تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 28 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):در روز جمعه هيچ عملى برتر از صلوات بر محمد و خاندان او (ع) نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806929362




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پژوهشگران صنعتی شریف آلومینیوم مورد نیاز صنعت هوافضا تولید کردند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

پژوهشگران صنعتی شریف آلومینیوم مورد نیاز صنعت هوافضا تولید کردند تهران - ایرنا - پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق شدند آلیاژ آلومینیوم با استحکامی معادل فولاد را برای استفاده در صنایع پیشرفته به ویژه هوافضا تولید کنند.


به گزارش ایرنا، ازدانشگاه صنعتی شریف،فناوری تولید آلیاژهای مقاوم و سبک آلومینیومی مورد استفاده در صنایع پیشرفته به ویژه هوافضا، در انحصار کشورهای معدودی است و هم اکنون موانع فراوانی برای ورود این آلیاژها به کشور به دلیل تحریم های موجود قرار دارد.
آلیاژ آلومینیوم تولید شده در دانشگاه صنعتی شریف از استحکامی بالاتر از آلیاژهای تجاری معمول برخوردار بوده و بدون نیاز به مواد اولیه خارجی، با هزینه ای کمتر در کشور قابل تولید است.
این محصول صنعتی حاصل چهار سال تحقیق و تلاش مداوم است و از استحکام تسلیمی معادل 600 مگاپاسکال برخوردار بوده که به گفته مسوولان پروژه، در آزمایش ها تا 800 مگاپاسکال را نیز تحمل کرده است.
محمد علی مصطفایی، از همکاران پروژه می گوید: در حال حاضر بهترین آلیاژ آلومینیوم استفاده شده در صنایع، آلومینیوم موسوم به 7075 است که با استفاده از عملیات حرارتی آلیاژهایی گران قیمت به دست آمده و از استحکامی معادل 500 مگاپاسکال برخوردار است که البته شکل دهی این آلیاژ به دلیل ترکیب شیمیایی و عناصر استفاده شده در آن بسیار مشکل است اما در روش ما استحکام با ایجاد ساختار نانو در ماده بوجود آمده که موجب حفظ چقرمگی، نرمی و شکل پذیری آلیاژ شده است.
وی افزود: اگر به وزن پایین این آلیاژ توجه شود می توان گفت موفق به ساخت آلیاژی کم نظیر شده ایم که نسبت استحکام به وزن فوق العاده بالایی دارد و بر خلاف فولاد به خوبی در مقابل خوردگی مقاومت می کند.
میثم کرشی از دیگر همکاران این پروژه درباره روش تولید این آلیاژ آلومینیوم می گوید: اعمال کار مکانیکی و تغییر شکل، سبب افزایش استحکام آلیاژ و کاهش انعطاف پذیری آن می شود و از سوی دیگر استفاده از عملیات حرارتی در آلیاژهای عملیات حرارتی پذیر سبب افزایش استحکام آلیاژ می شود.
وی افزود: روشی که در این طرح استفاده شده، ترکیبی از روش های فوق است اما با این تفاوت که کار مکانیکی اعمالی باعث افزایش استحکام شده و انعطاف پذیری ماده کاهش نمی یابد و از سوی دیگر فرآیند به گونه ای است که سبب تغییر ابعادی ماده نمی شود و درنتیجه می توان ماده را با همان شکل اولیه ولی با استحکام بیشتر تولید کرد.
کرشی عدم ایجاد آلودگی در فرآیند تولید به دلیل حذف مرحله ذوب را از دیگر مزایای این روش ذکر کرد و درخصوص سابقه تولید این آلیاژ در جهان گفت: روش مورد استفاده ما در جهان برای تولید آلیاژهایی از مواد دیگر استفاده می شود و در آزمایشگاه های تحقیقاتی کشورهای پیشگام این فرایند تاکنون به صورت آزمایشگاهی مطرح بوده ولی محصولی با این روش به صورت برند تجاری به تولید انبوه نرسیده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از نگرانی های مهمی که وجود دارد سرعت تولید محصول است که می بایست در فاز اول پروژه در حدود 30 قطعه بر دقیقه باشد البته بررسی های انجام شده نشان داد که رسیدن به این نرخ امکان پذیر است.
کرشی تاکید کرد: نکته مهم دیگر در این روش، تغییر طراحی تجهیزات است که باید از حالت آزمایشگاهی به حالت صنعتی تغییر یابند و الان طراحی مفهومی تجهیزات مورد نظر انجام شده است ولی به علت عدم تجربه مشابه، نیازمند طراحی قدم به قدم و محتاطانه است.
سجاد محمدی از اعضای تیم پروژه درباره کیفیت محصول به دست آمده اعلام کرد: تمامی آزمون های استاندارد بین المللی (ASTM) بر روی خواص مواد انجام گرفته ولی متاسفانه به دلیل محدودیت در منابع مالی، گواهی معتبر از استانداردهای ملی و بین المللی اخذ نشده است.
وی ادامه داد: انجام طرح در مرحله طراحی برای صنعتی سازی قرار دارد (Scale-up). البته طرح تجاری آن (BP) نیز در حال تکمیل است که نسخه اولیه آن نیز چند ماه پیش نهایی شد.
به گفته محمدی در حالیکه هزینه هر کیلوگرم آلیاژ آلومینیوم 7075 که بهترین آلیاژ آلومینیوم تجاری موجود به شمار می آید در بازار جهانی با قیمتی در حدود 10 دلار و آلیاژ تیتانیوم به عنوان یک جایگزین 50 دلار به فروش می رسد، پیش بینی می شود هر کیلوگرم آلیاژ تولید شده در کشور با قیمتی در حدود 8 دلار به دست مصرف کننده داخلی برسد.
روح الله دهقانی فیروز آبادی، استاد دانشگاه صنعتی شریف و مشاور این پروژه درباره اهمیت تولید این آلیاژ آلومینیوم در کشور می گوید: دستیابی به روش تولید این آلیاژ آلومینیوم سبک و مقاوم، می تواند راهگشای صنایع پیشرفته ای چون هوافضا باشد تا با کمک این مواد تولیدات خود را به میزان قابل توجهی بهبود دهند.
وی افزود: علاوه بر این دستیابی به فناوری که تاکنون در انحصار معدودی از کشورها بوده است، اثر تحریم ها را در حوزه های پیشرفته نیازمند به این مواد کم می کند.
علمی (1)**1055**1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




30/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن