واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: علت رقصیدن پسر ملکه با پسران شاه عربستان
پس از آن که پرنس چارلز ولیعهد انگلستان، با پوشیدن لباس های سنتی عربی در "رقص شمشیر" شاهزادگان سعودی شرکت کرد، بزرگترین شرکت تسلیحاتی انگلیس از نهایی شدن قرارداد فروش ۷۲ جنگنده ی تایفون به خاندان آل سعود خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، ایان کینگ رئیس شرکت بی. ای. ای انگلیس، با اعلام این خبر گفت، قرار نیست مردم هرگز بدانند که عربستان چه مقدار پول برای این معامله پرداخت کرده است.
بر اساس گزارش های قبلی بنا بود عربستان با پرداخت 4.4 میلیارد پوند (نزدیک به 7 میلیارد دلار) جنگنده های انگلیسی را تحویل بگیرد، اما شرکت بی. ای. ای مبلغ بالاتری را درخواست کرده بود و معامله به همین علت به تاخیر افتاده بود.
بلافاصله پس از اعلام عمومی این معامله -که جزئیاتش برای افکار عمومی فاش نشد- اندرو اسمیت، سخنگوی پویش مبارزه با تجارت اسلحه، گفت: "واضح است که پرنس چارلز از طرف دولت انگلستان و شرکت بی. ای. ای به عنوان یک تاجر اسلحه استفاده شده است".
این دهمین سفر رسمی چارلز، وارث تاج پادشاهی انگلیس، به عربستان بود.
البته اطرافیان چارلز، صحت این گمان را انکار کردند و سخنگوی او اعلام کرد که معاملۀ سلاح در هیچ یک از مذاکرات سران آل سعود با شاهزادۀ انگلیسی مطرح نشده است.
روزنامه ی گاردین با اشاره به این خبر می نویسد، اساسا لازم نبود که گفتگویی اتفاق بیفتد، پیام خود به خود ارسال شده بود.
گاردین می افزاید: این سفر به درخواست وزارت خارجۀ انگلیس انجام شده بود، و این در حالیست که طبق آخرین گزارش های منتشر شده توسط این وزارت خارجه، عربستان به عنوان یکی از "کشورهای نگران کننده" اعلام شده است. علت این امر در گزارش وزارت خارجۀ انگلیس، اخبار موجود درباره شکنجۀ فعالان سیاسی و نقض گستردۀ حقوق بشر در عربستان است.
اسمیت می گوید: بر اساس آخرین "شاخص دموکراسی" منتشر شده از طرف واحد اطلاعات مجلۀ اکونومیست، عربستان از بین 167 کشور دنیا در ردۀ 163 قرار دارد و امتیازش در بخش انتخابات و توجه به آرای مردمی "صفر" است.
با وجود ادعاهایی که دولت انگلیس در رابطه با حمایت از حقوق بشر و مقابله با ناقضان آن دارد، انجام چنین معاملۀ تسلیحاتی بزرگی با کشوری که متهم به حمایت از تروریسم است، جای سؤال دارد.
این در حالی است که معامله ای که در زمان مارگارت تاچر، نخست وزیر اسبق انگلیس، برای فروش هواپیماهای جنگی تورنادو به عربستان امضا شده بود، بر مبنای دلایل مشابه در زمان تونی بلر متوقف شد و دولت از اجرای آن خودداری کرد.
گاردین می نویسد، شاخص فساد اعلام شده در مورد دولت عربستان نشان می دهد که فساد مالی زیادی در بخش تسلیحات و دفاع این کشور وجود دارد. در چنین شرایطی وقت آن رسیده است که دولت انگلیس ظاهرسازی و ادعای حمایت از حقوق بشر و ارزشهای دموکراتیک را کنار بگذارد و از انجام معامله های مشکوک، تحت عنوان حفظ "منافع ملی" بپرهیزد.
سه شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]