محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845177414
عصر ایران: لاریجانی مناسب برای «تصمیم سنجیده»
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عصر ایران: لاریجانی مناسب برای «تصمیم سنجیده» تهران - ایرنا - سایت عصر ایران با اشاره به پاسخ رییس مجلس شورای اسلامی مبنی بر اتخاذ تصمیم سنجیده شورای عالی امنیت ملی برای مسئله حصر سران فتنه اشاره کرد و نوشت: ناگفته پیداست که مناسب ترین شخص برای پی گیری اتخاذ تصمیم سنجیده شخص دکتر لاریجانی است.
در گزارش عصر ایران آمده است : ادبیات آقای لاریجانی قابل توجه است. نخست به این خاطر که از واژه «مساله» استفاده کرده ، در حالی که در نگاه برخی مقوله حصر سه چهره سیاسی، «راه حل» یک بحران است اما آقای لاریجانی با دقت واژه «مساله» را به کار برده است.
«مساله حصر، مساله ای داخلی است و شورای عالی امنیت ملی باید درباره آن تصمیم سنجیده ای بگیرد.» این «سخن سنجیده» را دکتر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در واکنش به بیانیه کاخ سفید درباره آغاز چهارمین سال حصر میر حسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی بر زبان آورده است و از چند نظر اهمیت ویژه و فوق العاده دارد:
1- وجه اول، ادبیات آقای لاریجانی است. نخست به این خاطر که از واژه «مساله» استفاده کرده اند. درحالی که در نگاه برخی مقوله حصر این سه چهره سیاسی، «راه حل» است، آقای لاریجانی با دقت واژه «مساله» را به کار برده و طبیعی است که هر مساله نیز نیاز به راه حل دارد تا جایی که اساسا یکی از تعاریف زندگی در نگاه مثبت اندیشان «مواجهه با مساله و تلاش برای حل و نه انکار آن» است.
دوم از این رو که پرونده را مربوط به شورای عالی امنیت ملی دانسته است. حال آن که می دانیم چندی است برخی از جانب بعضی از سایت ها و رسانه های خاص در هر کنفرانس خبری دادستان کل کشور این موضوع را مطرح می کنند تا به آن صبغه قضایی بدهند.
قرائن اما حاکی از آن است که هیچ پرونده قضایی در این باره تشکیل نشده و تصمیم، مربوط به شورای عالی امنیت ملی است و احتمالا ابتدا قرار نبوده این قدر به درازا بکشد و حالا کشیده است.
مثل ماجراهای دیگر که در شروع، پایان آن چندان مد نظر نبوده است.
هستند کسانی که دوست ندارند موضوع در شورای عالی امنیت ملی حل و فصل شود و از این رو اصرار دارند قوه قضاییه را به نوعی درگیر این ماجرا و برای این قوه هم هزینه سازی کنند.
نکته سوم در ادبیات ستودنی رییس مجلس همان واژه «سنجیده» است که نه بار مثبت دارد و نه منفی و اساسا از امکان قضاوت خالی است.
تصمیم سنجیده در پی نفی و اثبات نیست و تنها سود و زیان را می سنجد. سخن رییس مجلس را می توان به منزله این توصیه دانست که موضوع را در ترازو بگذارید. حتی نماد دستگاه قضا نیز ترازوست و در قرآن از «میزان» یاد شده است.
با این نگاه در قضا و قضاوت نیز باز سنجش صورت می پذیرد.
2- برخی از اصول گرایان رادیکال اشاره آمریکا به این موضوع را نشانه درستی حمایت خود از ادامه حصر می دانند. حال آن که اگر قرار باشد تمام سیاست خود را بر پایه نفی هر گفتار و رفتار آمریکا قرار دهیم در برخی از مواضع دچار مشکل می شویم و در عمل هم دیده ایم در بعضی از عرصه ها هم پوشانی داریم.
کما این که طالبان و القاعده هم دشمن ایران و تشیع بودند و هم آمریکا. این قاعده درباره صدام حسین هم صادق بود. در قضیه بوسنی نیز سرانجام آمریکا بود که دخالت کرد.
اگر قرار باشد حمایت آمریکا از هر اتفاقی را به منزله منفی بودن آن بدانیم در ساقط کردن صدام و طالبان و سرکوب صرب ها و نجات مسلمانان بوسنیایی نیز باید آمریکایی ها را شماتت می کردیم.
دخالت یا توصیه کشورهای دیگر درباره وضعیت سیاستمداران برجسته امر تازه ای نیست. هر چند که اصل موضوع همان است که آقای لاریجانی گفته است و اتفاقا اگر نمی خواهیم حل این قضیه به خارج از کشور یا فشار آنها نسبت داده شود بهتر است شورای عالی امنیت ملی زودتر دست به کار شود و به تعبیر رییس مجلس «تصمیم سنجیده» بگیرد.
3- جایگاه رییس مجلس از شعار دهندگان فراتر است و علی لاریجانی این مرتبت را پاس داشته است.
اگر قرار بر اتخاذ رویه برخی از اصول گرایان رادیکال باشد، نه مذاکرات هسته ای باید به فرجام می رسید و نه سفارت انگلستان قابل باز گشایی است و قس علی هذا.
در واقع اینان تنها خواستار ادامه حصر نیستند بلکه از هر وضعیت فوق العاده ای استقبال می کنند.
از یکی از چهره های سیاسی که زندانی شده بود و روزهای جمعه به خانه می آمد پرسیده بودند « راست است که شما جمعه ها زندان نیستید و در خانه به سر می برید؟» پاسخ داده بود:« راست این است که من 6 روز هفته در زندانم.» پی گیر وضعیت غیر عادی باید بود نه امر عادی.
یکی از معیارهای ارزیابی درباره هر کشور، میزان عادی بودن امور در آن است. مادام که آخرین نخست وزیر کشور و امضا کننده صدها قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در وضعیت عادی به سر نمی برند چگونه می توان به سرمایه گذار خارجی اطمینان داد که همه چیز رو به راه است؟
4- همه می دانیم که این حصر الی الابد قابل دوام نیست. از دو چهره اصلی یکی متولد 1316 است و دیگری 1320. یعنی به ترتیب 76 ساله و 72 ساله اند و در دهه هشتم عمر. اگر پایان زندگی در حصر اتفاق افتد که مطلقا زیبنده نظام نیست. اگر هم با فشار بیرونی باشد باز صورت خوشی ندارد حال آن که با «تصمیم سنجیده» می توان مساله را حل کرد.
پس ادامه آن سودی برای کسی در بر ندارد. جز کسانی که درکارند تا دریای انقلاب را در پیاله های کوچک خود جا دهند و آدم ها را به صف کنند تا به دنیا از چشمی آنها نگاه کنند و به جای همه ابنای بشر تصمیم بگیرند و فکر کنند.
جز این دسته که دل باخته واژگانی چون حصر، توقیف، برخورد و مانند اینهایند دیگران ولو در علن مطرح نکنند خرسند نیستند. بهترین مرجع تصمیم گیری نیز شورای عالی امنیت ملی است.
کما این که چنین تجربه ای را یک بار درباره مرحوم آیت الله حسینعلی منتظری از سر گذرانده است.
5- هر چند در اخبار حصر بیشتر از دو نفر یاد می شود اما واقعیت این است که سه تن در حصرند و یکی زن است.
در عرف ایرانی گرفتار شدن زنان برانگیزاننده همدلی است و این به صلاح ساختار سیاسی نیست.
از این رو در ماجرای گروگان گیری کارمندان سفارت آمریکا نیز زنان در اولین مرحله آزاد شدند. از اتباع خارجی یا دو ملیتی های دستگیر شده نیز به یاد داریم که آن خانم فرانسوی یا رکسانا صابری یا موارد دیگر – هر جا که پای خانمی در میان بود- گرفتاری ها نپایید.
از دو حال خارج نیست. همسر یکی از محصورین یا به صفت خود در حصر است که سابقه نداشته خانمی در این موقعیت قرار گیرد (حکایت گروه های مسلح البته جداست) و یا به صرف همسر بودن که نیاز به بحث ندارد.
به جز یکی دو روزنامه که درعواطف انسانی و احساسات نیز ابتدا موضع سیاسی شخص را لحاظ می کنند و قلیلی که صبح خود را با پرخاش و مرگ خواهی برای هر که غیر آنان بیندیشد به شام می رسانند قاطبه ایرانیان همچنان با عاطفه و مراعات زنان شناخته می شوند.
به رغم فضا سازی رسانه های غربی علیه وضعیت زنان ایرانی در این سرزمین اگر زنی گرفتار مردی بدکردار نشده باشد دیگر زنان در کنف حمایت مردانی قرار دارند که دست به هر کار می زنند تا اصطلاحا آب در دل همسرشان تکان نخورد وزیبا ترین جلوه های عشق همچنان در این سرزمین دیده می شود.
شاید هم از سر نگاه تملکی و مادربچه ها باشد و سنتی می اندیشند یا مدرن، موضوع این گفتار نیست. مهم احساس مسوولیت است.
غرض بیان این نکته است که در فرهنگ ایرانی مردان حرمت زنان را نگه می دارند و می دانند که جایی که خانمی هست هر واژه را نباید بر سر زبان آورد.
این البته نکته ای نیست که اصول گرایان ندانند کما این که در طرح چوبه دار که در راه پیمایی با خود حمل می کردند یا برنامه هایی که تلویزیون هر از گاهی پخش می کند از آخرین نخست وزیر و رییس اسبق مجلس و حتی رییس جمهور اسبق نام می برند اما هیچ گاه به خانم در حصر اشاره نمی کنند تا همدلی بیننده را فارغ از هر گرایش سیاسی برنینگیزند. یکی از ضرورت های «تصمیم سنجیده» همین نکته است که ظرافت آن نیاز به توضیح بیشتر ندارد و خواننده این متن با هر تعلق خاطر و گرایش سیاسی می تواند درباره آن تامل کند.
مهم ترین دلیل اما برای تصمیم سنجیده این است که قضیه انتخابات سال 88 در عمل ˈسالبه به انتفاء موضوعˈ شده است.
کافی است آن جمله مشهور دکتر ظریف را به یاد آوریم که « آن مرد رفته است» و حالا که «آن مرد رفته است»، وضعیت «منتقدان آن مرد» که دولت را با نظام یک کاسه نکرده اند نیز می تواند تغییر یابد.
ناگفته پیداست که مناسب ترین شخص برای پی گیری اتخاذ تصمیم سنجیده شخص دکتر لاریجانی است.
عضو موثر شورای عالی امنیت ملی، نماینده قم و مورد وثوق مراجع تقلید و رییس مجلس که می تواند مهار تندروها را در دست بگیرد.
نقش او در این تصمیم سنجیده می تواند مهم ترین کاری باشد که در عمر سیاسی خود انجام داده است.
اول**س.ن1744**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
29/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
پرونده سایت «عصر ایران» رسیدگی میشود
پرونده سایت عصر ایران رسیدگی میشود یکشنبه آینده با حضور اعضای هیات منصفه مطبوعات به پرونده سایت "عصر ایران" و نشریه "رزمآور" رسیدگی میشود به گزارش نامه نیوز در ادامهی روند رسیدگی به پروندههای مطبوعاتی در دادگاه کیفری استان تهران قاضی محمدی کشکولی یکشنپیام آیت الله جنتی به مناسبت یوم الله 22 بهمن ملت ایران با شعار «مرگ بر آمریکا» به تهدیدهای گستاخانه
پیام آیت الله جنتی به مناسبت یوم الله 22 بهمنملت ایران با شعار مرگ بر آمریکا به تهدیدهای گستاخانه آمریکا پاسخ میدهدآیت الله جنتی آیتالله جنتی نماینده مقام معظم رهبری و رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با انتشار بیانیهای از آحاد مردم شریف و انقلابی ایران اسلامی برای حضور در راعصر ایران:جایگاه رییس مجلس از شعار دهندگان فراتر است /لاریجانی می تواند مهار تندروها را در دست بگیرد
عصر ایران جایگاه رییس مجلس از شعار دهندگان فراتر است لاریجانی می تواند مهار تندروها را در دست بگیرد سیاست > مجلس - عصر ایران نوشت «مساله حصر مساله ای داخلی است و شورای عالی امنیت ملی باید درباره آن تصمیم سنجیده ای بگیرد » این «سخن سنجیده» ربه مناسبت سیوپنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نمایشگاه عکس «ایران سرزمین زیبای من» در دانشگاه کاب
به مناسبت سیوپنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامینمایشگاه عکس ایران سرزمین زیبای من در دانشگاه کابل برگزار شدبه مناسبت سیوپنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نمایشگاه عکسی از آثار عکاسان ایرانی با عنوان ایران سرزمین زیبای من در اتاق ایرانشناسی دانشگاه کابل برگزار شد به گزارش خبمهمترین عناوین خبری روزنامههای امروز ضرب شست لاریجانی در تونس/لغو تحریم گاز ایران توسط فرانسه
مهمترین عناوین خبری روزنامههای امروزضرب شست لاریجانی در تونس لغو تحریم گاز ایران توسط فرانسهصبح امروز در ویترین دکههای روزنامه فروشی تیترهای متنوعی از ضرب شست لاریجانی در تونس تا لغو تحریم گاز ایران توسط فرانسه به چشم میخورد به گزارش خبرگزاری فارس برخی از روزنامههای صبحلاریجانی: ایران به دنبال سلاح هستهای نیست
لاریجانی ایران به دنبال سلاح هستهای نیست رئیس مجلس گفت جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا در این باور منطقی بود که بحران سوریه راه حل نظامی ندارد و تنها از راه گفتوگو بین طرفین میتوان به پایان بحران فکر کرد آفتاب هیاتی متشکل از سی تن از خبرنگاران و مدیران شبکه های تلویبیانیه جامعه روحانیت مبارز به مناسبت سالگرد انقلاب اسلامی 22 بهمن فریادگر استکبار ستیزی و استمرار حق طلبی ملت
بیانیه جامعه روحانیت مبارز به مناسبت سالگرد انقلاب اسلامی22 بهمن فریادگر استکبار ستیزی و استمرار حق طلبی ملت ایران استجامعه روحانیت مبارز در بیانیه ایی اعلام کرد راهپیمایی 22 بهمن امسال مظهر اقتدار ملی و عزم عمومی ملتی است که دشمنان را - در هر حد و اندازهای از اقتدار نظامی و توکمپین «آزادی سربازان ایرانی» را امضا کنید
کمپین آزادی سربازان ایرانی را امضا کنید وبلاگ > افتاده جواد - کمپین آزادی سربازان ایرانی حامی سربازان ربوده شده ایرانی به زبانهای مختلف در صفحات شبکههای اجتماعی خطاب به چهار مقام برجسته در دنیا تضمین سلامت و آزادی این سربازان و بازگشت آنها را خواستار شدندلاریجانی: مساله هستهای ایران قابل حل است
یکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۹ ۴۴ هیات گروه دوستی پارلمانی برزیل با ایران به ریاست سناتور والدیر رواپ ظهر روز یکشنبه با دکتر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا لاریجانی در ابتدای این دیدار گفت با توجه به ظردر حال بروز رسانی/ لاریجانی در نطق پیش از دستور: سناریوی توقف با تحریم حاصلی نداشت/قدرت ملی ایران تضمین کننده
در حال بروز رسانی لاریجانی در نطق پیش از دستور سناریوی توقف با تحریم حاصلی نداشت قدرت ملی ایران تضمین کننده امنیت خاورمیانه استرئیس مجلس شورای اسلامی گفت غربیها گاه تلاش کردند که با فشارهای نظامی و تحریمها به دیگران بباورانند که اقدامات آنها ایران را از مسیر خود متوقف کرده استودی زمان گزارش داد افزایش اقدامات آنکارا برای اجرای هرچه سریعتر پروژه خط لوله گاز «ایران-ترکیه-اروپا
تودی زمان گزارش دادافزایش اقدامات آنکارا برای اجرای هرچه سریعتر پروژه خط لوله گاز ایران-ترکیه-اروپاروزنامه تودی زمان چاپ ترکیه گزارش داد که دولت این کشور اخیرا تلاشها برای اجرای هرچه سریعتر احداث خط لوله انتقال گاز طبیعی ایران به اتحادیه اروپا از طریق خاک ترکیه را افزایش داده اسامام جمعه ایلام: ادبیات مقامات آمریکایی «تحریم و تهدید» و ادبیات مقامات ایران «توافق و لبخند
امام جمعه ایلام ادبیات مقامات آمریکایی تحریم و تهدید و ادبیات مقامات ایران توافق و لبخند استامام جمعه ایلام گفت ادبیات مقام رژیم آمریکا تحریم تهدید و تحقیر بوده و در مقابل ادبیات مقامات ایران مذاکره توافق و لبخند است به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام آیتالله محمدنقی لطفی ظهروزیر خارجه لبنان: ایران باید از روند بازجویی «ماجد الماجد» اطلاع داشته باشد
وزیر خارجه لبنان ایران باید از روند بازجویی ماجد الماجد اطلاع داشته باشد عدنان منصور تاکید کرد که ایران حق دارد از روند بازجویی ماجد الماجد از عوامل حمله به سفارت ایران در بیروت اطلاع داشته باشد به گزارش نامهنیوز به نقل از پایگاه خبری النشره عدنان منصور وزیر خارجه لبنان اعلادستورالعمل توسعه روابط تهران - لندن در «چمدان» جک استراو/ رئیس گروه دوستی ایران - انگلیس: هدف از این
دستورالعمل توسعه روابط تهران - لندن در چمدان جک استراو رئیس گروه دوستی ایران - انگلیس هدف از این سفر ارتقای روابط دیپلماتیک بین دو کشور است هیات پارلمانی انگلیس به ریاست جک استراو امروز وارد تهران می شود به گزارش نامه نیوز در جهان امروز با توجه به گستردگی و پیچیدگی های مناسبالاریجانی بر استفاده از تمامی ظرفیتها در روابط ایران و تاجیکستان تاکید کرد
سیاسی مجلس لاریجانی بر استفاده از تمامی ظرفیتها در روابط ایران و تاجیکستان تاکید کرد رییس مجلس شورای اسلامی ایران در دیدار با همتای تاجیک خود بر استفاده از همه ظرفیتها در روابط ایران و تاجیکستان در عرصه های مختلف بویژه مناسبات پارلمانی تاکید کرد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل اابوالفتوح: شرایط کشور برای حضور در انتخابات مناسب نیست حزب «مصر قدرتمند» حضور در انتخابات ریاست جمهو
ابوالفتوح شرایط کشور برای حضور در انتخابات مناسب نیستحزب مصر قدرتمند حضور در انتخابات ریاست جمهوری مصر را تحریم کردرئیس حزب مصر قدرتمند در نشستی خبری که دقایقی پیش برگزار شده بود گفت که در انتخابات ریاست جمهوری آتی مصر شرکت نخواهد کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه خبریتجلی سی و پنجمین حماسه حضور ایران اسلامی/ جنوب کرمان ابراهیمی: «مرگ بر آمریکا» بهترین پیام ملت ایرا
تجلی سی و پنجمین حماسه حضور ایران اسلامی جنوب کرمانابراهیمی مرگ بر آمریکا بهترین پیام ملت ایران به دشمنان استفرمانده انتظامی شهرستان جیرفت گفت مرگ بر آمریکا بهترین پیام ملت غیور ایران به دشمنان ایران اسلامی است ● گزارش تصويري مرتبط------------------------------- عباس ا-
گوناگون
پربازدیدترینها