تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اندكى حقّ، بسيارى باطل را نابود مى كند، همچنان كه اندكى آتش، هيزم هاى فراوانى را م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826075971




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شهرک های کشاورزی چشم انداز روشنی برای تقویت اقتصاد کشاورزان/ گیلان نیازمند توجه جدی مسئولان است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > گیلان مهر گزارش می دهد؛
شهرک های کشاورزی چشم انداز روشنی برای تقویت اقتصاد کشاورزان/ گیلان نیازمند توجه جدی مسئولان است
رشت – خبرگزاری مهر: شهرک های کشاورزی چشم انداز روشنی برای تقویت اقتصاد کشاورزان و توسعه زیر ساخت های این بخش مهم و راهبردی در کشور است.



به گزارش خبرنگار مهر، شهرک های کشاورزی مجموعه ای از مجتمع های کشاورزی، دامی و شیلات هستند که نقش کلیدی در ایجاد توسعه کشاورزی پایدار دارند. بر اساس قانون پنج ساله پنجم توسعه این شهرک ها باید زمینه های حفظ منابع طبیعی را در کشور فراهم کنند. در این ارتباط نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی هدف اصلی تاسیس این شهرک ها را توسعه زیرساخت های بخش کشاورزی دانست و گفت: هدایت کشاورزان، بیان راهبرد و گسترش توسعه زیرساخت های بخش کشاورزی از اهداف مهم تاسیس این شهرک هاست. مهرداد لاهوتی افزود: با ایجاد این شهرک ها می توان تولید محصولات کشاورزی، دامی و منابع طبیعی را در عین افزایش کیفیت، بالا برد.  وی اظهارداشت: این شهرک ها وابسته به وزارت جهاد کشاورزی هستند با گسترش این واحدها می توان کشاورزی کشور را مدیریت و بازار محصولات را چه در خارج و چه در داخل به دست گرفت.

کشاورزی گیلان اقتصادی نیست نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی شرکت شهرک‌ های کشاورزی زمینه‌ ساز اقتصادی کردن فعالیت کشاورزان دانست و گفت:  متاسفانه کشاورزی گیلان اقتصادی نیست از اینرو مسئولان باید به این مهم توجهی ویژه شود. وی ادامه  با تاکید بر اینکه دولت باید به نحو احسن از بخش کشاورزی حمایت کند، افزود: ضمن ارائه خدمات مطلوب به روستانشینان زندگی در روستاها باید اقتصادی شود. لاهوتی  با بیان اینکه کشاورزی گیلان به شدت دچار آسیب است، گفت: در حال حاضر شش هزار هکتار از باغات چای استان دچار تغییر کاربری و پنج هزار هکتار در معرض تغییر کاربری قرار دارند. وی همچنین با اعلام اینکه چهار هزار هکتار از باغات توت استان نیز تغییر کاربری پیدا کرده اند، افزود: این تغییر کاربری ها به دلیل عدم اقتصادی وضعیت کشاورزی در این استان زیبایی شمالی است. نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی بر لزوم توسعه شهرک های کشاورزی در گیلان تاکید کرد و یادآورشد: منابع و راهکار توسعه و ایجاد این شهرک های در صندوق توسعه ملی پیش بینی شده است. بدون شک این شرکت ها با هدف توسعه بیش از پیش کشاورزی و صنایع مرتبط با آن ایجاد می شوند، در قالب این شرکت و شهرک ها فعالیت های کشاورزی و صنایع مرتبط با آن در قالب این شهرک ها ساماندهی خواهند شد.  ایجاد این شرکت ها اقدامی همانند ایجاد شرکت شهرک های صنعتی است، با ایجاد این شرکت ها ارائه خدمات با هدف مطالعه و طراحی و نیز تامین زیرساخت های شهرک های کشاورزی بهتر صورت می گیرد.

شهرک‌های کشاورزی، راهی برای توسعه و پویایی اقتصاد گیلان یک شهروند لاهیجانی در این زمینه به مهر می گوید: اگر کشاورزی صنعتی در کشوری رشد کند و صنعت کشاورزی از شکوفایی مناسبی برخوردار باشد، این کشور هرگز نیازمند به جایی نخواهد بود. پیمان آقاجانی افزود: وقتی از نظر غذایی، کشوری تامین باشد می‌ تواند در عرصه‌ های دیگر نیز در راه شکوفایی و رشد قرار گیرد و از صنعت مستقل و پایدار برخوردار شود. وی تاکید کرد:  کشاورزی را باید به عنوان مهمترین رکن رکین اقتصاد جامعه و حکومت مورد توجه و اهتمام قرار داده و سرمایه‌گذاری‌ ها را متوجه این بخش کرد. این شهروند لاهیجانی که خود دانش آموخته رشته کشاورزی است، ادامه می دهد: ایجاد شهرک های کشاورزی می تواند باعث تقویت زیر ساخت های بخش کشاورزی شود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز با بيان اينكه ايجاد شهرك هاي كشاورزي نقش كليدي در توسعه  توليدات داخلي دارند، گفت: توسعه سرمايه گذاري به معناي رونق اقتصادي و رشد و توسعه استان است. علیرضا شعبان نژاد افزود: ايجاد زمينه هاي لازم به منظور توسعه سرمايه گذاري و نيز حمايت از سرمايه گذاران از مهمترين سياست هاي كاري دولتمردان در استان است. وی اظهارداشت: به یقین با توسعه امر سرمايه گذاري ضمن توسعه فضاي كسب و كار در استان بسياري از معضلات از جمله بيكاري نيز رفع خواهد شد. رئیس جهاد کشاورزی گیلان گفت: بر اساس بند "ل" ماده 194 قانون برنامه پنجم توسعه براي تمركز فعاليت‌ هاي كشاورزي در نقاط مشخص و كاهش هزينه‌ ها، قرار است، شهرك‌ هاي كشاورزي جديد ايجاد شود. وی یادآورشد: توليد محصولات استراتژيك عامل پيشرفت جامعه در عرصه نوين صنعتي است و امروزه جوامعي كه از اقتصاد قوي و پويايي برخوردار‌ند از نظر كشاورزي نيز به درجه‌اي از رشد رسيده‌اند كه ‌كاملا مستقل و غير وابسته باشند.

توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی گیلان گامی موثر در تحقق تولید ملی به هر ترتیب توسعه شهرک های کشاورزی، صنایع تبدیلی و تکمیلی گیلان گامی موثر در تحقق شعار محوری سال یعنی " حماسه اقتصادی" است. صنایع تبدیلی با توجه به آثار مستقیم و غیر مستقیمی که در بخش کشاورزی بر جای می گذارد در شکوفایی اقتصاد کشور نقش مهمی دارد. شناخت نقاط قوت، فرصت ها و نیز مشکلات و تنگناهای آن می تواند کشور را به چشم اندازهای روشن تر در بخش کشاورزی و صنایع وابسته به آن سوق دهد. استان گیلان به دلیل مجاورت با دریای کاسپین، بهره گیری از باران فراوان، رطوبت کافی، رودخانه‌ های زیاد و خاک های آبرفتی یکی از قطب های کشاورزی و حاصلخیز کشور بوده و در تولید محصولات و تامین نیازهای غذایی نقش اساسی دارد. همچنین اراضی قابل کشت، جنگل ها و مراتع طبیعی، اقلیم متفاوت و ذخایر ﮋنتیکی قابل توجه، فلور غنی و غیره از امکانات و منابع کشاورزی گیلان است که تولید انواع و اقسام محصولات کشاورزی را میسر ساخته است. بنابراین صنایع وابسته به کشاورزی در گیلان به دلیل داشتن موقعیت منحصر به فرد، اهمیت و نقش مهمی در توسعه فعالیت های زراعی، باغی، آبزی پروری، دامداری و غیره و توسعه اقتصاد ملی دارند. فرماندار شهرستان رشت در این رابطه با تاکید بر اینکه صنایع تبدیلی نقش موثری در اقتصاد استان دارد، گفت: این صنعت در افزایش تولید و امنیت غذایی، تامین نیازهای عمده معیشتی جامعه و مواد خام مورد نیاز بسیاری از صنایع، خود کفایی در محصولات و فرآوردههای کشاورزی و کاهش ضایعات حائز اهمیت است. سید عیسی مهدوی افزود: افزایش درآمد کشاورز، اشتغالزایی، عدم مهاجرت از روستا به شهر، افزایش ارزش افزوده و صادرات، جلوگیری از خروج ارز برای واردات مواد غذایی و جلوگیری از صدور مواد اولیه خام کشاورزی از دیگر کارکردهای صنایع تبدیلی و تکمیلی است. وی اظهارداشت: افزایش بهره روی نیروی انسانی و سرمایه، وابستگی کم به مواد اولیه مصرفی خارج از کشور، وابستگی کم ارزی نسبت به سایر بخش ها، کمترین میزان سرمایه گذاری در مقایسه با سایر حوزه ها، ارتقای دانش فنی و مهارت ها، مبارزه با تورم و وجود بازار مصرف برای بیشتر محصولات از مزیت های مهم این صنعت است.

لزوم بررسی نقاط قوت و ضعف توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی گیلان وی ادامه داد: وجود بازارهای منطقه ای و بین المللی برای این محصولات، ایجاد تنوع در تولید و مصرف مواد غذایی، افزایش مدت زمان نگهداری مواد غذایی، کاهش زمان پخت غذا، عرضه بهداشتی تر محصولات غذایی، رعایت استانداردهای مواد غذایی و صرفه جویی در وقت از دیگر ویژگی های برجسته صنایع تبدیلی و غذایی است. با وجود این صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی به رغم داشتن تمامی نفاط قوت و مزیت های برجسته برای تحقق شعار محوری سال جدید که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است دارای تهدیدها، نقاط ضعف و تنگناهای متعددی از قبیل داشتن تعداد متولیان دولتی در امر تصمیم گیری، برنامه ریزی و سیاستگزاری این صنایع و عدم هماهنگی بین آنها، بوروکراسی پیچیده و طولانی بودن امور اداری در دستگاههای مسئول، عدم حمایت مناسب سیستم بانکی به وﻳﮋه عدم پرداخت تسهیلات در فصل تولید، وجود بهره بالای بانکی که سبب تضعیف بنیه مالی این صنایع می شود، است. به روز نبودن بیشتر قوانین و همچنین عدم ثبات در مقررات واردات و صادرات مواد غذایی، عدم وجود معافیتهای مالیاتی و دریافت عوارض مختلف که منجر به بالا رفتن قیمت تمام شده محصولات می شود، نبود کشاورزی مکانیزه و صنعتی به منظور تولید گونه های صنعتی مورد نیاز و کاهش قیمت تمام شده محصول، فرسودگی ماشین آلات و تجهیزات در بسیاری از این صنایع و همچنین فرسودگی سیستم حمل و نقل از دیگر نقاط ضعف و تنگناهای این حوزه است. همچنین عدم تخصص نیروی انسانی به وﻳﮋه در مدیریت این واحدها و عدم برنامه ریزی و آموزش کارکنان، بالا بودن میزان ضایعات در مراحل مختلف زنجیره تولید تا مصرف، نبود سیستم مناسب بازاریابی به وﻳﮋه در صادرات، عدم تولید بسیاری از فرآوردههای صنایع غذایی مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی، نبود مراکز اطلاع رسانی در زمینه تولید، فرآوری، حمل و نقل، نگهداری و بازاریابی این فرآوردهها از نکات نقاط ضعف مهم توسعه صنایع تبدیلی است. به هر حال بهره ‌وری مناسب تولیدات کشاورزی نیازمند ایجاد و احیای صنایع تبدیلی است و گیلان ظرفیت بسیار خوبی در بخش کشاورزی دارد. این استان در تولید برنج، زیتون، چای، فندق، ماهی، داروهای گیاهی، بادام زمینی و چند محصول دیگر دارای رتبه های برتر در کشور است از این رو افزایش راندمان تولید و بازاریابی از موارد مهم است که باید توجه شود. در شرایط کنونی صنعتی شدن و استفاده از فناوریهای نوین در بخش کشاورزی امری ضروری است و با بهره ‌گیری از این دانش باید زمینه افزایش صادرات تولیدات کشاورزی را فراهم کرد.

توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی، پویایی اقتصادی را در گیلان رقم خواهد زد دراین ارتباط استاندار گیلان با اشاره به اینکه توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی، پویایی اقتصادی را در استان رقم خواهد زد، گفت: خوشبختانه گام های خوبی برای ساخت صنایع تبدیلی، غذایی و کشاورزی در استان برداشته شده و باید این حرکتها به نتیجه برسد. محمد علی نجفی با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان سال " حماسه اقتصادی " از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی افزود: برنامه ریزی در تمامی بخش ها به ویژه کشاورزی باید به گونه ای باشد تا تحقق عملی شعار امسال بوضوح دیده شود. وی همچنین با تاکید بر لزوم ارتقای کمی و کیفی تولیدات داخلی تاکید کرد و اظهارداشت: کالای با کیفیت ضمن رقابت با مشابه خارجی می ‌تواند بازار مشخص و پویایی برای خود در عرصه بازار جهانی داشته باشد. استاندار گیلان بر ضرورت حمایت از کار و سرمایه ایرانی اشاره کرد و ادامه داد: حمایت از فرهنگ ارتقای کار و سرمایه داخلی منجر به افزایش کمی و کیفی تولیدات و در نهایت افزایش آمار اشتغال در کشور می‌ شود. بدون شک سرمایه گذاری و توجه جدی به صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی که نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد در سال " حماسه اقتصادی " شکست سنگینی بر دشمنان تحمیل خواهد کرد از این رو مسئولان باید به این بخش رویکرد ویژه ای داشته باشند.












۱۳۹۲/۱۲/۴ - ۱۵:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن