واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ اسفند ۱۳۹۲ (۱۷:۴ب.ظ)
تعامل منطقي و مطلوب ايران و ژاپن زمينه مناسبي براي تحکيم همکاريهاي دو جانبه است دکتر محمدعلي دارياني با تأکيد بر اين مطلب گفت: دو کشور ايران و ژاپن داراي سابقه فرهنگي، علمي و تاريخي طولاني اند و از تمدني پايدار برخوردارند و به سبب جايگاه مثبت ژاپن در افکار عمومي کشور ما، زمينههاي همکاري ميان دو ملت در عرصههاي مختلف علمي، فرهنگي و سياسي فراهم است.
به گزارش خبرگزاري موج، معاون هماهنگي اجراي مقررات اداري معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور که در چهاردهمين گردهمايي سالانه اعضاي انجمن شرکت کنندگان ايراني در دورههاي آموزشي جايکا سخن مي گفت افزود: رويکرد دو کشور براي تحکيم آرامش و ثبات در قاره آسيا، بستر مناسبي براي تحکيم همکاريهاي فيمابين به وجود آورده است و با توجه به اينکه قرن 21 به نام قرن آسيا نامگذاري شده و با توجه به شرايط مساعد طرفين، زمينه تحقق مشارکت بيشتر در زمينههاي مختلف بين دو کشور فراهم است.
وي در اين گردهمايي که با حضور وزير مختار سفارت ژاپن در ايران، مدير کل شرق آسيا و اقيانوسيه وزارت امورخارجه جمهوري اسلامي ايران و نماينده مقيم جايکا در دفتر نمايندگي ايران برگزار شد، با تأکيد بر اينکه ايران و ژاپن به عنوان دو کشور تأثيرگذار و قدرتمند در آسيا داراي ظرفيتهاي فوق العادهاي در ابعاد مختلف سياسي، اقتصادي و فرهنگي اند، افزود: توسعه ارتباطات مردمي بين ايران و ژاپن از طريق نهادهاي دولتي مانند انجمن شرکت کنندگان در دورههاي آموزشي جايکا يک ضرورت است که ميتواند به رشد و تحکيم روابط فرهنگي و علمي و شناخت بهتر طرفين از يکديگر کمک قابل توجهي نمايد.
معاون هماهنگي اجراي مقررات اداري معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود پيشنهادهايي را به منظور بهرهوري و اثربخشي بيشتر دورههاي آموزشي که جايکا متولي برگزاري آنهاست، ارائه کرد.
برگزاري نشستهاي تخصصي بين اعضاي انجمن در ايران و ژاپن، طراحي دورههاي آموزشي برنامهريزي و مديريتي در سطوح مختلف با رويکرد مسأله محور، در اختيار گذاشتن آخرين تجربيات موفق مديريتي ژاپن و بازنگري در طراحي دورههاي آموزشي و بهروز رساني محتواي دورههاي متناسب با نيازهاي اجتماعي-اقتصادي ايران، از جمله پيشنهادهاي ارائه شده دکتر دارياني در اين گردهمايي بود.
وزير مختار سفارت ژاپن در ايران نيز در اين نشست به بيان پيشينه روابط ايران و ژاپن پرداخت و گفت: همکاريهاي دو کشور در عصر جديد از سال 1336رسما آغاز شد و ما با توجه به اينکه ايران کشوري در حال توسعه و داراي توانمنديهاي فراوان است، همواره ارتباط سازنده و رو به گسترشي را با اين کشور داشتهايم.
آکيرا چيبا سپس افزود: همکاريها و کمکهاي فني و مالي ژاپن به ايران در زمينه حفاظت از محيط زيست، مبارزه با مواد مخدر، بازگشت داوطلبانه مهاجران افغان به سرزمين اصلي و دورههاي آموزشي که با حضور کارشناسان ايراني در ژاپن برگزار شده و ميشود، نمونه خوبي از اين همکاريهاست.
وي در همين چارچوب افزود: تاکنون بيش از 3هزار کارآموز ايراني در دورههاي مختلف آموزشي ژاپن شرکت کردهاند و با گشايش فصل جديد روابط دو کشور که در سايه ديدارها و گفت و گوهاي مقامات سياسي دو کشور در ماههاي اخير صورت گرفته بايد تلاش کنيم که اين روابط توسعه و تعميق يابند.
مدير کل شرق آسيا و اقيانوسيه وزارت امورخارجه کشورمان نيز در اين گردهمايي تعامل مؤثر و مستمر دو کشور در طول ساليان متمادي را ناشي از درک صحيح مردم و دولتهاي دو کشور از شرايط و توانمنديهاي يکديگر دانست و گفت: نقش مهم ايران و ژاپن در منطقه خاورميانه و خليج فارس و گسترش نفوذ ژاپن در جهان پيراموني اميد بخش روابطي محکم و سازنده تر در آينده نزديک است.
مهاجري افزود: متأسفانه با وجود ظرفيتهاي بالقوه فراوان دو طرف که ميتوانست بستر همکاريهاي بيشتر باشد، در سالهاي اخير به دليل مسائل خارج از اراده دوطرف مانند تحريمها و مسائل مربوط به فعاليت صلحآميز هستهاي ايران از اين ظرفيتها به خوبي استفاده نشد و اميدواريم با توجه به منطقي تر شدن رفتار جامعه بينالملل با فعاليتهاي هستهاي و رفع تحريمها، دو کشور جبران مافات کنند و از ظرفيتهاي موجود براي گسترش مناسبات بهرهمند شوند.
مدير کل شرق آسيا و اقيانوسيه وزارت امورخارجه کشورمان در ادامه گفت: جمهوري اسلامي ايران آمادگي همکاري با ژاپن در پروژههاي مختلف فني و اقتصادي را دارد و از آمادگي وزارت متبوعش براي رفع موانع و حمايت از حضور مؤثر ژاپن در زمينههاي مذکور خبر داد.
رئيس انجمن شرکت کنندگان ايراني دورههاي آموزشي جايکا نيز اعلام کرد: در سالهاي اخير فعاليت انجمن محدود به برگزاري گردهمايي ساليانه بوده است که با هماهنگيهايي که انجام شده است در سال جديد دو نشست تخصصي هم با حضور اعضا در دستگاههاي اجرايي برگزار خواهد شد.
مهندس رضي همچنين از راهاندازي وب سايت و پست الکترونيکي انجمن براي ارتباط و تعامل بهتر و بيشتر اعضا با يکديگر خبر داد.
در چهاردهمين گردهمايي جايکا در ايران ياسوتو تاکه اوچي، نماينده مقيم جايکا در دفتر نمايندگي ايران، حبيب الله اصغري، رئيس پژوهشکده فناوري اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهي و عبدالرحيم ايرا، کارشناس دفتر شاخص قيمتهاي مرکز آمار ايران، نيز مطالبي ايراد کردند.
جايکا انجمن شرکت کنندگان دورههاي آموزشي در کشور ژاپن است. اين کشور هر ساله بورسهاي مختلف آموزشي را به کارشناسان کشورهاي مختلف اختصاص ميدهد و تعدادي از شرکت کنندگان در اين دورههاي آموزشي، اعضاي انجمن جايکا هستند.
اين انجمن در ايران نيز دفتر دارد و ارتباط مستمري را با اعضاي انجمن و کساني که در دورههاي آموزشي کشور ژاپن شرکت ميکنند، برقرار ميکند. اين انجمن هر ساله گردهمايي را با حضور اعضا در ايران برگزار ميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]