محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845614189
روند زمانی مذاکرات به سود غربیها نیست
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: روند زمانی مذاکرات به سود غربیها نیست
این مذاکرات به دنبال تفاهماتی که به عنوان برنامه اقدام مشترک در ژنو صورت گرفت و نخستین گام در مرحله گام نهایی و جامع است صورت پذیرفت و این برنامه دو بخش دارد که یکی اقدامات 6 ماهه داوطلبانه و اعتماد ساز است.
کد خبر: ۳۸۰۹۳۸
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۸ - 22 February 2014
تهران- ایرنا - سخنگوی سازمان انرژی اتمی با با پیش بینی تغییر مثبت درادبیات طرف غربی و ابراز امیدواری درباره درک واقعیت مقتدر جمهوری اسلامی ایران از سوی کشورهای غربی، روند زمانی مذاکرات را به سود غربی ها ندانست.
بهروز کمالوندی، معاون روابط راهبردی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی و سخنگوی این سازمان در برنامه کنکاش که شامگاه جمعه از شبکه تلویزیونی جام جم یک پخش شد، درباره جزییات مذاکرات اخیر ایران با گروه پنج به علاوه یک در وین اتریش گفت: این مذاکرات به دنبال تفاهماتی که به عنوان برنامه اقدام مشترک در ژنو صورت گرفت و نخستین گام در مرحله گام نهایی و جامع است صورت پذیرفت و این برنامه دو بخش دارد که یکی اقدامات 6 ماهه داوطلبانه و اعتماد ساز است.
وی افزود: در طول 6 ماه باید وارد مذاکرات در ارتباط با گام نهایی شد که مهمترین گام است و در حل و فصل جامع که نقاط مختلفی را در بر می گیرد.
کمالوندی گفت: با این نگاه این مسائل شروع شد و حدود سه روز، مذاکرات اخیر در وین طول کشید. در این دوره عمدتا بحث ها درخصوص مسائل شکلی و چارچوب مذاکراتی بود.
وی تصریح کرد: در حقیقت هنوز وارد مسائل محتوایی نشده ایم. اما چارچوبی که تنظیم شده، این فضا را ایجاد می کند که بتوانیم مذاکرات را به خوبی پیش ببریم.
کمالوندی اضافه کرد: به نظر می رسد که طرفین راضی هستند و همکاران در تماس گفتند در همان جهتی که مورد نظر بوده پیش رفتیم، اگرچه مذاکرات، مذاکرات بسیار سختی است و احتیاج به مذاکرات کارشناسی زیادی دارد که بتوانیم مسائل را به صورت ریز وارد بشویم و بتوانیم چارجوبی را برای مذاکرات مشخص کنیم.
وی گفت: به نظر می رسد که در این مرحله از مذاکرات، به آن اهدافی که مورد نظر بوده است رسیده ایم و اگر چه فضای رسانه ای، فضایی بوده و خواهد بود که بخصوص در طرف مقابل عمدتا رویکرد مذاکراتی دارد؛ یعنی تاثیر بگذارد بر فضای مذاکرات و طرف مقابل که ایران باشد، را وادار به آمادگی برای امتیازات بیشتر کند. ما این فضا را می شناسیم و با توجه به شناخت خوبی که هم از تاکتیک ها و هم استراتژی های آنها داریم مراقب هستیم که مذاکرات در چارچوب مورد نظر جمهوری اسلامی ایران باشد.
کمالوندی درباره همکاری ایران با آژانس و 1+5 و تاثیر متقابل هر کدام از این دو طرف بر تصمیم سازی های یکدیگر در مذاکرات گفت: موضوع هسته ای ماعمدتا سیاسی است هر چند مولفه های فنی و حقوقی در آن وارد شده که صرفا بتواند به همان اهداف سیاسی کمک کند.
وی افزود: فرمایش مقام معظم رهبری که اگر موضوع هسته ای نباشد، سایر موضوعات مطرح می شود، فرمایشی است که سابقه و تجربه 35 سال گذشته آن را نشان می دهد. در حقیقت انقلاب الهام بخشی داریم که این تاثیرگذاری آن حداقل باید از طرف مقابل مدیریت می شد. از طرق مختلف چون کودتا و جنگ و فشارهای گوناگون دنبال شد اما به نتیجه نرسید.
کمالوندی اضافه کرد: آنها حالا تلاش می کنند چیزی که نتوانستند در تهدید به وجود بیاورند در تحریم ها و مذاکرات به وجود بیاورند که چنین چیزی مقدور نیست. ما با علم به این چند بعدی بودن آمدیم با آژانس به مذاکرات فشرده وارد شدیم، به این دلیل که این آورده آژانس را می برند در حوزه سیاسی استفاده می کنند و بالعکس به آژانس هم فشار می آورند. این ارتباط متقابل را اگر نمی شود قطع کرد، حداقل باید تضعیف کرد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: واقعیت و مطلوب این است که شما مسائل و مشکلات را به صورت فنی و حقوقی مطرح کنید. بعد از اینکه جواب فنی گرفتید دیگر به آن عمل کنید. ما این تجربه را هم داشتیم. 6 موضوع بود که تمام شده بود. دوباره موضوع کوچکی را بزرگ کردند و از داخل همین موضوع، موضوعات زیادی حدود 60 مورد مطرح کردند.
وی افزود: دراین ارتباط ما دو روش می توانستیم داشته باشیم. یک روش اینکه بگوییم ادعاهایی که آژانس مطرح می کند، غیرحقوقی است. به این دلیل که وقتی موضوعی مطرح می شود، این حق طرف مورد اتهام و در اینجا جمهوری اسلامی ایران است که مستندات اتهام به آن داده شود. آنها می گویند این در حد ابهام است. اما این ابهام حداقل باید مستند باشد. چون مستند نیست در فضای سیاسی و در گزارشات مکرر آژانس مطرح می شود. این موضوعات کاملا روشن است و می توان گفت بخش عمده ای از اینها حتی ابهام هم نیست. به همین دلیل ما فکر کردیم که با یک دیپلماسی چند لایه فنی، حقوقی، سیاسی باید وارد موضوع شویم.
وی افزود: از بخش های کار، همکاری و صحبت با آژانس بود، گفتیم مسائل را مشخص کنند. ما به صورت مدیریت شده و برنامه ریزی شده آژانس را می بریم به سمت همان ابهامی که مورد نظر است.
کمالوندی تصریح کرد: برخی دوستان درگذشته می گفتند که لزومی ندارد در همین حد هم با اینها رفتار شود. اشکال این قضیه در این است که این آتش تهیه برای طرف مقابل در بخش سیاسی تهیه می کند. علیه ما اجماع سازی می کند. درباره 6 مورد دیدید که مدیر کل آژانس اظهار رضایت کرد. حالا 7 موضوع جدید است که ما می توانیم پیش بینی کنیم که این موضوعات می تواند تاثیر مثبت بگذارد. البته این دو مطلب جداگانه است یعنی مذاکره با 5+1 و آژانس. اینها حتما تاثیر متقابل دارند.
وی افزود: کار با آژانس را در حاشیه کار بزرگ می بینیم و نه یک موضوع اصلی.
معاون روابط راهبردی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی افزود: آنهایی که موضوعاتی را می آورند در آژانس مطرح می کنند، در حقیقت همین قدرت های بزرگ هستند بقیه اعضا، اعضای فعالی در این زمینه نیستند. بنابراین یک راه حل هم این است که شما در میز مذاکره سیاسی بنشینید، صحبت کنید و به همین دلیل همزمان با بعد سیاسی در کانال حقوقی و فنی هم کار می شود. اعتقادمان این است که اگر طرف مقابل حسن نیت داشته باشد می توانیم به نتیجه برسیم.
کمالوندی اضافه کرد: نکته اصلی درباره برنامه هسته ای ایران پذیرش یک سری واقعیت هاست. واقعیت اینکه جمهوری اسلامی ایران یک کشور مقتدر است. حتی در مولفه های شناخته شده برای غرب. یعنی در دنیای واقع گرایی، جمهوری اسلامی ایران ظرفیت بسیار بالایی دارد. حدود یک هزار میلیارد دلار ظرفیت اقتصاد کشور ایران بر اساس قدرت خرید است. این اقتصاد که شانزدهمین اقتصاد دنیاست می تواند جزو 10 اقتصاد دنیا در طول سال های آینده شود. مهم تر از همه اینها تاثیرگذاری ایران بر روند های دنیاست.
وی افزود: خواست جمهوری اسلامی ایران خواسته دست نیافتنی یا خیلی عجیبی نیست. نگرانی هایی هم که از جانب مقام معظم رهبری وجود دارد و هر از گاهی تذکر داده می شود، نگرانی هایی است که داریم و همیشه همراهمان است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: مساله مهم این است که اینها علاوه بر پذیرش واقعیت، ادبیاتشان هم در حال تغییر است، شما خواهید دید که در طول ماه های آینده نمی توانند با زبان بی احترامی صحبت کنند.
کمالوندی در خصوص زمان مذاکرات گفت: زمان، برخلاف برخی تلقی ها در کشورهای غربی به نفع آنها نیست. نباید فکر کنند که چون هنوز ساختار تحریم هایی به هم نریخته می توانند به نفع خودشان باشد. زمان در گذشته به نفع جمهوری اسلامی ایران بوده و در آینده هم خواهد بود.
وی گفت : آنها بدنبال این بودند که بر اساس زمان به اهدافی که می خواهند برسند و در حقیقت محدود کردن برنامه هسته ای ما. این اتفاق نیفتاد. ما از کمتر از 160 سانتریفیوژ امروز به 19 هزار سانتریفیوژ رسیده ایم. اینها به لحاظ تعداد است و اگر کیفیت را در نظر بگیریم بسیار بسیار بالاتر از اینها است. این را طرف غربی خیلی خوب می داند. در بعد اقتصادی هم این تحریم ها ممکن است آزار دهنده بوده باشند اما فلج کننده نیستند لذا زمان از این جهت مهم است که به اینها فرصت بدهیم برای قبول کردن برخی واقعیت های تلخ.
کمالوندی با تاکید بر اینکه مذاکرات در سطوح و لایه های مختلف انجام می شود، اضافه کرد: این مهم است که آنان حس کنند که مذاکره کننده ما از موضع قدرت مذاکره می کند. برخلاف این تصور که جمهوری اسلامی ایران از موضع فشار خارجی وارد مذاکرات شده است. نکته دیگر اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات مصمم است و شاید از این جهت، زمان مهم است.
وی با تاکید بر اینکه تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات با انگیزه و اعتماد بنفس بالا ظاهر می شود افزود: به نظرم انتقال این حس به پیشبرد اهداف کمک می کند. البته ما نگران هستیم و با احتیاط مسائل را پیش می بریم، به همین دلیل تعهدات جمهوری اسلامی ایران تعهداتی است که برگشت پذیر و داوطلبانه است، اما می توانیم بگوییم همین قدر که جلو رفتیم به آن روند کلی کنار آمدن با واقعیت کمک کرده است.
وی درباره برخی ابراز نگرانی ها گفت: اگر با عینک حقوقی نگاه کنیم تا این مرحله، آنچه که جمهوری اسلامی ایران برده بسیار بیشتر از آن چیزی است که داده است. بزرگترین علت این است که به صورت عملی یا دوفاکتو طرف مقابل پذیرفته که ما غنی سازی خود را ادامه دهیم.
کمالوندی اضافه کرد: تمام فشارها و قطعنامه های شورای امنیت برای این بود که جمهوری اسلامی ایران فعالیت های غنی سازی خود را تعلیق کند. نکته دیگر اینکه تعهدات ایران تعهدات موقت غیر الزام آور است و خود این سند یک سند حقوقی قابل اتکایی به لحاظ تعهدات جمهوری اسلامی ایران نیست.
معاون روابط راهبردی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی و سخنگوی این سازمان گفت: حتی ایران می تواند بیش از آنچه در ذهن طرف مقابل می آید، برگردد. طرف مقابل هم این مسائل را می داند و درواقع این فرصتی است که دارد داده می شود که خودشان را با شرایط تطبیق دهند.
وی افزود: ما بیست درصدی را که داشته ایم نصفش را تبدیل کرده ایم به مقصد نهایی و در حال تبدیل به صفحه سوخت برای راکتور تهران است و مابقی در حال رقیق سازی است که دوباره در صورت تمایل قابل تبدیل است. این در حالی است که در دوره قبلی حتی ما آماده شده بودیم که اینها را به خارج از کشور بفرستیم و قرار بود تمام آن در خارج از کشور تبدیل به صفحه سوخت شود.
کمالوندی تصریح کرد: بنابراین در کوتاه مدت 6 ماهه جمهوری اسلامی ایران برنده این مذاکرات بوده این در حالی است که در بلند مدت نگرانی داریم و خیلی مراقبت می کنیم، به هر حال آنها هم خیلی تلاش می کنند که از همه ظرفیت دیپلماتیک و سیاسی خود استفاده کنند. مهم این است که نگرانی های آنها برطرف شود –اگر مشروع باشد- و حقوق ما حفظ شود. اگر حسن نیت باشد، شدنی است و اگر هم در انتها به نتیجه نرسیدیم چیزی را از دست نداده ایم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]
صفحات پیشنهادی
کمالوندی: روند زمانی مذاکرات هسته ای به سود غربی ها نیست
کمالوندی روند زمانی مذاکرات هسته ای به سود غربی ها نیست تهران- ایرنا - سخنگوی سازمان انرژی اتمی با با پیش بینی تغییر مثبت درادبیات طرف غربی و ابراز امیدواری درباره درک واقعیت مقتدر جمهوری اسلامی ایران از سوی کشورهای غربی روند زمانی مذاکرات را به سود غربی ها ندانست بهروز کمالوننماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس: تعامل و گفتمان در مذاکرات هستهای روند منفی نیابد
نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس تعامل و گفتمان در مذاکرات هستهای روند منفی نیابدنماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی گفت تعامل و گفتمان در مذاکرات هستهای نباید روند منفی به خود بگیرد به گزارش خبرگزاری فارس از شرق استان تهران حمیدرضا مشهدیعباسی امشب درکمالوندی: روند مذاکرات ایران و آژانس رو به پیشرفت است/گفتگوها فردا ادامه می یابد
کمالوندی روند مذاکرات ایران و آژانس رو به پیشرفت است گفتگوها فردا ادامه می یابد بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی روند مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی را خوب سازنده و رو به پیشرفت توصیف و اعلام کرد طرفین مذاکرات خود را فردا ادامه می دهند به گزارش نامه نیوزمذاکرات صلح دولت و جدایی طلبان سودان به پایان فوریه موکول شد
چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰ ۵۹ مذاکرات صلح میان دولت سودان با جدایی طلبان کردفان جنوبی به پایان ماه جاری میلادی موکول شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از پایگاه العهد لبنان مذاکرات صلح میان جدایی طلبان منطقه کردفان جنوبی و دولت سودان در اتیوپی پس از پنج روز منتانیاهو: تا اینجا فقط ایران از مذاکرات سود کرده است
نتانیاهو تا اینجا فقط ایران از مذاکرات سود کرده استنخست وزیر اسرائیل با اشاره به اینکه از فردا مذاکرات هسته ای ایران از سر گرفته میشود مدعی شد که تا اینجا فقط ایران از گفت وگوها سود کرده است به گزارش خبرگزاری فارس بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که مذاکرات هسته ای ایرتلاش چین برای داشتن نقش فعال در روند مذاکرات با ایران
تلاش چین برای داشتن نقش فعال در روند مذاکرات با ایران سیاست > انرژیهستهای - ایسنا نوشت هوا چونیانگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری هفتگی گفت ما باید برای حل این مساله پیچیده و حساس هم به یک راهحل مسالمتآمیز از طریق مذاکرات ادور دوم مذاکرات میان طرفهای درگیر در سودان جنوبی
دوشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰ ۳۱ دور دوم مذاکرات میان دو طرف درگیر در سودان جنوبی امروز دوشنبه در آدیس آبابا برگزار میشود به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا هیات دولتی برای توسعه در شرق آفریقا ایگاد اعلام کرد که دور دوم مذاکرات میان طرفهای درگیر در سودان جنوبی امروز درروز دوم مذاکرات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی/ روند رضایتبخش گفتوگوها
روز دوم مذاکرات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی روند رضایتبخش گفتوگوها مذاکرات ایران با نمایندگان آژانس بینالمللی انرژی اتمی که از روز گذشته آغاز شده امروز دوباره از سر گرفته میشود به گزارش نامه نیوز بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفتگو با باشگاه خبرنگارانوزیر دفاع پیشین امریکا:آمریکا هرگز به حمله به ایران حتی نزدیک هم نبود/ تا زمانی که این مذاکرات ادامه دارد، حمل
وزیر دفاع پیشین امریکا آمریکا هرگز به حمله به ایران حتی نزدیک هم نبود تا زمانی که این مذاکرات ادامه دارد حمله نظامی اتفاق نخواهد افتاد وزیر دفاع پیشین امریکا در اظهارنظری مهم گفته است حمله به ایران اساسا هرگز در دستور کار امریکا قرار نداشته است به گزارش نامه نیوز رابرت گیتس رپایان نشست امروز ژنو 2/ درخواست از الابراهیمی برای ترسیم جدول زمانی مذاکرات
سهشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵ ۵۸ سخنگوی ائتلاف مخالفان سوریه در پایان مذاکرات امروز سهشنبه اعلام کرد تاکید نشست امروز بر پایان دادن به خشونتها بود وما از الابراهیمی خواستیم جدول زمانی مشخصی برای ادامه مذاکرات ترسیم کند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از شبکه اسسخنگوی وزارت خارجه افغانستان: پاکستان در روند مذاکرات صلح افغانستان صداقت ندارد
سخنگوی وزارت خارجه افغانستان پاکستان در روند مذاکرات صلح افغانستان صداقت نداردسخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان با اشاره به سیاست دولت پاکستان در روند صلح افغانستان اظهار داشت دولت پاکستان در روند مذاکرات صلح طالبان و دولت افغانستان صادقانه عمل نمیکند به گزارش خبرنگارخبرگزاری فنبیلالعربی: در صورت شکست مذاکرات پرونده سوریه به شورای امنیت میرود
نبیلالعربی در صورت شکست مذاکرات پرونده سوریه به شورای امنیت میروددبیر کل اتحادیه عرب تاکید کرد که بعد از شکست مذاکرات بین دو طرف سوری بحران این کشور به سمت سازمان ملل یا شورای امنیت خواهد رفت به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه خبری العربیة نبیل العربی دبیر کل اتحادیه عربشتاب بخشی به روند نوسازی بافت های فرسوده شهری استان لرستان ضروری است
شتاب بخشی به روند نوسازی بافت های فرسوده شهری استان لرستان ضروری است خرم آباد - ایرنا - معاون امور عمرانی استانداری لرستان گفت یک هزار و 150 هکتار بافت فرسوده شهری در این استان شناسایی شده که روند نوسازی واحدهای موجود دراین بافت باید شتاب بیشتری بگیرد به گزارش خبرنگار ایرنا مجنتانیاهو: فقط ایران ازمذاکرات هسته ای سود برده است
نتانیاهو فقط ایران ازمذاکرات هسته ای سود برده است بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت تنها ایران است که از مذاکرات هسته ای خود با کشورهای بزرگ سود برده است آفتاب به گزارش ایرنا پایگاه خبری الحیات به نقل از خبرگزاری فرانسه نوشت نتانیاهو روز دوشنبه در بیانیه ای که دروایتهای امیدبخش از روند مذاکرات هستهای وین
روایتهای امیدبخش از روند مذاکرات هستهای وین رسانه های خارجی با پوشش اخبار مربوط به تازه ترین مذاکرات هسته ای ایران با هیات های مذاکره کننده بلافاصله چشم انداز مثبتی از این نشست های دوجانبه در صدر اخبار خود ترسیم کردند آفتاب به گزارش ایرنا مرحله دیگری از مذاکرات هسته ای به عپس از برگزاری اولین دور مذاکرات صلح اعلام شد: کنارهگیری عضو دیگر تیم طالبان از روند مذاکرات صلح
پس از برگزاری اولین دور مذاکرات صلح اعلام شد کنارهگیری عضو دیگر تیم طالبان از روند مذاکرات صلحمولانا عبدالعزیز از اعضای تیم مذاکرهکننده طالبان پاکستان در اعتراض به پیشنهاد دولت در جریان اولین نشست نمایندگان طالبان و دولت از حضور مجدد پای میز مذاکره انصراف داد به گزارش خبرنگاردور دوم مذاکرات طرفهای درگیر در سودان جنوبی آغاز شد
دور دوم مذاکرات طرفهای درگیر در سودان جنوبی آغاز شددور دوم مذاکرات بین طرفهای درگیر در سودان جنوبی به منظور دستیابی به یک توافق نهایی برای پایان دادن به بحران این کشور در شهر آدیسآبابا آغاز شد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه سیوم مسوین رئیس گروه مذاکره کننده-
گوناگون
پربازدیدترینها