تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه پرهيز از حرامها است همچنانكه شخص از خوردنى و نوشيدنى پرهيز مى‏كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832477774




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا آمریکا به جنگ نیاز دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
چرا آمریکا به جنگ نیاز دارد؟
پایگاه اینترنتی گلوبال ریسرچ در گزارشی نوشت: در جنگ ها جان بسیاری گرفته می شود و میزان قابل توجهی از منابع هدر می رود ، به همین سبب است که اغلب مردم با جنگ مخالفند.اما چرا جرج بوش رئیس جمهور وقت آمریکا عاشق جنگ بود؟
به گزارش نامه نیوز به نقل از فرهنگ نیوز، بسیاری از مفسران معتقدند پاسخ این سوال که چرا جرج بوش رئیس جمهور وقت آمریکا عاشق جنگ بود؟ ریشه در عوامل روحی و روانی دارد. برخی بر این باورند که جرج بوش آن را وظیفه خود برای پایان دادن به کاری می دانست که توسط پدرش در زمان جنگ خلیج فارس آغاز شده و بنا به دلایلی نامعلوم ناتمام مانده بود و بعضی دیگر معتقدند بوش انتظار جنگی کوتاه را داشت که پیروزی وی را در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تضمین می کرد. اما به اعتقاد نویسنده دلیل این رویکرد رئیس جمهور آمریکا را باید در جای دیگری جستجو کرد.در واقع علاقه بوش به جنگ ارتباط اندکی با مسائل روح و روانی وی داشت و تا حد زیادی به نظام اقتصادی آمریکا مربوط می شد. در واقع نظام اقتصادی آمریکا به عنوان یک نظام سرمایه داری به گونه ای عمل می کند که در چارچوب آن آمریکاییهای ثروتمندی همچون بوش پروتمندتر خواهند شد.

این گزارش می‌افزاید: نمی‌توان انکار کرد که این بحران شدید اقتصادی در آمریکا تنها در جریان جنگ جهانی دوم و به دنبال راه اندازی این جنگ پایان یافت. راه اندازی این جنگ که در اروپا آغاز شده بود و آمریکا پیش از سال 1942 شرکتی فعال در آن نداشت زمینه را برای تولید حجم قابل توجهی از تجهیزات نظامی و رونق اقتصاد آمریکا فراهم کرد. در حدفاصل سال های 1940 تا 1945 ، آمریکا چیزی حدود 185 میلیارد دلار برای تولید این تجهیزات هزینه کرد و سهم هزینه های نظامی در تولید ناخالص داخلی این کشور بین سال های 1939 تا 1945 از یک و نیم درصد به حدود 40 درصد افزایش یافت. به این ترتیب بود که با تولید تجهیزات نظامی ، بحران اقتصادی آمریکا و نابرابری میان عرضه و تقاضا در این کشور پایان یافت. با تولید چنین هزینه هایی بود که نه تنها بیکاری در آمریکا ریشه کن شد بلکه دستمزدها نیز نسبت به قبل افزایشی قابل توجه پیدا کرد. در واقع در جریان جنگ جهانی دوم بود که بحران شدید اقتصادی در آمریکا رو به پایان گذاشت و اکثر آمریکاییها آسایش و رفاه ناشی از رشد و شکوفایی اقتصادی را تجربه کردند. در حدفاصل سال های 1942 تا 1945 سود خالص دو هزار شرکت بزرگ آمریکایی در مقایسه با سال های 1936 تا 1939 ،بیش از چهل درصد افزایش داشت. در جریان جنگ جهانی دوم ، کمتر از 60 شرکت ، کار تولید 75 درصد از تجهیزات نظامی آمریکا را بر عهده گرفتند و در این میان شرکت های فورد و آی بی ام پیشرو بودند.

حال این سوال مطرح می‌شود که آمریکا چگونه هزینه این جنگ را تامین و صورتحساب‌های هنگفت شرکت‌هایی همچون جنرال موتورز و دیگر شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات جنگی را پرداخت کرد ؟ پاسخ این است : تا حدودی از طریق دریافت مالیات که بالغ بر 45 درصد بود و به میزان قابل توجهی از طریق دریافت وام که به 55 درصد می رسید. بر همین اساس بود که بدهی عمومی این کشور به میزان قابل توجهی افزایش یافت و از سه میلیارد دلار در سال 1939 به 45 میلیارد دلار در سال 1945 رسید.

به لحاظ تئوری، این بدهی باید از طریق وضع مالیات های سنگین بر درامدهای برخی شرکت های بزرگ در زمان جنگ کاهش می یافت اما واقعیت چیز درگیری بود و دولت آمریکا در بستن مالیات های سنگین بر درامد شرکت ها ناکام ماند و بدین ترتیب بدهای های عمومی بیش از پیش افزایش یافت.

بر اساس قانون درآمد که در اکتبر 1942 به تصویب رسید بخش اعظم این مالیات‌ها توسط کارگران و شهروندان طبقه پایین پرداخت شد تا افراد ثروتمند و به این ترتیب فشار ناشی از تامین هزینه های جنگ بر دوش قشر فقیر جامعه قرار گرفت.
اما شهروندان آمریکایی که در نتیجه این جنگ نظاره گر کاهش بیکاری و افزایش درامدها بودند توجهی به این موضوع نکردند. از سوی دیگر آمریکاییهای ثروتمند ، از اینکه جنگ چگونه سبب افزایش دارایی آنها و شرکت هایشان شد آگاه بودند. در جریان جنگ ، طبقه ثروتمند آمریکا هرگز به شیوه ای که دولت آمریکا اقتصاد این کشور را اداره می کرد اعتراض نکردند.

جرج بوش رئیس جمهور وقت آمریکا نیز با علم به این موضوع اقدام به راه اندازی جنگ در سال 2003 کرد زیرا بر این باور بود که سود زیادی عاید نزدیکان و دوستان ثروتمندش خواهد شد.

در زمان جنگ سرد نیز دولت آمریکا با دریافت وام، هزینه های فزاینده نظامی خود را تامین کرد که این موضوع به نوبه خود سبب افزایش بدهی های دولتی شد. در سال 1945 ، بدهی های عمومی آمریکا تنها 258 میلیارد دلار بود ،در حالی که در سال 1990 _ پایان جنگ سرد _ این بدهی ها به سه تریلیون و 200 میلیارد دلار رسید. افزایش این میزان بدهی بی سابقه بود و موجب افزایش نرخ تورم در آمریکا شد و این کشور را به بزرگترین دولت بدهکار در جهان تبدیل کرد. واشنگتن مجبور بود هزینه های جنگ سرد را با بستن مالیات های سنگین بر درامد شرکت های سازنده تجهیزات نظامی تامین کند. در سال 1945 ، ‌زمانیکه جنگ جهانی دوم به پایان رسید و جنگ سرد آرام آرام آغاز شد ، شرکت های آمریکایی همچنان 50 درصد کل مالیات ها را پرداخت می کردند اما در زمان جنگ سرد سهم آنها از پراخت مالیات ها کاهش یافت و در حال حاضر نیز سهم آنها تقریبا یک درصد است.
سیاست های دولت آمریکا در جریان جنگ سرد نیز به گونه ای بود که سبب ثروتمندتر شدن ثروتمندان و فقیرتر شدن فقرا شد.
بنا بر آمار و ارقام رسمی ،‌ در سال 1989 _ یک سال قبل از پایان جنگ سرد _ بیش از 13 درصد شهروندان آمریکایی یعنی حدود 31 میلیون نفر در فقر به سر می بردند.
در حال حاضر نیز یک درصد از شهروندان آمریکایی 34 درصد از ثروت این کشور را در اختیار دارند و این موضوع نشان می دهد در هیچیک بزرگ غربی ثروت تا این حد ناعادلانه توزیع نشده است.
شهروندان آمریکایی در حال حاضر بر این باورند که هزینه های سرسام آور نظامی این کشور باید به بخش بیمه و دیگر خدمات اجتماعی اختصاص یابد.

حملات یازده سپتامبر این بهانه را در اختیار بوش قرار داد تا هرکجا که او بخواهد و علیه هرکه بخواهد اقدام به راه اندازی جنگ کند. وی با این بهانه مخفی شدن بن لادن سرکرده القاعده در افغانستان به این کشور حمله کرد و با این فرض که صدام تهدیدی برای آمریکا محسوب می شود جنگ علیه عراق را به راه انداخت.

ذخایر عظیم نفتی عراق علت اصلی انتخاب این کشور برای حمله آمریکا بود و واشنگتن به این دلیل به کره شمالی حمله نکرد که این کشور ذخایر چندانی نداشت.

در پایان این گزارش آمده است: جنگ عراق درس عبرتی برای دیگر کشورهای جهان سوم است که در جهت سیاست های واشنگتن حرکت نمی کنند.




1392/11/21





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن