واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فرماندار جدید شهرستان جلفا منصوب شد جلفا، تبریز - ایرنا - طی حکمی از سوی وزیر کشور ˈ زاهد محمودی ˈ به عنوان فرماندار جدید شهرستان جلفا منصوب و فعالیت خود را آغاز کرد.
عبدالرضا رحمانی فضلی در این حکم زاهد محمودی را به سمت فرماندار شهرستان جلفا منصوب کرده است.
در آیین تکریم از فرماندار سابق و معارفه فرماندار جدید جلفا استاندار آذربایجان شرقی، امام جمعه جلفا، نماینده مردم این شهرستان در مجلس، مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ارس و خانواده های معظم شهدا و ایثارگران حضور داشتند.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه تغییر و تحول های حاکمیتی در شهرستان ها در ایستگاه هشتم فرماندار شهرستان جلفا را به اعضای شورای اداری این شهرستان معرفی کرد.
زاهد محمودی متولد 1352 خلخال در استان اردبیل بوده و مدرک تحصیلی وی کارشناس ارشد مدیریت اجرایی است.
کارشناس تحقیقات سیاسی استانداری آذربایجان شرقی، بخشدار خداآفرین، بخشدار مرکزی جلفا و کارشناس و کارگزین اداره مالی و اداری استانداری آذربایجان شرقی از جمله سوابق و مسوولیت های اجرایی وی به شمار می رود.
شهرستان جلفا با یکهزار و 670 کیلومتر مربع (3.7 درصد مساحت استان آذربایجان شرقی) در 120 کیلومتری تبریز مرکز استان و به صورت نوار باریکی در مرز شمالی ایران واقع شده است.
این شهرستان از سمت شمال با جمهوری ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان، از سمت شرق با شهرستان خداآفرین، از سمت غرب با استان آذربایجان غربی و از سمت جنوب با شهرستان های ورزقان و مرند هم مرز است.
طبق آخرین تقسیمات کشوری شهرستان جلفا دارای دو بخش به نام های مرکزی (شامل دهستان های شجاع، ارسی و داران) و سیه رود (شامل دهستان های دیزمار غربی و نوجه مهر)، سه نقطه شهری به نام های جلفا، هادی شهر و سیه رود و 61 آبادی است.
بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1390، جمعیت شهرستان جلفا در حدود 55 هزار و 166 نفر (1.5 درصد جمعیت استان) و جمعیت مرکز این شهرستان 5 هزار و 628 نفر برآورد شده است.
جمعیت شهری این شهرستان 37 هزار و 756 نفر و جمعیت روستایی آن 17 هزار و 410 نفر و تعداد خانوار آن 16 هزار و 128 خانوار است.
منطقه آزاد ارس که بخش بزرگی از آن در شهرستان جلفا واقع شده با برخورداری از مرز مشترک با جمهوری آذربایجان و ارمنستان و وجود خطوط ارتباطی با اروپا و منطقه قفقاز، ترکیه و حوزه مدیترانه و قرارگیری در کریدورهای بین المللی حمل و نقل، پیشینه تاریخی اقتصادی قابل توجه، اقلیم مناسب، منابع غنی آب، مراتع و ذخیره گاه های جنگلی، قابلیت های توسعه گردشگری در زمینه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی و ورزشی بین المللی و ظرفیت بالای رشد و توسعه صنعتی، معدنی، کشاورزی، خدماتی و علمی و آموزشی به طور بالقوه نقش حائز اهمیتی را در ارتباط با چشم انداز 20 ساله به خود اختصاص داده است.
وجود معادن غنی و ایجاد صنایع وابسته و نزدیکی به شبکه های زیربنایی، زمینه های توسعه تکنولوژی های نوین، (بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی وIT) بستر را برای حضور مؤثر در عرصه ملی در جهت رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی و کسب جایگاه اول اقتصادی، علمی و فن آوری در منطقه، فراهم می آورد.
همچنین سابقه تاریخی مرکزیت تجاری منطقه و توانمندی های بالای صادراتی و با فراهم سازی زیرساخت های توسعه، فعالیت های بازرگانی در کنار گمرکات و مراکز تخلیه و بارگیری کالا می تواند بسترساز تعامل سازنده با جهان باشد.
توسعه این شهرستان به ترتیب بخش های بازرگانی، خدمات و صنعت است.
وجود منطقه آزاد صنعتی تجاری ارس در جوار شهرستان جلفا به عنوان بستری مناسب برای سرمایه گذاری صنعتی است.
7222/587
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]