واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اتحادیه اروپا ماموریت نظامی خود در بوسنی و هرزگوین را ادامه می دهد بلگراد -ایرنا- قائم مقام فرمانده ناتو در اروپا که فرماندهی هیات نظامی اتحادیه اروپا در بوسنی و هرزگوین تحت نام ˈایفورˈ را بر عهده دارد روز سه شنبه در سارایوو گفت جامعه بین المللی حضور نظامی خود در بوسنی و هرزگوین را تا برقراری ثبات سیاسی در کشور ادامه می دهد.
به گزارش ایرنا از منابع خبری، ریچارد شریف با بیان اینکه ماموریت هیات نظامی بین المللی در بوسنی و هرزگوین زمانی پایان می یابد که تمامی طرفین به راه حل سیاسی قابل قبول دست یابند، گفت: هیات نظامی ˈای فورˈ اکنون در بوسنی و هرزگوین هزار نیرو دارد که تحت فرماندهی ˈدیتر هایدکرˈ فرمانده اتریشی انجام وظیفه می کند.
به گفته فرمانده هیات نظامی اتحادیه اروپا در بوسنی و هرزگوین، نیروهای بین المللی همراه با ناتو و دفتر ویژه نماینده اتحادیه اروپا در بوسنی و هرزگوین به این کشور در مسیر ائتلاف اروپایی و آتلانتیکی هم کمک می کند.
وی همچنین تظاهرات مردم در فدراسیون بوسنی و هرزگوین در دو هفته اخیر را هشداری با سیاستمداران داخلی دانست و گفت که رهبران سیاسی سارایوو بایستی این تظاهرات را جدی تلقی کنند و با دقت به مشکلات مردم گوش فرا دهند.
وی نارضایتی مردم در بوسنی و هرزگوین را دلیلی بر ضعف و ناتوانی دولت در برطرف کردن معضلات اقتصادی موجود در کشور دانست و گفت از فقدان پیشرفت در این کشور ناامید شده است.
تظاهرات ضد دولتی که 13 روز پیش از شهر توزلا شروع شد و به دیگر شهرهای فدراسیون بوسنی و هرزگوین کشیده شد، هنوز ادامه دارد و تظاهر کنندگان نیز در شهر سارایوو و دیگر شهرهای فدراسیون اعلام کردند که تظاهرات تا استعفای تمامی مقامات حکومت فدراسیون بوسنی و هرزگوین و انتخابات زودهنگام در تمامی سطوح ادامه خواهد داشت.
تظاهرت کنندگان در بوسنی و هرزگوین بر این باورند که حکومت سارایوو در حل و فصل مشکلات اقتصادی و تامین معیشتی آنها ناتوان است.
تظاهرات ضد دولتی سیزده روز گذشته در بوسنی در واقع انفجار نارضایتی و خشم متراکم شده مردم در طول سال های گذشته در جامعه این کشور را نشان می دهد که مشکلات اقتصادی، بیکاری و وضعیت نابسامان سیاسی در کشور از مهمترین عوامل خشم مردم به شمار می روند.
تظاهرات مردم در چند روز گذشته که پس از جنگ های داخلی در بوسنی و هرزگوین در سال های 1992 تا 1995بزرگترین نا آرامی درمنطقه گزارش شده است، به آتش زدن مقر ریاست جمهوری در سارایوو، نهادهای دولتی در دیگر شهرها و آتش زدن و ویران کردن اماکن عمومی کشیده شد که با خسارات مالی زیادی همراه بود.
هر چند توافقنامه دیتون درسال 1995میلادی پایان جنگ در بوسنی وهرزگوین و ثبات در منطقه بالکان را موجب شد، ولی ساختار سیاسی کنونی این کشور از جمله دلایل نابسامانی سیاسی و اقتصادی در بوسنی و هرزگوین به شمار می رود.
بوسنی و هرزگوین بر اساس قرارداد صلح دیتون از یک هویت سیاسی جمهوری صرب ها و یک بخش مسلمان و کروات نشین به نام فدراسیون بوسنی و هرزگوین که دارای ده استان است، تشکیل شده است.
بنابر گزارش های اعلام شده در رسانه های بوسنی و هرزگوین، 44 درصد از افراد واجد شرایط در بوسنی و هرزگوین بیکار هستند و متوسط حقوق شاغلین دراین کشور420 یورو است و از هر 5 شهروند یک نفر در مرز فقر قرار دارد.
بنا به آمارهای اعلام شده، رشد اقتصادی این کشور در سال 2013 میلادی یک درصد گزارش شده است.
اروپام**2061** 1552
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
29/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]