واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ اسفند ۱۳۹۲ (۱۶:۱۵ب.ظ)
قيمت پايه مزايده غرفه هاي ميادين ميوه و تره بار نسبت 20 درصد افزايش يافت همچنين در ادامه ي اين نشست؛ لايحه تعيين حق بهره برداري غرف به تفکيک نوع کاربري در بازارهاي ميادين ميوه و تره بار و فرآورده هاي کشاورزي مورد بررسي قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاري موج، عليرضا دبير، رئيس کميسيون برنامه و بودجه با اشاره به لايحه اي که شهرداري تهران درباره ي قيمت پايه مزايده غرف ارائه کرده است توضيح داد: مزايده بر اساس کاربري غرفه ها ممتاز، درجه ي يک، درجه ي دو و درجه ي سه در چند سطح انجام مي شود.
وي با اشاره به اينکه قيمت ها از سال 89 هيچ رشدي نداشته عنوان کرد: اگر قيمت ها را خيلي افزايش دهيم ممکن است غرفه داران براي پرداخت اجاره از کيفيت محصولات شان کم کنند. بنابراين حداقل رشد قيمت براي پايه ي مزايده 2 درصد و حداکثر 20 درصد توسط کميسيون پيشنهاد شده است.
دنيامالي يکي از مخالفان اين لايحه بود. وي اظهار داشت: من موافق ميوه فروشي شهرداري نيستم و معتقدم اين روش غلطي است. از آنجايي که اين ميادين براي تنظيم بازار و براي اقشار آسيب پذير جامعه فعاليت مي کنند، نبايد قيمت ها را افزايش دهيم. چه اشکالي دارد هزينه ها را از غرفه ها کم بگيريم و قيمت ها در ميادين کاهش پيدا کند.
انصاري عضو کميسيون برنامه و بودجه شورا در ادامه پيشنهاد داد: بعضي از غرفه ها ميوه ي ارگانيک توليد مي کنند. بر اين اساس پيشنهاد من اين است کساني که ميوه ها را از توليد به مصرف در غرفه ارائه کرده و به صورت ارگانيک توليد مي کنند تخفيف ويژه تعلق گيرد.
حقاني، رييس کميته محيط زيست شورا با اشاره به اينکه فلسفه ي قانوني تشکيل سازمان ميادين و ميوه و تره بار اين بود که ميوه از توليد کننده مستقيم به مصرف کننده برسد و تا جايي که امکان دارد دلال وجود نداشته باشد گفت: در قانون و آيين نامه هاي اجرايي هنوز اين مشکل وجود دارد. طي جلساتي که با شهرداري داشتيم قرار است اين مشکل حل شود اما هنوز اين دلالان تهيه و توزيع ميادين ميوه و تره بار هستند که در تعيين قيمت ها نقش اساسي دارند.
معصومه آباد نيز اضافه کرد: مصوبه اي که شورا براي عرضه ي ميوه هاي ارگانيک در ميادين داشت؛ در پروسه اجرا با مشکلاتي مواجه شده است. غرفه هايي که در سازمان ميادين هستند ميوه ارگانيک شناسنامه دار ارائه نمي دهند.
وي تشريح کرد: از طرف ديگر ميوه هاي ارگانيک در تمام دنيا قيمت بيشتري از ميوه هاي ديگر دارند. چون در طول سال تنها يک بار از درخت، ميوه برداشت مي شود. اين قيمت بايد 40 درصد گران تر از ميوه هاي ديگر باشند اما در ميادين گاهي 2 تا 3 برابر ميوه هاي ديگر قيمت گذاري مي شوند. اين قيمت ها عادلانه نيستند علاوه بر اينکه شناسنامه هم ندارند.
دوستي نايب رئيس کميسيون عمران و حمل و نقل شورا به عنوان موافق اين لايحه به ثابت بودن قيمت پايه ي مزايده از سال 89 تا کنون اشاره کرد و گفت: اين افزايش براي قيمت پايه ي مزايده است و قيمت نهايي واگذاري نيست. در برخي از غرفه ها سود فروشندگان بسيار زياد است.
سرخو رييس کميته حمل و نقل شورا از مخالفان اين افزايش قيمت، با تاکيد بر ميزان رضايت نسبي مردم از شهرداري تهران در بازار ميادين عنوان کرد: ما با افزايش نرخ در بين مردم نارضايتي ايجاد مي کنيم. انگيزه اصلي مردم براي مراجعه به اين مراکز خريدن ميوه با قيمت مناسب است. ما نبايد قيمت اين غرفه ها را اينقدر افزايش بدهيم.
چمران نيز در تاييد سخنان حقاني اظهار داشت: موضوعي که آقاي حقاني مطرح کردند درست است. اين ميادين براي عرضه ميوه از توليد به مصرف ايجاد شدند. اما توليد کننده ها به دليل اينکه مدت زمان محدودي مي تواند ميوه را توليد کنند در ماه هايي از سال که ميوه توليدي ندارند مجبور هستند از ميدان مادر ميوه تهيه کنند.
وي خاطر نشان کرد: متاسفانه کساني که در مزايده شرکت مي کنند با کساني که غرفه را اداره مي کنند تفاوت دارند. سود غرفه ها آن قدر زياد است که آنها خودشان غرفه را به شخص ديگري اجاره مي دهند. و اين اتفاق به دفعات متوالي رخ مي دهد. بنابراين من با بالابردن قيمت غرفه ها موافق هستم. غرفه ها بايد توسط کساني که در مزايده شرکت کرده اند اداره شود.
مسجد جامعي، رئيس شورا نيز در ادامه با اشاره به تقاضاي زيادي که توسط مردم و شوراياري ها براي احداث بازار ميوه و تره بار در شهر وجود دارد گفت: ما بايد اين رضايت را در بين مردم افزايش دهيم. در اين غرفه ها مردم با اعتماد به شهرداري خريد مي کنند. در حالي که ميوه هاي ارگانيک غرفه ها شناسنامه ندارند و اگر ما واقعا نمي توانيم محصول ارگانيک را ارائه کنيم اين عنوان را بايد از روي غرفه ها برداريم.
رييس شوراي اسلامي شهر تهران، بي اطلاعي مردم و مطمئن نبودن از ارگانيک بودن ميوه ها را از مشکلات ميادين دانست و بيان داشت: قيمت برخي از اقلامي که در برخي ميادين به فروش مي رسند از قيمت نمونه بيرون از بازار گران تر است. در بين مردم اين تفکر وجود دارد که ميوه ها چند کيفيت دارند و فروشنده ها ميوه هاي باکيفيت تر را براي مشتري هاي خاص نگه مي دارند. حيف است اين سرمايه رضايتمندي که براي مديريت شهري ايجاد شده با اين حاشيه ها آسيب ببيند.
عبدالهي، معاون خدمات شهري شهرداري تهران در تشريح ايرادات وارده گفت: مردم از روند حرکت و اقدامات مراکز ميوه و تره بار رضايت مندي خوبي دارند اما اين به معناي نبود اشکالات نيست. در چند ماه گذشته بازديد هاي ميداني نشان داده با نظارت بيشتر وضعيت رو به بهبود است.
معاون خدمات شهري شهرداري تهران در ادامه خاطر نشان کرد: همان طور که در مصوبات شورا آمده غرف به صورت مزايده واگذار مي شوند. قيمت هاي مصوب شورا گاهي در مزايده ها به 3 تا 4 برابر قيمت پايه مي رسد. ما تضمين مي کنيم اين افزايش هيچ افزايش نرخي در سطح شهر تهران در هيچ کدام از مواد غذايي ميادين نخواهد داشت.
عبدالهي تاکيد کرد: به فروشندگان ميوه هاي ارگانيک بر اساس مصوبه ي شورا 30 درصد کمتر از قيمت پايه اجاره داده مي شوند. آنها بايد محصولات شان را 40 درصد گران تر از ميوه هاي ديگر بفروشند که با چند مورد تخلف ديده شده برخورد کرده ايم.
وي درباره جلساتي که هر هفته براي قيمت گذاري ميوه ها برگزار مي شود توضيح داد: اين جلسات با حضور نماينده وزارت جهاد، وزارت صنعت و معدن و تجارت، نماينده شورا به همراه سازمان ميادين براي قيمت گذاري شاخص و پايه در کشور برگزار مي شود. حتي در شروع فصل که ميوه هاي مختلف به بازار مي آيد ما گاهي در طول هفته 2 تا 3 بار شورا را تشکيل مي دهيم.
عبدالهي در پايان خاطر نشان کرد: به دنبال اين هستيم که بتوانيم ميوه ها را از توليد به مصرف عرضه کنيم. از ابتداي راه اندازي مرکز ميادين در تهران که به بيش از 30 سال قبل بر مي گردد در ساختار با مشکلاتي مواجه بوديم. درحال حاضر بهترين روشي که ما را از هر مفسده و ارتباطات غيرسازمان بر حذر مي دارد روش برگزاري مزايده است. توليد کنندگان واقعي در اين روند حضور دارند و بر اين اساس غرفه ها را واگذار مي کنيم.
دنيامالي در ادامه گفت: بايد جلوي کساني که غرفه ها را به يک نفر ديگر اجاره مي دهند گرفته شود؛ چرا که ميادين ميوه و تره بار تنظيم بازار را نيز انجام مي دهد. اين قيمت بازار کل کشور را تعيين مي کند.
حقاني نيز از شهرداري تهران خواست به حجره هاي ميدان مرکزي نظارت کند. وي گفت: جلوي برخي از غرفه ها افرادي نشسته اند و کاسبي مي کنند. آنها دلالان اصلي در ميدان ميوه و تره بار هستند و فعاليت شان در بازار غيرقانوني است.
دبير نيز تاکيد کرد: شوراي شهر بايد لايحه واگذاري غرفه ها را اصلاح کند تا اين مشکلات ايجاد نشود.
در نهايت اين لايحه با اضافه شدن تبصره اي مبني بر ممنوعيت واگذاري غرف توسط برندگان در مزايده به تصويب رسيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]