واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: دیدار روسای مجالس کویت، اردن و نیجر با لاریجانی
روسای مجالس کویت ، اردن و نیجر در حاشیه کنفرانس رؤسای مجالس اسلامی در تهران با رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کردند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر ، آقای لاریجانی در دیدار " مرزوق علی غانم " رئیس مجلس ملی کویت با اشاره به روابط خوب میان جمهوری اسلامی ایران و کویت، مناسبات را مبتنی بر سیاست حسن همجواری، اشتراکات متعدد دینی و منطقه ای و همچنین احترام و منافع متقابل دانست و گفت: سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران همواره حفظ روابط دوستانه و برادرانه با کشورهای همسایه بوده است. وی افزود: توصیه مؤکد رهبر معظم انقلاب مبنی بر گسترش ارتباطات و همکاریها با کشورهای اسلامی ازجمله با کشور دوست و برادر کویت بر اهمیت این امر می افزاید.
لاریجانی برگزاری کنفرانس رؤسای مجالس اسلامی در تهران را نشاندهنده اهتمام دائم جمهوری اسلامی ایران در زمینه تلاش برای حفظ وحدت و همدلی میان ملل مسلمان دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضوی از پیکره امت اسلام، همواره خواستار پیشرفت و سعادت و وحدت ملل مسلمان بر اساس آموزه های دین مبین اسلام بوده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اوضاع منطقه اظهار داشت: حفظ ثبات و امنیت منطقهای برعهده اعضای آن است و جمهوری اسلامی همیشه پیگیر امنیت و ثبات کشورهای منطقه بوده است.
وی افزود: بحرانهای منطقهای هیچ گاه راه حل نظامی نداشته است و تنها از طریق گفتگوهای سیاسی و حاکمیت عقل و تدبیر، شاهد پایان تنش ها بودهایم و امروز رسالت مهم کشورهای اسلامی کمک به خاموش شدن آتش فتنه در درون خانواده بزرگ اسلام است.
در ادامه این دیدار مرزوق علی غانم رئیس مجلس کویت نیز با ابراز خرسندی از حضور در کشورمان برای شرکت در کنفرانس رؤسای مجالس اسلامی گفت: مشارکت در سطح بالای رؤسای مجالس کشورهای اسلامی در کنفرانس تهران بیانگر جایگاه مهم جمهوری اسلامی ایران در جهان اسلام است و جمهوری اسلامی با برگزاری شایسته آن نقطه عطفی در اتحادیه بین المجالس اسلامی در رسیدگی به مشکلات مبتلابه مسلمانان بر جای نهاد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران کشوری مهم و قدرتمند در منطقه است که کویت خود را مفتخر به استمرار روابط خود با این کشور می داند.
رئیس مجلس کویت گفت: جمهوری اسلامی ایران باید با نقشآفرینی خود در حل مشکلات منطقهای حضور جدی و فعال داشته باشد.
وی افزود: کویت معتقد است برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران کاملاً صلح آمیز و منطبق با مقررات بین المللی است و امیدواریم مذاکرات مربوط به نتایج مطلوب و دلخواه برسد.
" عاطف طراونه " رئیس مجلس اردن نیز که در صدر هیئتی بلندپایه برای شرکت در کنفرانس رؤسای مجالس کشورهای اسلامی به ایران سفر کرده است با رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
علی لاریجانی در این دیدار حضور هیئت پارلمانی اردن را در اجلاس تهران مفید و سازنده دانست و گفت : حل مشکلات کنونی جهان اسلام نیازمند گفتگو و تشریک مساعی همه کشورهای اسلامی است.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی از گسترش مناسبات با کشورهای اسلامی به منظور کمک به حل مسائل جهان اسلام و تحکیم و تقویت همبستگی کشورهای اسلامی حمایت می کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود اردن را کشوری مهم در جهان اسلام خواند و گفت: حمایت از مردم مظلوم فلسطین و اتحاد جهان اسلام از دغدغه های دو کشور است که امیدواریم با گسترش هر چه بیشتر مناسبات دوجانبه در جهت حل این مسائل نیز گامهایی برداشته شود.
وی همچنین با انتقاد از سیاست قدرتهای بزرگ در ایجاد و گسترش افراطگرایی در منطقه افزود: آگاهی و اتحاد مسلمانان رمز پیروزی بر توطئه دشمنان اسلام است.
آقای لاریجانی در پایان این دیدار روابط دو کشور را رو به رشد خواند و گفت: گسترش مناسبات دو کشور به نفع دو ملت و جهان اسلام است.
عاطف طراونه رئیس مجلس اردن نیز در این دیدار با اشاره به جایگاه مهم ایران در منطقه و جهان اسلام، ضمن حمایت از گسترش مناسبات دو کشور در عرصههای مختلف گفت: از تلاش ها و حمایت های بیدریغ مجلس و دولت جمهوری اسلامی ایران برای توجه و اهتمام به حل مشکلات جهان اسلام قدردانی می کنیم.
وی گسترش مناسبات دو کشور را خواست ملت و دولت اردن خواند و برای گسترش مناسبات دو کشور ابراز امیدواری کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار رئیس مجلس نیجر با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران برای توسعه مناسبات دوستانه و همه جانبه با کشورهای افریقایی اهمیت فراوانی قائل است گفت: پیشرفت ها و ظرفیت های وسیع اقتصادی، فنی و صنعتی ایران بستر بسیار مناسبی برای گسترش همکاریهای همهجانبه با کشورهای افریقایی فراهم آورد و زمینه حل بسیاری از مشکلات این کشورها را به وجود خواهد آورد.
علی لاریجانی آمادگی شرکت های ایرانی و بخش خصوصی کشورمان را برای سرمایه گذاری مشترک و صدور خدمات فنی و مهندسی به این کشورها در زمینه های مورد علاقه اعلام کرد.
وی با بیان اینکه قدرت های استعماری در صدد غارت منابع کشورها و ملت های افریقایی هستند افزود: نگاه جمهوری اسلامی ایران بر اساس دیدگاه های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و دین مبین اسلام کمک به پیشرفت اقتصادی و اجتماعی کشورهای افریقایی است.
در ادامه این دیدار آقای هاما آمادو رئیس مجلس نیجر نیز با ابراز خرسندی از سفر به کشورمان، برگزاری کنفرانس اخیر رؤسای مجالس اسلامی را با حضور هیئتهای بلندپایه پارلمانی در تهران، بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: حضور هیئتهای بلندپایه از کشورهای اسلامی در تهران نشاندهنده نقش و جایگاه ایران در جهان اسلام است.
وی دین مبین اسلام را عامل پیوند و برادری میان دو ملت خواند و افزود: دولت و ملت نیجر برای گسترش همکاریهای نزدیک با تهران اهمیت بسیاری قائلند.
رئیس مجلس نیجر همکاری در زمینه بهره برداری از معادن و بهرهگیری از خدمات فنی و مهندسی شرکتهای ایرانی را از مهمترین زمینههای همکاری دو کشور دانست.
چهار شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]