. مدير شيلات و امور آبزيان خراسان رضوي تاکید کرد: با توجه به اینکه مهندسي شيلات استان دارای توان توليد دانش فني بومي انواع ماهيان زينتي و تجهيزات است مي‌توان از طريق فروش دانش فني نيز ارز قابل توجهي را برای این استان ایجاد کرد. وجود 35 گونه ماهی زینتی در خراسان رضوی مهدیزاده با بیان اینکه هزار و 500 گونه ماهی زینتی در دنيا تكثير مي‌شود، افزود: 35 گونه از این ماهی ها در این استان قرار دارد و باید بیش از این ها به صنعت ماهی زینتی توجه کرد زیرا علاوه بر بحث ارزآوري، تكثير و ايجاد آكواريوم برای درمان بسياري از استرس‌ها و بیماریها موثر است.

وی چشم انداز تولید ماهیان زینتی در استان را صادرات انبوده و ارزی آوری دانست و افزود: این صنعت می تواند نقش موثری در رهایی از اقتصاد تک محصولی و جذب فارغ التحصیلان رشته های مختلف داشته باشد. رتبه‌ی شانزدهم تولید ماهی کشور وی تاکید کرد: در حال حاضر این استان، جدایی از صنعت ماهیان زینتی رتبه‌ی شانزدهم تولید ماهی کشور را دارا است  طوری که در سال گذشته، 4 هزار و 563 تن ماهی در استان تولید شده است. مهدیزاده بیان کرد: با توجه به بحران آب در این استان یکی از سیاستگذاریها در رابطه با پرورش ماهی بهره برداری بهتر از منابع آب است  و در این راستا استفاده از تجهیزات هوادهی یکی از راهکارهای بهره‌برداری صحیح از منابع آب است. صنعت پرورش ماهی به ویژه ماهی زینتی باید همچنان با رویکرد اقتصادی و اشتغالزایی در خراسان رضوی  مورد توجه باشد چرا که غفلت از اینگونه بخش ها سبب عقب ماندگی در بعد اقتصاد و وابستگی بیشتر به منابع نفتی می شود. ........................... گزارش: مرضیه صاحبی














۱۳۹۲/۱۲/۶ - ۰۸:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن