واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
هزینه خانواده 4 نفره: 1.8 میلیون تومان
گزارش های رسمی دخل و خرج نشان می دهد شهروندان ایرانی همچنان درآمد مازادی برای پس انداز ماهیانه ندارند.
خبرآنلاین: گزارش های رسمی دخل و خرج نشان می دهد شهروندان ایرانی همچنان درآمد مازادی برای پس انداز ماهیانه ندارند.
درآمد سالیانه طبقه متوسط به صورت میانگین، یک میلیون و 530هزار تومان تعیین شده است. در هزینه های ماهانه بر اساس نمودار بانک مرکزی هر کدام از موارد اصلی هزینه های شهری با درصد مشخص شده اند مانند هزینه فرهنگ در ماه که می شود نزدیک به 2 درصد از هزینه های ماهانه.
بررسی ها نشان می دهد 21 میلیون خانوار ایرانی در ماه 840000000000 تومان صرف هزینه رستوران می کنند. براین اساس حداقل تا پایان سال 91 همین تعداد خانوار معادل همین عدد را صرف سینما، تئاتر و کنسرت می کردند. همین بررسی نشان می دهد هر خانوار ایرانی ماهیانه 30 هزار تومان هزینه ارتباطات می کند. براین اساس 21 میلیون خانوار شهری و روستایی ایران ماهیانه 630000000000 تومان هزینه ارتباطات می کنند. نکته قابل توجه در بررسی هزینه های ماهیانه خانوارهای ایرانی کاهش سطح پس انداز به صفر و کمتر از صفر است.
بررسی ها نشان می دهد هزینه سینما، تئاتر، کنسرت موسیقی و... یک خانواده طبقه متوسط در ماه حدود 46 هزار تومان است. خانواده ای وجود دارد از طبقه متوسط که شاید ماهی بیش از 150 هزار تومان هزینه فرهنگی اش باشد اما این خانواده برپایه الگوی بانک مرکزی یک نمونه عمومی محسوب نمی شود. اما در میان هزینه های ماهانه یک خانواده شهری، دو هزینه از سایر هزینه ها پر رنگ تر است؛ "خوراکی ها و آشامیدنی ها" و "مسکن". مسکن حدود 30 درصد هزینه های ماهانه درآمد را دربر می گیرد. یعنی از درآمد یک خانواده طبقه متوسط، حدود 460 هزار تومان. آمارهای مرکز آمار ایران نشان می دهد 22 درصد مردم ایران اجاره نشین و 64 درصد صاحب ملک هستند. سایرین نیز در انواع دیگر مسکن مانند سازمانی، همراه با والدین و نمونه های رایگان زندگی می کنند.
اما درباره خوراکی نیز درصد بالایی دیده می شود؛ حدود 25 درصد. به این ترتیب 382 هزار تومان از درآمد ماهانه یک خانواده صرف خوردنی ها می شود.
همچنین هزینه تحصیل در ماه 2 درصد عنوان شده است. به عبارتی 30 هزار تومان در ماه می شود. اما اگر فرزند یک خانواده در دانشگاه آزاد تحصیل کند هزینه ماهانه تحصیلی اش حداقل چند برابر این رقم است در نتیجه این عدد برای یک خانواده که فرزندی در دانشگاهی غیر دولتی دارد، منطقی به نظر نمی رسد.
اما هزینه حمل و نقل ماهانه حدود 12 درصد اعلام شده است. بنابراین 183 هزار تومان در ماه هزینه حمل و نقل می شود. هزینه رستوران رفتن طبقه متوسط نیز حدود 2.2 درصد تعیین شده است. 40 هزار تومان در ماه که بازهم ممکن است برای بسیاری از خانواده ها متفاوت باشد. شاید خانواده ای از طبقه متوسط در ماه بیش از 100 هزار تومان هزینه رستوران کند. البته آمارهای بانک مرکزی تایید می کند که دهک اول و دوم درآمدی سالیانه 80 هزار تومان و دهک دهم سالیانه بیش از یک میلیون تومان هزینه رستوران و فست فود می کند.
در آمارهای بانک مرکزی"کالاها و خدمات متفرقه" با سهم 8 درصد هزینه ماهانه خانوار را به خود اختصاص می دهد. به عبارتی 122 هزار تومان در ماه هزینه این بخش می شود.
در بودجه خانوار برای "ارتباطات" کمی بیش از 2 درصد در نظر گرفته شده است. یعنی 35 هزار تومان در ماه. "بهداشت و درمان" 5 درصد یا 76 هزار تومان از درآمد طبقه متوسط. "لوازم و موارد مورد استفاده در خانه" نزدیک به 5 درصد یا 70 هزار تومان. و در نهایت یکی از مهم ترین موارد "پوشاک و کفش" با عددی نزدیک به 5 درصد که می شود 70 هزار تومان. براین اساس جمع هزینه های خانوار در ماه به عدد 1514000 هزار تومان می رسد.
براین اساس گزارش رسمی بانک مرکزی نشان می دهد میزان پس اندازخانوارهای ایرانی منفی شده است.
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]