واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: درخواست آیپک از کنگره درباره ایران؛ پاسخ دولت اوباما
لابی حامی صهیونیست ها در آمریکا موسوم به آیپک از کنگره آمریکا خواست برای هرگونه توافق با ایران، شرط برچیده شدن برنامه اتمی را قرار دهد. این در حالی است که دولت اوباما تاکید کرده برچیده شدن کامل برنامه اتمی ایران، «انتظاری غیر واقع بینانه» است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از پایگاه اینترنتی جوئیش پرس، «کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل»، موسوم به «آیپک»، از کنگره خواسته است شروطی را برای توافق نهایی با تهران در مذاکرات هسته ای قرار دهد که شامل برچیده شدن برنامه اتمی ایران نیز باشد.
در نامه ای سرگشاده به روزنامه نیویورک تایمز که به امضای مایکل کاسین، رئیس این موسسه، و لی روزنبرگ، رئیس شورای آن رسیده، آمده است ما از کنگره می خواهیم برای توافق نهایی با تهران، شروط قابل قبولی قرار دهد؛ البته این پیش شرط می بایست دست کم شامل برچیده شدن برنامه اتمی ایران باشد تا این کشور، راهی برای به دست آوردن اورانیوم و پلوتونیوم در مسیر دستیابی به بمب اتمی نداشته باشد.
این بخشی از پیامی است که نویسندگان آن می گویند هزاران فعال عضو ایپک، هفته آینده در نشست سالیانه این گروه به کنگره آمریکا خواهند داد. این در حالی است که دولت اوباما گفته، برچیده شدن کامل برنامه اتمی ایران، انتظاری غیر واقع بینانه برای گفتگوهای حال حاضر بین تهران و قدرت های بزرگ است. وندی شرمن ، معاون وزیر امور خارجه آمریکا، که برای ارائه گزارش به مقامات صهیونیستی، به سرزمین های اشغالی رفته است، می گوید، نمی تواند گزینه برچیده شدن کامل توان غنی سازی در ایران را به عنوان نتیجه نهایی بداند. وی روز یکشنبه، به روزنامه نگاران صهیونیست گفت: هدف در اینجا این است که اطمینان یابیم ایران نمی تواند به سلاح اتمی دست یابد و برنامه این کشور به صورت کامل برای اهداف صلح آمیز است. با این حال اینکه ایران برنامه غنی سازی داخلی داشته باشد یا نه، بخشی از مذاکرات به شمار می آید. وندی شرمن گفته بر اساس طرح اقدام مشترک، تهران برنامه غنی سازی محدودی خواهد داشت.
طرح اقدام مشترک، توافق موقتی برای ادامه گفتگوهای فعلی است، که در آن کاهش تحریم ها در قبال به عقب رانده شدن برنامه اتمی ایران صورت می گیرد. زمان گفتگوهایی که ماه گذشته شروع شده برای شش ماه خواهد بود، البته امکان دارد این مدت برای شش ماه دیگر نیز تمدید شود.
در نامه آیپک، از قانون خاصی حمایت نشده ولی بیان شده است که این لابی از قانون جدید تحریم های علیه ایران در سنا و نیز تاخیر موقت در رای گیری برای آن حمایت می کند.
باراک اوباما تهدید کرده است هرگونه قانون جدید برای تحریم را وتو می کند، به این علت که چنین کاری به گفتگوها خدشه وارد می کند. از دیدگاه تاریخی، روسای جمهور آمریکا، همواره در مقابل هر گونه مداخله کنگره که سبب متوقف شدن یا تاثیرپذیری تلاش های دیپلماتیک آنان می شود، مقاومت کرده اند.
در این نامه آمده است، در شرایط کنونی نباید اجازه دهیم ایران نقش مناسب را به کنگره تحمیل کند. همچنین در پیامی که قرار است از آیپک داده شود، از کنگره آمریکا خواسته شده است نظارت بیشتری بر گفتگوهای تهران با قدرت های جهانی داشته باشد.
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۷:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]