واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عمارت کلاه فرنگی فرح آباد؛ محل حضور غواصان نیروی دریایی شده است تهران بزرگ - ایرنا - عمارت کلاه فرنگی فرح آباد؛ با حضور غواصان و نمایش کشتی ها، اسلحه ها و موشک ها به موزه نیروی دریایی سپاه تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، عمارت کلاه فرنگی فرح آباد از ساختمان های قدیمی و تاریخی کشور است که در سال 1322 ه.ق به دستور مظفرالدین شاه قاجار ساخته شد.
طراحی این بنای سه طبقه و زیبا را طراحان فرانسوی انجام داده اند و بناها و معماران کارآزموده ایرانی به اجرا و ساخت بنا همت گمارده و تالارهای این عمارت را با تابلوهای کمال الملک و اثاث و تزیینات بسیار نفیس، آراسته اند.
این بنا درسال 86 از سوی مسوولان نیروی دریایی سپاه به موزه نیروی دریایی تبدیل شد.
در فضای داخلی این ساختمان تغییراتی غیر منطبق با روش های حفظ و مرمت آثار تاریخی انجام شده است.
سقف این بنا با آیینه کاری های زیبایی آراسته شده که نشان از هنرمندی هنرمندان کشورمان بوده است.
تالارها و راهروها نیز به موزه تبدیل شده و انواع سلاح های جنگی نیروی دریایی، ماکت موشک ها و زیردریایی ها وجود دارد.
ˈاحمد مسجد جامعیˈ رییس شورای اسلامی شهر تهران، پس از بازدید از عمارت اصلی کلاه فرنگی، موزه نیروی دریایی سپاه و محوطه آن با اشاره به سابقه تاریخی عمارت کلاه فرنگی فرح آباد اظهار داشت: عمارت کلاه فرنگی فرح آباد در سه طبقه با ستون هاییی زیبا بنا شده و در اطراف آن نیز چند بنای تاریخی از جمله سردر ورودی، دیوار آجری و یک ساعت منحصر به فرد تاریخی وجود دارد.
وی گفت: وسعت و فضای سبز این منطقه امکان تبدیل آن را به یکی از بزرگترین مناطق گردشگری تهران فراهم کرده است.
مسجدجامعی با اشاره به ارزش معماری این بنا افزود: اینجا یکی از مناطقی است که از سال های دور تحت حفاظت قرار داشته و به همین دلیل کمتر مورد گزند و آسیب قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه منطقه حفاظت شده ای با این قدمت تاریخی در دنیا بسیار کمتر دیده می شود افزود: حفظ و مرمت این بنا با همکاری نیروی دریایی سپاه پاسداران، سازمان میراث فرهنگی، سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری تهران ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه این منطقه قابلیت تبدیل شدن به بزرگترین منطقه گردشگری شرق تهران را دارد پیشنهاد کرد، برای حفظ و مرمت بافت قدیمی کلاه فرنگی بهتر است فضایی مجزا برای موزه نیروی دریایی در نظر گرفته شود تا این عمارت بهتر مورد حفاظت و مرمت قرار گیرد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: علیرغم اینکه دوستان ما در نیروی دریایی سپاه اقداماتی را جهت حفظ این بنای تاریخی انجام داده اند اما مشکلاتی در درون ساختمان مشاهده می شود که ناشی از تغییرات ایجاد شده برای تبدیل این ساختمان تاریخی ارزشمند به موزه است.
تهرام/7244/ 699
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
30/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]