واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ اسفند ۱۳۹۲ (۲۲:۳ب.ظ)
آيتالله کعبي: علم نافع در دين مبين اسلام بايد داراي کاربرد عملي باشد عضو مجلس خبرگان رهبري، با بيان اينکه علوم اسلامي را نبايد صرفاً با توجه به تئوريها و آرمانهاي غير معطوف به واقعيت مورد تفسير قرار داد خاطرنشان کرد: علم نافع در دين مبين اسلام بايد داراي کاربرد عملي باشد.
به گزارش خبرگزاري موج، آيتالله عباس کعبي در همايش رابطه مديريت و علوم اسلامي که در تالار همايشهاي موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني برگزار شد اظهار داشت: کارآمدي، عنصري است که در متن دين و علوم اسلامي مورد توجه و تاکيد است.
وي افزود: در اسلام آن علمي نافع است که بتواند بر رفتارها و عملکرد جامعه تاثير مثبت بگذارد و تحولي را در ميان مردم به وجود آورد.
عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان اينکه علوم اسلامي را نبايد صرفاً با توجه به تئوريها و آرمانهاي غير معطوف به واقعيت مورد تفسير قرار داد خاطرنشان کرد: علم نافع در دين مبين اسلام بايد داراي کاربرد عملي باشد.
کعبي ادامه داد: پيامبر گرامي اسلام(ص) به مسلمانان توصيه ميکردند احاديث و روايات را به طور کامل و دقيق دريابند تا ديگران از آنها در اين امر پيشي نگيرند.
وي حديث ثقلين را مورد توجه قرار داد و عنوان داشت: در اين حديث قرآن و عترت دو مقولهاي هستند که پيامبر اکرم(ص) از مسلمانان ميخواهند در کنار يکديگر از آنها بهره بجويند؛ در حقيقت نسبت علوم انساني و مديريت کلان در حوزههاي گوناگون در اين روايت مورد توجه قرار گرفته است.
استاد حوزه علميه قم، امامت را عهدهدار مديريت و سرپرستي جامعه دانست و تصريح کرد: در حقيقت تئوريهايي که بدون امامت و ولايت عيني در جامعه ارائه شوند ناقص هستند زيرا تفکيکناپذيري تئوري و عمل است که جامعه را رو به ترقي و پيشرفت ميبرد.
وي عنوان کرد: امامت و ولايت الهي نقطه آغاز مديريت اسلامي محسوب ميشود؛ ولايت کليد تدبير الهي و مديريت اسلامي است.
کعبي با اشاره به ولايت به عنوان راهبر عرصههاي مديريتي در اسلام خاطرنشان کرد: در حقيقت ولايت و امامت يک جريان مديريت الهي هستند و نميتوان نگاهي صرف به عنوان امري اعتقادي و تاريخ به آن داشت.
عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان اينکه کامل شدن اسلام با اعلام ولايت بر همين اساس صورت گرفته ادامه داد: دين بدون ثقلين در کنار هم ناقص و غيرکارآمد است به همين دليل نيازمند دولت و امامت هستيم.
وي سابقه تمدن اسلامي و پيامبران الهي را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: تاريخ انبيا و اوصيا و در حقيقت عيني ساختن شيوههاي مديريتي ائمه اطهار(ع) هم در اين زمينه کاربرد دارد.
کعبي بيان داشت: شناخت و به کارگيري قواعد عام مديريتي اسلامي هم امري ضروري است؛ چارچوببندي محيط مديريت هدف فقه مديريتي يا همان فقه سازماني به شمار ميرود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]