واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: راسخ: بانوان برای ورزش کردن اعتماد به نفس ندارند!
کد خبر: ۳۸۰۷۲۴
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۰ - 21 February 2014
عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیتبدنی گفت: یکی از موانع ورزش کردن بانوان، اعتماد به نفس پایین آنها برای انجام ورزش است.
دکتر نازنین راسخ در گفت وگو با ایسنا درباره موانع انجام ورزش همگانی از سوی بانوان اظهار کرد: با توجه به نقشی که بانوان دارند انجام دادن ورزش از سوی آنها میتواند در بسیاری از مسائل خانوادگی و اجتماعی هم تاثیر گذار باشد. اما چند عامل وجود دارد که باعث میشود خانمها کمتر به ورزش بپردازند. از مهمترین دلایل آن نیز میتوان از عوامل فردی، بین فردی و ساختاری نام برد.
او ادامه داد: مهمترین عامل فردی که میتوان به آن اشاره کرد اعتماد به نفس پایین خود خانمها است. یکی دیگر از عوامل این است که ساعتهای بیکاری خانمهای شاغل کم است و آنها نمیتوانند به ورزش بپردازند.
دکتر راسخ درباره عوامل بین فردی و ساختاری اظهار کرد: از جمله عوامل بین فردی این است که گاهی اوقات والدین ترس این را دارند که فعالیت ورزشی باعث ضربه زدن به تحصیل دختران میشود و یا تأثیر منفی روی سیستم بدنی و جسمانی دختران داشته باشد در صورتی که خلاف این موضوع ثابت شده است. بحث دیگر درباره مسائل اقتصادی فعالیت ورزشی است زیرا بسیاری از خانوادهها قدرت مالی برای انجام فعالیت ورزشی را ندارند . یکی دیگر از عوامل بین فردی مخالفت همسران و یا افراد دیگر با ورزش زنان است که مدام به بانوان گفته میشود مهمترین نقش شما مادری و تربیت فرزندان است. عوامل ساختاری هم مربوط به موانع که موجود در جامعه است؛ مثلا اماکن ورزشی ویژه بانوان و همچنین بودجه مختص ورزش بانوان کم است.
او درباره راه حلهای برطرف کردن این مشکلات تصریح کرد: چندین دستگاه و سازمان وجود دارند که نقش مهمی در برطرف کردن این مشکلات دارند. مهمترین آن آموزش و پرورش است. آموزش و پرورش میتواند با اضافه کردن ساعاتی به زنگ ورزش درباره منافع انجام فعالیتهای ورزشی آموزشهای لازم را بدهد.
راسخ در ادامه افزود: صداوسیما میتواند از طریق پخش کردن برنامههایی در راستای افزایش انگیزه بانوان برای ورزش کردن به توسعه در این زمینه کمک کند. باید به زنان ورزشکاری که به موفقیت رسیدهاند در رسانهها توجه بیشتری شود. برنامههای تبلیغاتی برای ورزش زنان باید در ساعاتی از رسانهها پخش شود که خانواده به آن توجه کنند نه اینکه صبح زود درباره تاثیرات ورزش کردن میزگرد بگذارند. یکی دیگر از سازمانهای تاثیرگذار شهرداری است. فضاهای مختص ورزش بانوان باید به وسیله شهرداری افزایش یابد و باشگاهها طوری نباشند که زنان فقط صبحها بتوانند در آن فعالیت کنند. در کل این سازمانها باید تسهیلاتی برای بانوان قائل شوند که به توسعه ورزش همگانی کمک کنند.
عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی درباره تاثیر ورزش همگانی در ورزش قهرمانی گفت: در طرح جامعه، ورزش به چهار قسمت پرورشی، همگانی، قهرمانی و حرفهای تقسیم شده است. اگر بخواهیم به ورزش همگانی توجه کنیم باید از ورزش پرورشی آغاز کنیم یعنی آموزش وپرورش است که دراین جا میتواند نقش مهمی ایفا کند زیرا بچهها در مهمترین زمان کسب دانش و شخصیت در مدرسه حضور دارند و برنامههای مناسب فدراسیون هم میتواند تاثیرگذار باشد. اگر ورزش کردن در بانوان درونی شود و از انجام آن لذت ببرند ناخودآگاه آنها به ورزش ادامه میدهند و به زمینه قهرمانی هم قدم میگذارند و به این ترتیب ورزش همگانی پایه گذار ورزش قهرمانی میشود.
دکتر نازنین راسخ در پایان گفت: مسئولین نباید به یک برنامه بسنده کنند و باید برنامههای گستردهای درباره توسعه ورزش همگانی بانوان داشته باشند به دلیل اینکه اگر یک خانم از لحاظ روحی و جسمانی در وضعیت خوبی قرار داشته باشد زندگی در دیگر افراد خانواده هم جریان مییابد بنابراین امیدوارم به ورزش بانوان بیشتر بها داده شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]