واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ليگ در خواب آخر زمستان!
خب ليگ برتر به لطف برنامهريزي سازمان ليگ به خواب آخر زمستاني 35 روزه رفت! در حالي كه با نتايج حاصل شده در هفته بيست و هفتم حساسيت رقابت صدر جدول به اوج خود رسيد، اما مسئولان فوتبال ايران ترمز ليگ برتر را كشيدند و به مدعيان و هوادارانشان گفتند 35 روز تا برگزاري هفته بيست و هشتم صبر كنند.
جدال شانه به شانه فولاد، استقلال، پرسپوليس، نفت و حتي سپاهان در بالاي جدول پيشبيني اينكه جام قهرماني به كدام تيم ميرسد را بسيار سخت كرده. با اين وجود تشكيل اردوهاي تيم ملي و حضور چهار نماينده كشورمان در ليگ قهرمانان آسيا بهانهاي شد تا يك بار ديگر شاهد تعويق ليگ باشيم. در سالهاي گذشته بارها شاهد اين اتفاق بوديم و امسال نيز عدم همكاري باشگاهها با تيم ملي، سازمان ليگ را وادار كرد تا تصميم به تعطيلي يكماه بگيرد. حال آنكه رئيس سازمان ليگ به غيرحرفهاي بودن تصميم اين سازمان واقف است. غلامرضا بهروان ديروز در مصاحبهاي عنوان كرد كه تعطيلي رقابتهاي ليگ برتر حرفهاي نيست. صحبتهاي بهروان اين سؤال را در ذهن ايجاد ميكند كه چطور يكي از اصليترين تصميمگيران اين مسئله با تصميم اتخاذ شده مخالف است، اما تصميم گرفته شده به مرحله اجرا درآمده! آقاي بهروان چطور انتظار دارد 16 تيم حاضر درليگ خود را با شرايط تحميل شده غيرحرفهاي وفق دهند؟ در بين مدعيان قهرماني استقلال، سپاهان و فولاد شرايطي به مراتب بهتر از پرسپوليس و نفت دارند. استقلال و فولاد روز سهشنبه و سپاهان روز چهارشنبه به مصاف حريفان آسيايي خود ميروند و اين تيمها درطول اسفند دوبار ديگر هم بازي ميكنند به همين جهت ميتوانند آمادگي خود را تا حدودي حفظ كنند، در حالي كه پرسپوليس و نفت 35 روز از شرايط مسابقه دور هستند و هر اهل فني خوب ميداند كه حفظ آمادگي تيم طي اين مدت چه كار سخت و تقريباً غيرممكني است. نكته ديگري كه بايد به آن اشاره كرد اينكه هر چهار تيم ايراني حاضر در ليگ قهرمانان از بازي اول تا بازي دوم خود 14روز بيكار هستند؛ 14 روزي كه سازمان ليگ ميتوانست فكري به حال آن كند. به هر حال چنين برنامهريزي از سوي مسئولاني كه هفته بيستوهفتم را چنين منحصر به فرد برگزار كردند دور از ذهن نبود؛ برنامهاي كه در هيچ كجاي دنيا نميتوان نمونهاي براي آن پيدا كرد. اما تيم ملي كه خيليها براي توجيه كارهاي خود سنگش را به سينه ميزنند؛ تيم كرش دوازدهم همين ماه با كويت بازي دارد و دو روز بعدش نيز با گينه ديداري دوستانه برگزار ميكند. تمامي اين موارد موجب شده تا ليگي را كه تازه راه افتاده بود از حركت باز دارند. متأسفانه تصميمات نسنجيده و البته غيرحرفهاي موجب شده تا سرنوشت ليگ برتر در هالهاي از ابهام قرار بگيرد. اين در حالي است كه سازمان ليگ ميتوانست در روزهايي كه تيمهاي آسيايي در ليگ قهرمانان بازي دارند رقابت ساير تيمها در ليگ را برگزار كند. از آنجا كه برگزاري همزمان بازيها و رعايت انصاف در هفته بيست و هفتم اصلاً به چشم نميخورد، احتمالاً كمتر تيمي به اين تصميم معترض ميشد. فاصله از سرگيري ليگ (7 فروردين 93) تا آخرين بازي نمايندگان ايران در ليگ قهرمانان 10 روز است، در صورتي كه تيمهاي حرفهاي جهان در فاصله دو تا سه روز ريكاوري ميكنند و بازيهايشان در ليگ رااز سر ميگيرند. منتها فوتباليستهاي ايراني براي بازگشت به ليگ بيش از يك هفته زمان نياز دارند، هر چند كه ادعاي حرفهايگري دارند. مربيان باشگاهي با توجه به شناختي كه از بازيكنانشان دارند و نيز از ترس اينكه موقعيتشان به خطر بيفتد هيچ اعتراضي به اين مسئله نميكنند.
به هر حال اين رسم حرفهايگري نيست، ليگي كه ميليارد ميليارد پول خرجش ميشود و همه دستاندركارانش ادعاي حرفهاي بودن دارند بنا به دلايلي غيرحرفهاي سيوپنج روز تعطيل ميشود تا همه چيز از تبوتاب بيفتد و چرخ فوتبال بايستد تا چهار نماينده كه با توجه به وضعيت فوتبالمان اميدي هم به موفقيتشان نميرود در آسيا حاضر شوند و تيم ملي هم اردوي خود را برپا كند؛ برنامههايي كه برگزاري بازيهاي ليگ كوچكترين ضربهاي به آنها نميزند.
نویسنده : شيوا نوروزي
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 04 اسفند 1392 - 09:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]