واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: استعفای رئیس پارلمان و خروج رئیس جمهور اوکراین از پایتخت
در پی بحران سیاسی در اوکراین و ادامه اعتراضات و کشته شدن ده ها نفر در ناآرامی های اخیر ، رئیس پارلمان اوکراین از سمت خود استعفا کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، این در حالی است که رسانههای محلی اوکراین اعلام کردند ویکتور یانوکویچ رئیس جمهور این کشور پس از دست کشیدن از بخش اعظم قدرت خود و توافق با برگزاری انتخابات پیش از موعد، شهر کیف را ترک کرده است.
گزارش های منتشر شده حاکی است یانوکوویچ پس از ترک کیف به شهر خارکوف در شمال شرقی اوکراین سفر کرده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داد ، در پی امضای توافقنامه صلح با هدف پایان دادن به بحران سیاسی سه ماهه در اوکراین، یکی از رهبران تظاهرکنندگان امروزاعلام کرد: مخالفان کنترل کامل پایتخت را به دست گرفتهاند.
آندری پاروبی یکی از رهبران مخالف در اردوگاه تظاهرکنندگان در میدان استقلال در کیف روز شنبه اعلام کرد تظاهرکنندگان اکنون کنترل پایتخت را به طور کامل به دست گرفتهاند.
این تغییرات درپی امضای توافقنامهای با میانجیگری غرب در روز جمعه صورت گرفت. هدف از این توافقنامه پایان دادن به خشونتهایی بود که چندین قربانی گرفت و صدها زخمی برجا گذاشت.
سخنگوی مخالفان اوکراینی اعلام کرد: مخالفان روز شنبه در پی جلب حمایت پارلمان از قطعنامه ای هستند که خواستار استعفای ویکتور یانوکوویچ رئیس جمهور اوکراین می شود.
به گفته وی این قطعنامه به پارلمان اجازه می دهد تاریخی به منظور برگزاری انتخابات زودهنگام تعیین کند.
بسیاری از تظاهرکنندگان در کیف همچنان برکناری فوری یانوکویچ از ریاست جمهوری را خواستار هستند.
اوکراین در سه ماه گذشته به دنبال خودداری یانوکوویچ رییس جمهوری این کشور از امضای قرارداد همکاری تجاری با اتحادیه اروپا، شاهد تظاهرات گسترده ای بود که در بسیاری از موارد به ناآرامی و زد و خورد نیروهای امنیتی و معترضان انجامید.
این تظاهرات با حمایت اتحادیه اروپا و آمریکا تاکنون ادامه داشته که البته آمریکا نقش مهمی در شعله ور شدن اعتراضات در اوکراین ایفا کرده است.
با توجه به سفر مقامات آمریکایی و اروپایی به اوکراین می توان گفت آمریکا و غرب نقش بسیار پر رنگی در اعتراضات اوکراین دارند. بسیاری از کارشناسان امور بین الملل، اعتراضات در کی یف را کارگردانی شده از سوی غرب می دانند و معتقدند حضور مهمانان خارجی در تجمع های مخالفان نشانه این واقعیت است.
چندی پیش دولت اوباما اعلام کرد که از معترضان اوکراینی حمایت می کند. به علاوه آمریکا از مدت ها پیش از آغاز این تظاهرات، در امور داخلی این کشور دخالت می کرده است. سناتور جان مک کین در سفر خود به اوکراین در دیدار با سران مخالفان، حمایت آمریکا از آنان را اعلام کرد و همین موضوع موجب خشونت بیشتر در تظاهرات بعدی شد.
شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]